Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az angolokat is lenyűgözte a debreceni amatőr művész

| 2019. 03. 23. | 13:35:00
Egyediségével hívta fel magára a figyelmet.
Az angolokat is lenyűgözte a debreceni amatőr művész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A londoni Stampex filatéliai szakvásár a bélyeggyűjtés egyik legfontosabb eseménye. A bélyegvásárt és -kiállítást – mely Nagy-Britannia legnagyobb ilyen rendezvénye –  évente kétszer rendezik meg az isligtoni Business Design Centerben. A különlegesen szép, több mint 150 éves épület egész évben különböző kiállításoknak ad helyet.

Szendrei Judit bélyegek ezreiből készít lenyűgöző képeket, melyeket nemrég a londoni szakvásáron is bemutatott a nagyközönségnek. – 2018 őszén, a Royal Philatelic Society-ben tett látogatásunkkal kezdődtek nemzetközi kapcsolataim. Itt tudományos munka folyik, melynek tárgyai múlt és jelen bélyegei, az egész világra kiterjedően. Az ott dolgozó szakértők adtak különböző kiállítási ötleteket, s ennek köszönhetően jutottam el a tavaszi Stampex kiállításra – mondta Judit.

Jelentkezését a szervezők a határidő lejárta után is elfogadták, miután megtudták, mit szeretne bemutatni. Bélyegekből készült képei igazi újdonságot jelentettek az expón. – Ezen a rendezvényen több mint 100 bélyegkereskedő várta a gyűjtőket, illetve a gyűjtők is kiállíthatták gyűjteményüket, melyekkel versenyeztek is egymással. A sok ezer látogatóból rengetegen megálltak kiállított képeim előtt. Abban reménykedtem, a bélyeggyűjtőket érdekelni fogják képeim, és szerencsére nem csalódtam. Hasznos tanácsokat kaptam olyanoktól, akik azon dolgoznak, hogyan lehetne a használt bélyegeket újrahasznosítani – tette hozzá.

A rendezvényen több bélyegkereskedő és gyűjtő is meglepte Juditot bélyegcsomagokkal, melyeket alapanyagként tud felhasználni későbbi munkáihoz. Mint mondta, beszélgetett német, olasz, amerikai, ázsiai látogatókkal is, akik elviszik a képek hírét hazájukba. Többen a látogatók könyvébe írták le gondolataikat, elismerő szavaikat, melyre Judit nagyon büszke. – Ismeretségem hatalmasat nőtt e pár nap alatt.

– Fárasztó volt ez a négy nap, de megérte. Az expón nagy sikere volt két képnek: A Tower pipacsai és a Tavaszi szél vizet áraszt lenyűgözte a közönséget. Az elsővel a házigazdáknak szerettem volna kedveskedni. Az első világháború 100. évfordulóján a Tower kiszáradt várárkát kézi készítésű pipacsok árasztották el. Több mint 888 ezer kerámiából készült pipaccsal emlékeztek az elesett brit áldozatokra. A legenda szerint a pipacs az egyetlen virág, ami a harcmezőn, a hősök maradványai felett is virít. A Tower melletti pipacsmezőt a királynő is meglátogatta, így ő is megjelenik a képen. A másodikat Freddie Mercury emlékére készítettem. A bélyegek rendezése közben találtam számos madaras bélyeget, melyek előhívtak egy régi emléket. Fiam zeneoviba járt, s a hangjegyeket fecskék jelképezték. Egy dallamot szerettem volna bélyegek segítségével megjeleníteni, így találtam rá az egyik legszebb magyar népdalra, melyet Freddie Mercury az 1986-os budapesti koncertjén 70 ezer nézővel együtt énekelt. A kép különlegessége abban rejlik, hogy ez a dallam egy kis technikai segítséggel meg is szólal – zárta szavait.

[Beillesztett cikk: Debrecenben megcsinálták a Bábel tornyát – bélyegekből]

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!