Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A telt házban gyönyörködtünk, a Debrecen játékától sírtunk

| 2023. 08. 18 | 00:52:00
Hazai pályán ötöt kapott a Loki a Rapid Wientől.
A telt házban gyönyörködtünk, a Debrecen játékától sírtunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel telt ház előtt (16 ezer 572 néző) vívta meg a DVSC az UEFA Konferencia-liga harmadik fordulójának visszavágóját a Rapid Wien ellen a Nagyerdei Stadionban augusztus 17-én késő este. Az odavágón a debreceniek 0–0-s döntetlent játszottak a bécsi zöld-fehérek ellen. A cívisvárosi fociünnepre a hazai B-közép látványos élőképpel készült, míg a vendégszektorban legalább 200 FTC-drukker biztatta a bécsi testvérklub játékosait, és vívott olykor heves verbális csatát a szemközti lelátón ülő piros-fehér szurkolókkal. A mérkőzést Macedón játékvezetőhármas dirigálta.

A bécsi csapat zöldben, a debreceniek fehérben léptek pályára, a vendégek kezdték a játékot. Egy hazai ponttalan passzból induló támadás végén az első helyzetet a bécsiek jegyezték a 3. percben, egy bal oldali beadás után 6 méterről fejeltek kapu fölé.

Rendkívül bátortalanul kezdett a Loki, a csapat leginkább hátul passzolgatott, ebben sok hibát ejtett, be is szorult a kapuja elé. Igaz, a zöldmezesek sem vitézkedtek a támadásépítésben.

És a 16. percben megszerezte a vezetést a Rapid. Dzsudzsák keresztpasszát a Loki térfél közepén elcsípte Seidl, aki 13 méterről a kifutó Megyeri mellett laposan lőtt a jobb alsóba. (0–1).

A gól után a DVSC játéka lendületet vett és már az ellenfél tizenhatosa közelébe tudtak kerülni. A 23. percig kellett várni az első hazai helyzetre, egy szép támadás végén Oliveira 21 méterről a kapu fölé lőtte a labdát. A félidő közepétől mindkét csapat ütemet váltott, lüktető, változatos játék folyt a pályán, amibe sok szabálytalanság vegyült.

A 32. percben egy jobb oldali szabadrúgás után lesgólt ért el a DVSC. Nagy kedvvel játszott a Loki, mind közelebb került a vendégek kapujához, a bécsiek pedig sorozatos szabálytalanságokkal tudták csak megakadályozni a támadásépítést. A vezetés birtokában a vendégek jobbára a pálya közepén passzolgattak, hosszú indításokkal próbálták helyzetbe hozni a három csatáruk valamelyikét.

A 44. percben a vendégek végig vittek egy támadást, ez is rossz haza passzból indult, és a jobb kapufa tövébe centerezett labdát Romanchuk a saját kapujába perdítette. (0–2).

A gól pontosan tükrözte a DVSC első félidei játékát, semmi sem jött össze a csapatnak.

Rögtön a kezdés után a szünetben becserélt Dominguest Cvetkovic csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson, sárgát kapott, a szabadot pedig Dzsudzsák a sorfalba lőtte. A második játékrész eleje egyértelműen a Lokié volt. Óriási iramot diktálva szorította kapuja elé ellenfelét, az egyetlen helyzetet azonban Babunski kihagyta.

Az 52. percben a szétnyílt Loki védelem mögé került Grüll és 14 méterről berúgta csapata harmadik gólját. (0–3).

A góllal elúszni látszott a debreceniek továbbjutási esélye, hajtottak a piros-fehérek a szépítésért, igaz már nem a félidő első öt percében diktált lendülettel. Helyzet is akadt, egy szabadrúgás után a becserélt Kyziridis centerezett, a támadás végén pedig Loncar a kapu fölé bombázott. A DVSC játékosai beadásaikkal, előreíveléseikkel leginkább Babunskit keresték, a meccsen gyenge teljesítményt nyújtó csatár azonban nem tudott mit kezdeni ezekkel a labdákkal.

Majd ahogy átjött a félpályán a bécsi csapat, gólt is szerzett. A 72. percben a jobb kapufa elé lőtt labdát Burgstaller a hálóba továbbította. (0–4).

A DVSC továbbra is támadott, játékában azonban kevés elképzelés volt, ráadásul sok volt az eladott labda, míg a Rapid kontrái rendre veszélyeztették Megyeri kapuját. A rendes játékidő utolsó percében Mance lövése volt ígéretes 25 méterről, da a labda a bal kapufa előtt zúgott el.

Aztán fél perc múlva már Megyeri hálójában táncolt a labda. A kontra végén Baranyai igyekezett menteni, de pechjére öngólt lőtt. (0–5). 

A négy perc ráadásban is meddő maradt a Loki játéka, a vendégek pedig már nem erőltették a támadást.

Mesterszemmel: 

Srdjan Blagojevic (DVSC): Gratulálok a Rapidnak, ők voltak ma a jobb csapat és megérdemelték a továbbjutást, sok sikert kívánok nekik a Fiorentina ellen. Köszönetet mondok a szurkolóknak, tudom, most nekik sem könnyű, és szeretnék elnézést kérni ezért az eredményért. Nehéz és fájdalmas este ez most nekünk.. A 0–5-ös eredmény után bármit is mondok, nem lesz helytálló. A jelenlegi helyzetben fontos, hogy összetartsunk, most szétestünk, és ennek helyrehoztatala feladat lesz a jövőre. Tudtuk, jó csapat a Rapid, de nem ilyen eredményre számítottam, most fontos, hogy összetartsunk, és a hétfői bajnoki találkozón megmutassuk, mit tudunk. Nagy volt a nyomás azért is, mert nagyon sok rossz döntést hoztunk. A harmadik gól után dőlt el a mérkőzés. A második gól pofonként ért bennünket. A második félidőben változtattunk a játékunkon. Azt sem mondhatom, hogy a játékosok nem tettek meg mindent. De jelenleg a Rapid a jobb csapat, és sok hibánkat meg is bosszultak.

Zoran Baisic (Rapid Wien): Gratulálok a csapatomnak! Kiváló teljesítményt nyújtott, remekül játszott, az első perctől kezdve agilisak voltunk, és hatékonyak a kapu előtt. Szerencsésnek mondhatom magam és büszke is vagyok, nem mindennapi, hogy egy ilyen jó csapat ellen, mint a Debrecen, ilyen jól játszunk. A továbbjutást illetően a negyedik gól után nyugodtam meg, a harmadik gólunkat követően sem adta meg magát a Debrecen, és tudjuk, milyen gyorsan történnek a dolgok a fociban. Nagyon fair nézőközönséget ismertünk meg a Debrecen drukkereiben, az ötödik gól után is ünnepelték a csapatukat

Kapcsolódó hírek
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Többet támadott a DVSC, de az MTK eggyel több gólt lőtt.
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Az EB-re való felkészülés miatt döntött így az MLSZ.
Gólya járt a DVSC-nél
Gólya járt a DVSC-nél
Fia született a debreceniek játékosának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés