Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ave László!

| 2011. 10. 20. | 10:24:24
Debrecen – Egy keresetlen pillanat, egy kép, ami épp ezekben a percekben terjed vírusként az interneten. Egy parlamenti párt önkormányzati képviselője náci karlendítés közben. De az nem úgy van ám! Itten minden mást jelent.
Ave László!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tulajdonképpen semmi különös nem történt. Vasárnap a Lazio 2-1-re elverte az AS Roma focicsapatát a római Olimpiai Stadionban. Volt már ilyen, és nyilván lesz is. Meg olyan is lesz, hogy magyar Lazio-szurkolók mennek ki egy ilyen rangadóra. Meg olyan is lesz, hogy magyar képviselő utazik el ugyanoda, ugyanezért. Mi van ebben? Semmi.

Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, és egyben a párttal szövetséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke vélhetően Lazio-szurkoló. Ez teljesen rendben van, miképpen abban sem találni semmi kivetnivalót, hogy Toroczkai teljes terjedelmében kiállt a kedvenc csapata mellett, méghozzá a helyszínen. Náci karlendítéssel? Igen. És? Így látta jónak. S hogy az erről készült képet közszemlére tette a Facebook-profiljának nyilvános, mindenki számára látható üzenőfalán, az ráadásul kifejezetten őszinte megnyilvánulás. Nincsen ezzel semmi baj.

A képaláírás rövid és velős: „SS Lazio - AS Roma 2:1 (Róma, Stadio Olimpico, Curva Nord).”

A képet szerda kora délutánig 139-en lájkolták. A számos hozzászóló egyike ekként fogalmazta meg őszinte, együtt érző aggodalmát a politikusnak: Kedves László! Én, és talán még néhányan, értem a karlendítéses köszöntést, elvégre Rómában van! Ott az AVE-t (éljen!) köszöntésként használják is, és nem kelt visszhangokat! De itt ezért a képért három hétig fogja a libsi bagázs nyüstölni! (akik egyébként le vannak szarva!) Inkább nem kéne nekik témát adni, hogy az érdemi dolgokról ne tudják elterelni a figyelmet! ---Istenünk éltesse!

Mármost, arra aztán alaposan mérget lehet venni, hogy az a bizonyos „libsi bagázs” nem három hétig, de három hónapig fogja nyüstölni emiatt a karlendítés miatt Toroczkait. Mi most viszont nem ezt tesszük, aminek csak az egyik oka, hogy nem tekintjük magunkat libsi bagázsnak. Inkább örülünk a dolognak. Tessék csak ilyeneket csinálni máskor is, és kéretik az erről készült képeket kiposztolni iWiW-en, Facebookon, tessék kicsiripelni a Twitteren és minden létező közösségi médiumban. Toroczkai uram nyilván csillagászati magasságokból tojik Magyarország jó hírére, ennek már nagyon sokszor tanújelét adta, ez tehát nem kérhető számon rajta. De az ilyesfajta megnyilvánulásokkal legalább pontosan oda helyezi magát, a pártját és az általa vezetett mozgalmat, ahol egyre többen gondolják. Miért olyan nagy baj az, ha tiszta víz van a pohárba töltve? Náci. És? Van ez így.

A képaláírásban szereplő szavak pediglen ne keltsenek áthallást senkiben. A Curva Nord nem az, amire gondolni tetszenek. Az Északi-sark az SS Lazio szurkolóinak hagyományos helye a stadionban, amely közös otthona a két római focicsapatnak. A curva magyarul azt jelenti: sarok – igen, ebből ered az a bizonyos szavunk is. Az SS pedig szintén nem az, amire gondolni tetszenek. Società Sportiva. És ezek szerint a karlendítés is csak ennyi: Ave. Ilyen furcsa világban élünk, akárki meglássa!
Ave, László! Csak így tovább…

Horváth Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tizenhétmilliárdos fejlesztés zajlik Balmazújvároson, Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben
Tizenhétmilliárdos fejlesztés zajlik Balmazújvároson, Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben
Hajdúnánáson egy 46 méter magas, 1000 köbméteres víztorony is megépül.
Hirdetés
Hirdetés
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Megvan a szezon első áldozata.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.