Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával

civishir.hu | 2024. 02. 08. | 07:30:33
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Élen járnak (Fotó: NI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Élen járnak (Fotó: NI)

A közel 40 éves múltra visszatekintő szervezet 300 cégvezető részvételével február 3-án rendezte meg a fővárosban a Companies for the Future Award 2024 gálaeseményét. A Budavári Palotában az üzleti szövetség összesen hat kategóriában tüntette ki tagvállalatait. Az NI Hungary Kft. a Best ESG (Environmental, Social és Governance ), az Agóra Tudományos Élményközponttal közösen megvalósított WATCH pályaorientációs programjával ért el dobogós helyezést.

Magyarország vezető üzleti szövetsége a cégcsoportokon keresztül mintegy ezer vállalkozást tömörít és a tagvállalataik a teljes magyar GDP közel egyharmadát lefedik. Célja nem csupán a tagvállalatok támogatása és érdekképviselete, hanem a magyar gazdaság versenyképességének növelése, fenntartható fejlődésének támogatása, valamint az innováció kultúrájának megismertetése és népszerűsítése. A JVSZ fontos küldetésének tekinti, hogy a jó gyakorlatok és tapasztalatok megosztásával támogassa a hazai cégek fejlődését és szélesebb körben terjessze el a példaértékű vállalati programokat - hangsúlyozta Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke a 2021-ben alapított „Companies for the Future Award” díjak átadásakor. Idén az elismeréseket az előző évben kiemelkedő eredményeket elért, valamint a gazdaság jövőjét szem előtt tartó, felelősen és tudatosan működő vállalatok nyerhették el immáron 6 kategóriában. A magas presztízsű szakmai zsűri döntése alapján, a Best ESG különdíj kategóriában az NI harmadik lett a kimondottan lányoknak szóló, projektalapú WATCH (Women at Tech) programjával. A projekt célja, hogy a valós életből vett mérnöki feladatok megoldásán keresztül, élményszerűen és transzparensen tegye vonzóvá a lányok számára a természettudományos területeket.

– Minden várakozásunkat felülmúlta az elmúlt években az Agóra Tudományos Élményközponttal való stratégiai partnerségünk keretében útjára indított WATCH program 

– hangsúlyozta az elismerés apropóján Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. A szakmai díj egy újabb pozitív visszacsatolás a projektötlet sikerességére vonatkozóan – mutatott rá a szakember. A társadalom egyre inkább technológia-központúvá válik, a mérnökök munkája életünk minden területén nélkülözhetetlen. Ezért fontos, hogy a mérnöki utánpótlás sokszínűségének biztosításával a női mérnöki pályát is népszerűsítsük. Az ingyenes programnak köszönhetően az elmúlt két évben már 120 tizedik osztályos lány ismerkedhetett meg női mérnöki hivatással úgy, hogy közvetlenül tapasztalhatta meg a természettudományos szakmákban rejlő lehetőségeket, felfedezhette a mérnöki pálya szépségeit és saját erősségeit – mondta Hosszu Róbert. 2024 januárjában egyébként újabb 57 lány kezdte meg a programot. Ők az alapozóképzésük után elkészítik saját okosprojektjeiket, amelyeket június végén a WATCH záróeseményén be is mutatnak. Somogyi Béla, az Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetője a rangos elismerés kapcsán kiemelte, hogy az NI Hungary Kft. újabb támogatásával sikerült a WATCH programot tovább bővíteni WATCH+ néven. 

A korábban végzett lányok újabb projektmunkákon keresztül bővíthetik tudásukat, gyárlátogatásokon vehetnek részt és a továbbtanulással kapcsolatosan hasznos tapasztalatokat szerezhetnek a Debreceni Egyetem szakembereinek bevonásával. A WATCH+ is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több lány maradjon a STEM, azaz a természettudományos, a technológiai, a műszaki és a matematikai pályákon és növekedjen az elköteleződésük a mérnöki és IT szakmák iránt

Az NI a WATCH Programot eddig 114000 USA dollárral támogatta, az idei program megvalósulását pedig további 80 000 USA dollárral segíti.

Élen járnak (Fotó: NI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Döntöttek a szurkolók: ilyen lesz az új Loki-mez
Döntöttek a szurkolók: ilyen lesz az új Loki-mez
Szavazhattak a debreceni drukkerek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Márciusi fagyok jönnek; ismét méregdrága lehet a gyümölcs. Vagy nem is lesz...
Markáns lehűlést jeleznek. A gyümölcsfák már sok helyen virágoznak.
Richter-évértékelő: elképesztő növekedés a gyógyszergyártásban
Tavaly 13 országban vezették be a központi idegrendszerre ható cariprazine-t.
A hátrányos helyzetűeken is segít a vármegye önkormányzata
Csaknem hárommilliárd forint támogatást nyertek.
Lakóparkot építene Hajdúböszörményben egy debreceni cég
A február 29-i ülésen a helyi idősotthon díjainak emeléséről is dönthetnek a képviselők.
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Hirdetés
Hirdetés