Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Babakocsitípusok – milyet válasszunk?

| 2023. 09. 30 | 14:18:00
XXX
Babakocsitípusok – milyet válasszunk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár gyalog, akár autóval indulsz valahová, egy babakocsira mindenképpen szükség lesz ahhoz, hogy a gyermekedet is magaddal tudd vinni. Szerencsére ma már szinte minden igényt kielégítő modell megtalálható, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.

Milyen típusok érhetőek el manapság?

Kezdjük a sort a hagyományos, mély babakocsival, amelyet az újabb változatokhoz képest sokkal nehezebb irányítani! Ráadásul emellett még rendkívül nehéz is, így nem alkalmas a tömegközlekedésre. Ami pedig a néhány pozitívumát illeti, a kialakítása megvédi a babát a rossz időjárási körülményektől, míg a magas oldala megakadályozza a kiesést.

Aztán ott van még a kétfunkciós babakocsi is, amelynek az egyik legjelentősebb előnye az, hogy a segítségével rengeteg kiadást megspórolhatsz. Amint eléri ugyanis a gyermeked az egy éves kort, az eddig mély babakocsiként funkcionáló, a Babakocsi Mánia Junama kínálatában vásárolt Diamond Basic modellt könnyedén sport babakocsivá tudod alakítani. Így a kisbaba megszületésétől egészen addig, ameddig csak szükség van rá, egyetlen babakocsival meg tudod majd oldani a közlekedést.

De az is mellette szól, hogy számtalan változata kapható. Akadnak olyan típusok, amelyeknek a háttámlája akár vízszintes pozícióig dönthető, olyanok, amelyek fékezhető kerekekkel vannak ellátva, illetve olyanok is, amelyek babahordozóként is funkcionálhatnak.

A három- és négyfunkciós babakocsi sem maradhat ki a felsorolásból

A háromfunkciós babakocsi annyiban tér el a kétfunkcióstól, hogy nemcsak mély és sport babakocsiként használható, hanem mózeskosárrá is alakítható. A jóval magasabb árfekvésű, négyfunkciós típusok pedig annyival tudnak többet az előbbieknél, hogy a mózeskosár autós biztonsági ülésként is felhasználható.

Azt viszont mindenképpen szeretnénk hozzátenni, hogy a visszajelzések alapján ez az opció még nem lett teljesen megfelelő szintre kifejlesztve. Rendkívül nagy ugyanis a helyigénye, arról nem is beszélve, hogy nem annyira biztonságos, mint egy külön megvásárolt babahordozó.

De ezenkívül igazából csak pozitívumokat tudunk felsorolni a többfunkciós babakocsikkal kapcsolatban. Ilyen például a magasan elhelyezkedő fekvőfelület és a jó rugózás, amelynek köszönhetően még a osszabb terepviszonyok sem zavarják meg majd a kisbabád alvását.

Végül pedig ejtsünk pár szót a sport babakocsiról is!

Ez a típus akkor ajánlott, amikorra a gyermeked már tud ülni. Ez 10-12 hónapos kort jelent. A legnagyobb előnyei közé sorolható, hogy remek az irányíthatósága, illetve kicsi a súlya, így olyan kismamák is könnyedén használhatják, akik gyakran utaznak tömegközlekedési eszközön, vagy sokat lépcsőznek.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a legtöbb ilyen modellt állítható tetővel látnak el, amelynek köszönhetően maximálisan tudnak alkalmazkodni az időjárási körülményekhez is.

Kapcsolódó hírek
Ismerkedjünk meg a szemüvegek történetével!
A szemüveg, sőt a napszemüveg története is egészen az ókori civilizációkig nyúlik vissza.
Mire használható egy mobilház?
Mire használható egy mobilház?
Kiváló nyaraló, hétvégi ház vagy üzleti célú épület is válhat belőlük.
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Telefonja jelzi, ha új egészségügyi dokumentuma érkezett
Új funkcióval bővült az EgészségAblak.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés