Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó másodpercig izgalmak, a vége debreceni győzelem!

| 2023. 01. 07. | 22:33:00
Csapkodó, fordulatos összecsapást hozott a Loki első meccse az Európa Ligában. 
Az utolsó másodpercig izgalmak, a vége debreceni győzelem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

28-27-re legyőzte a DVSC Schaeffler a dán Nykøbing Falster Håndbold együttesét az Európa Liga csoportkörének első fordulójában. A január 7-i mérkőzés majdnem telt házat (1800 nézőt), szenvedős, kiélezett meccset hozott a Hódosban.

A Loki kezdett jobban, Planéta duplájával a 3. percben 2-0-ás előnyt szerezve. A 8. percben Kácsor pattintott higgadtan Petersen kapujába, de szinte azonnal jött a válasz (5-2).

A 10. perc elején – Planéta leküldése miatt – mezőnyjátékosra váltotta Gabrielt a Loki, de Hámori labdavesztését távoli góllal büntette a Nykøbing; a debreceniek francia kapuvédője kapaszkodott, hogy visszaérjen, hiába (5-4). A dánok a 14. percben egyenlítettek (6-6), Planéta és Bordás lőtt rosszul egy támadáson belül, majd Szilágyi Zoltán vezetőedző kért időt a félidő derekán. 

A második félidő jobb Debrecent hozott, amiben a B-középnek is elévülhetetlen érdemei vannak

A huszadik perchez már kétgólos vendég vezetésnél érkeztünk a jó kezdéshez képest ötlettelenséggel küszködő piros-fehérekkel. Sem Vámos Petra, sem Hámori nem bírta áttörni a dán védelmet, egymás után jöttek az ebből következő labdavesztések. A 23. percben Jovovics lövő karját megütötték, a szerb nem is tudott visszaállni. 

A 26. percben Füzi-Tóvizi tizenkét perces hazai gólcsöndet tört meg (8-10); a szünet előtt, ha egyeníteni nem is, zárkóznia sikerült a DVSC-nek, amihez Giegerich bravúrja kellett. A térdszalagszakadás után visszatérő német a Füzi-Tóvizi ellen megítélt büntetőbe ugrott bele mellel. Szenvedős volt az első játékrész, nem érezték a hazaiak, hogy mit kellene csinálni a kemény dán hatosfallal szemben.

Planétának tízből hét lövése volt sikeres

A második félidőt góltváltásokkal indították a csapatok (13-14, 34. perc). Hazai egyenlítés után a vezetés átvételére is többször kínálkozott esély, nem sikerült megragadni, a 39. percben ismét két góllal ment Nykøbing (15-17). Egy labdaszerzés után még azt sem sikerült megjátszani, hogy az üres dán kapura legalább eldobjuk a labdát, helyette rossz passz miatt bosszankodhatott a közönség. 

Füzi-Tóvizi Petra és Kácsor Gréta védekezés közben

A következő percekben a szurkolók hajtotta Lokinak újra és újra sikerült az egyenlítés, egyre tudatosabb hazai támadások futottak a pályán. Costa 21-21-re egalizált a 48. percben, és ismét megcsillant az esély – Kácsor bombája pedig végre meghozta a vezetést! 

Az 52. percben egy Planéta-Tóvizi összjátékba csúszó hibát büntetettek a vendégek (23-23). Azonban Kácsor újabb két villanása, Töpfner hetese, a Gabrielt váltó Giegerich védései 26-23-ra változtatták az állást hat perccel a vége előtt.

Az utolsó öt perc hangorkánjában két gólra zárkóztak a dánok, ráadásul Costát két percre kiállították az 58. percben. 28-26-nál, bő perccel a vége előtt – még mindig emberhátrányban – Szilágyi a harmadik idejét is kikérte. Huszonnyolc másodperc volt hátra, amikor 28-27-nél a Loki támadhatott, és ugyan elügyetlenkedték, de szerencsére a vendégek már nem tudtak válaszolni.   

A szív győzelme is volt, órási megkönnyebbülés szakadt fel Bordásékból. Folytatás a magyar-horvát határhoz közeli Kaproncán (Koprivnicában), az RK Podravka Vegeta otthonában, ahol tovább lehet fűszerezni a nemzetközi szereplést! 

Planéta Szimonetta és Bordás Réka öröme; mindketten megdolgoztak érte

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagy csata volt, kiváló gárdát sikerült legyőzni. Jó kezdés után érthetetlen módon megálltunk támadásban, örülök, hogy azért vissza tudtunk jönni a szünet előtt. A második félidőben a szívünk vitt előre, nagy taktikai csata volt, remek érzés, hogy végül megnyertük az első meccsünket az Európa Ligában. 
Jakob Larsen: – A vereség ellenére is úgy érzem, jó meccset játszottunk. Nehéz ellenféllel találkoztunk egy csodás hangulatú csarnokban. Remélem, fejlődni, tanulni tudunk annak ellenére is, hogy alulmaradtunk egy jól szervezett, jól lövő csapattal szemben.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés