Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Titkolt Kontroll

| 2009. 10. 25. | 18:09:06
Azt gondolom, hogy zenei szempontból kikupálódtam, mert van rá igényem, hogy fejlődjek ezen a téren is. Frici kollégám elvitt magával a Kontroll Csoport elnevezésű beatkoncertre. Miután én Zorán és Koncz Zsuzsa dalain nőttem fel, kicsit furcsa volt, de a végére megszerettem.
A Titkolt Kontroll
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Frici, aki több egyetemnek is volt volt a diája, már hetek óta mondja nekem, hogy az alternativás zene ismerete nélkül az ember félkezü óriás. Így aztán meghallgattam az Európa Kiadó több dalát illetve megnéztem vele a Kontroll Csoport hangversenyét a Lovardában. Illendően kiöltöztem, hogy megtiszteljem a zenész-művészeket. Öltöny és nyakkendő. Viszont nem fésülködtem, mert ez ilyen laza koncert, és teljesen más mint mondjuk Vivaldi négy évszak vagy Bach valamelyik fugázása.
Frici közéleti szempontból elég jó arcmemóriával rendelkezik, és elmondta, hogy szerinte ott van Kósa Lajos az ismert politikus is, de egy oszlop miatt nem volt benne 100 %-os. Aztán felismerte Burai Árpád rádióbemondót, Jámbor József szinművészt, az Olasz tanszék egyik tanárát és az Amudsen zenekart és még legalább 31 hires debreceni személyt. Én csak kapkodtam a fejem, mert nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy ilyen magaskultura. Frici előre közölte velem, hogy arra készüljek fel, a dallamok furcsa sorrendben lesznek és ne ijedjek meg, ha az énekesek furcsán üvöltöznek, ez náluk hagyomány. A Kontroll Csoport államilag titkolt zenekar volt és nyolcvanas években a Petőfi Rádió egyáltalán nem játszotta, gondolom ezért is lett mára ilyen hires. Mindezek tudatában felvértezve szemléltem végig a szinpadi működési folyamatukat. Ahhoz képest, hogy a főénekes Müller Péter már idős személy meglepően jó fizikai kondiciókkal ugrált és előnyösen tudott kiabálni és dallamosakat is énekelt. A hölgy Deák Bárdos Ágnes pedig ismert iró is és egyéb művészetek tudója. A harmadik énekes Kisstamás László pedig szinte filmszinész, hiszen én láttam a Meteo ciműt ahol ő volt a főszereplő és Eperjes Károly. A dalok első hallásra is szimpatikusan hatottak rám, különösen a bölcs szövegvilág. Kicsit úgy éreztem magam, mint amikor elnyomásban éltünk pl. 1982-ben. A végén már-már nosztalgikus állapotba kerültem és kedvem lett volna disszidálni. De minimum kimenni az NDK-ba. A koncert végén visszazökkentem a valóságba és megnyugodtam, hogy már nincs politikai elnyomás és a Petőfi rádió ma már képes minden dalt lejátszani.


FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát