Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Loki összes meccsén Ike Thierry Zaengel a leghangosabb

Cívishír | 2024. 07. 31. | 22:11:14
Ez is kiderült a szurkolói ankéton, no meg az is, hogy mi a helyzet Ojedirannal, Dreskoviccal és Szuhodovszkyval.
 A Loki összes meccsén Ike Thierry Zaengel a leghangosabb
A szurkolók játékosoktól és vezetőktől kérdezhettek (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közepes érdeklődés mellett – a Cívishír munkatársa 82 vendéget számolt össze – tartotta hagyományos idénynyitó szurkolói ankétját a DVSC labdarúgócsapata a víztorony melletti téren július 31-én. Az ankéton Ike Thierry Zaengel elnök-tulajdonos, Makray Balázs cégvezető, Srdjan Blagojevic vezetőedző és Szűcs Tamás, az új játékosok egyike válaszolt a közönség kérdéseire. Az esemény főszereplője természetesen Srdjan Blagojevic volt – ő kapta a legtöbb kérdést, de a klub működésével kapcsolatban is több dologra kíváncsiak voltak a drukkerek, nekik Makray Balázs válaszolt. A két játékos mellett az elnök-tulajdonos sem maradt kérdés nélkül.

Az ötödik hely volt a realitás

Kezdjük a vezetőedző által elmondottakkal. Megtudtuk, általános, szokványos felkészülésen vannak túl, a problémákat kihívásként kezeli, ebből lehet tanulni. Vannak érkezők és távozók, továbbá sérültek, és a sérülésből visszatérők. Teljes ambícióval vágnak neki a bajnokságnak, fontosnak nevezte az összetartást a jó és a kevésbé jó időszakokban is. Ehhez Megyeri Balázs hozzáfűzte, hogy egy héttel hosszabb lett a felkészülési idő, hathetes intenzív munkával teli időszak van mögöttük, jó edzőmeccseket játszottak, amelyekből sokat tanultak. Aki végigcsinálta a felkészülést, az igen jó erőállapotban várhatja az augusztus 2-i, Győr elleni első tétmérkőzést. Természetesen a három pont megszerzése a cél.

Szűcs Tamástól megtudtuk, hogy pozitív tapasztalatokkal teli első hónapon van túl a csapatban, megismerte az idősebbeket, a fiatalok egy részét pedig már a korosztályos válogatott keretből ismeri. Ő is dicsérte a felkészülést, és kiemelte a Zsolna elleni meccset, amiből jó játékkal és gólpasszal vette ki a részét. Újabb kérdésre válaszolva, a Koppenhágából érkezett fiatal játékostól részleteket tudtunk meg az átigazolásáról. Őt a Debrecen kereste meg március-április környékén, amikor már látszott, hogy Koppenhágában nem tudott felkerülni az első csapatba. Voltak más megkeresései is Magyarországról, de a DVSC-t választotta, mert egy erős csapathoz akart jönni, és hajdúszoboszlóiként ott kezdte a labdarúgást, kötődött is a Lokihoz. Ami, mint fogalmazott, tökéletes választásnak bizonyult.

– Nem mondanám csalódásnak az ötödik helyünket. Ennyi telt a csapattól, és ez a realitás. Az edzői stáb Debrecenbe érkezése óta a csapat nagy fejlődésen ment keresztül. Megértem és tiszteletben tartom a szurkolók vágyát, hogy a Lokit dobogón szeretnék látni, sőt bajnoki címet szerezzen. Az edzői stáb, a vezetőség azon dolgozik, hogy ehhez közelebb kerüljön a csapat – ezt már Srdjan Blagojevic válaszolta egy kérdésre, majd folytatta, hogy azért játszottak fél szezont egy csatárral, Báránnyal, mert Batai még fiatal, Thor pedig megsérült. Annak külön örül, hogy Bárány végig tudta játszani az idényt, mert közönségkedvenc. Kitért a sérültekre; Batik, Thor, Kusnyir még távol van a visszatéréstől, az egyik új játékos, Djurasek két perc játék után megsérült. Pellumbi visszatért, Dreskovic is visszatérhet.

– Arra, hogy labdafelhozatalkor miért passzoljuk hátra a labdát, hadd válaszoljak én is kérdéssel: ha előre passzolunk, és folyamatosan elveszítjük a labdát, akkor elégedett leszel? – tért rá a vezetőedző az újabb kérdésköre. – Nem azért passzolnak hátra, mert félnek, hanem próbálják felépíteni a támadást. Azt kérem a játékosoktól, hogy előre passzoljanak, de azt nem lehet mindig. Egyébként a bajnokság TOP három csapatában vagyunk az előrepasszok számával. Persze előfordul, hogy a játékosok rossz döntést hoznak, akkor nagyon ideges szoktam lenni. De nagyon sok olyan helyzet van, amikor nem passzolhatunk előre, mert elveszítenénk a labdát.

Változik a bajnokság

– A két és fél éve felállt klubvezetés azon van, hogy a csapat a lehető legjobb körülmények között készüljön fel a bajnokságra. Az utánpótlásra is fókuszálnak, és építik az akadémiát is. Egyetlen NBI-es klub vagyunk, amely az összes korosztályos bajnokságban dobogón végzett, köztük egy első helyen – ezt Makray Balázs mondta, aki a játékosokról is beszélt. Többen NB II-es csapatoknál vannak kölcsönbe, ahonnan tapasztalatokkal, megerősödve térhetnek vissza. Ojediranról és Dreskovicról megtudtuk, hogy mindkét játékosra kaptak ajánlatot, de egyiket sem fogadták el a futballisták. Hangsúlyozta azonban, hogy nem lehetnek gátjai fiatal tehetséges játékosoknak, ha ők előrébb tudnak lépni. Mindketten azonban a DVSC játékosai. Szóba kerültek a sérült játékosok, illetve az, hogy Bódival miért nem hosszabbított szerződést a DVSC. Makray Balázs leszögezte, hogy mindegyik sérülés speciális eset. Batik elkezdte a felkészülést, megsérült, meggyógyult, majd ismét megsérült. Az orvosi stáb szerint körülbelül két hét múlva edzhet a csapattal. Thorral kapcsolatban erősen cáfolta, hogy úgy igazolták le, hogy nem nézte meg az orvos, nem tudtak a sérüléséről. Az izlandi játékos végigcsinálta a felkészülést, majd egy mérkőzésen előjött a sérülése. Ő döntött a műtét mellett, elhúzódó a felépülése. A futballban persze benne van a sérülés – pech, ha egyszerre sok jön. A csapatot az átigazolási időszakban megfelelő minőségű játékosokkal úgy erősítették meg, hogy posztonként egymással versenyezve több játékos is legyen. Így ki tudják hozni magukból a legjobbat. – Reagáltunk a Bódi Ádámmal készült interjúban leírtakra. Nem akartunk egy legendára olyan dolgokat mondani, amivel belekezdenénk egy hosszas egymásra mutogatásba. Sajnáljuk, hogy így történt, ez nem volt jó senkinek. Az április óta – nem a nyilvánosság előtt folyó – történésekben mindkét fél hibázott, a nagyobbat nem mi. Sok sikert kívánunk neki, és ha játékos pályafutást befejezi, lehet közös jövője a DVSC-vel. Azért nem a DVSC tette közzé, hogy Kazincbarcikára igazolt, mert az igazolását mi sem tudtuk, hiszen június 30-án lejárt a szerződése – beszélt a Bódi Ádámmal történt szakításról a cégvezető, akitől kérdésre válaszolva megtudtuk, hogy a Kecskeméttől kivásárolt Szuhodovszky Soma nem rövidtávú befektetése a DVSC-nek. Más közegből, más stílusban játszó csapatból érkezett. Hozzá kellett szokni a nagyobb városhoz, a nagyobb nyomáshoz, a másik játékstílushoz. nagyon akar, nagyon jó adottságú játékos, jó úton jár, sokat fejlődött. A tehetsége továbbra is megvan, megkapja a lehetőséget és kérte Makray Balázs, legyünk vele türelmesek, mert még sok örömet fog okozni a csapatnak, a drukkereknek.

Szóba került a – mint az kiderült, egyedülálló – magyar bajnokság is. Itt 12 csapat küzd úgy, hogy két kieső van, és háromszor mérkőznek egymással a csapatok. Srdjan Blagojevic szerint egy csapat, az FTC két szinttel van a többi fölött, a Puskás Akadémia attól egy kicsivel lentebbb, míg a többi 10 gárda körülbelül ugyanazt a játékerőt képviseli. Bármelyik csapat kikaphat bármelyiktől, és bármelyik legyőzheti a másikat. Hat-nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt sem lehetsz biztos abban, hogy a kiesés ellen, avagy az európai kupa indulásért harcolsz. Éppen ezért elégedett a DVSC utóbbi két szezonban elért eredményével, mert mindkétszer a bajnokság első felében végeztek. Az egymás elleni meccseknél taktikailag változtatni kell, mert kiismerhető lesz a csapat játéka. Mindez a vezetőedző számára kihívást jelent, mint edzőt fejleszti. Makray Balázs kijelentette, a mostani lebonyolítási rendszerben most utoljára indult el a bajnokság. A 2025-2026-os idény más lesz. Opcióként szerepel a 16 vagy 14 csapatos, de az is lehet, hogy marad a 12 csapat, viszont automatikusan csak az utolsó helyezett esik ki, míg az utolsó előtti osztályozót vív.

Az ankét zárszava Ike Thierry Zaengel elnök-tulajdonosé volt. Megköszönte az ultráknak és a többi drukkernek a biztatást. A játékosok közösségét úgy látja, mint egy házasságot: néha gyönyörű, máskor jönnek a piros zászlók. Majd a klubhoz, Debrecenhez való viszonyáról beszélt: – Amikor valaki szidja a klubot, akkor ők a játékosokat, a drukkereket szidják, mert a klub ti vagytok, Debrecen. Itt is vannak hullámvölgyek. Büszke vagyok rá, hogy én lehetek az elnök. Nincs szándékom eladni a klubot, mert nagyon szeretem. Ahogyan az edző és a cégvezető is mondta, minden egyes meccsen harcolunk, és mindig én vagyok a legindulatosabb. És most üzenek azoknak, akik Vajda, Ojediran, Domingues érkezésekor szidták a klubot. Ők Coulibaly érkezésekor ugyanezt tették. Érkezésükkor esélyt kell adni a játékosoknak! Napról napra építkezünk és rakjuk le a köveket, itt van nekünk a Loki, és azért kell közösen harcolnunk!

– CH –

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megnyitotta kapuit a vámospércsi művésztelep
Megnyitotta kapuit a vámospércsi művésztelep
Tizennégy alkotó fogadta el a város meghívását.
Hirdetés
Hirdetés
Az Európai Bizottság vizsgálja a Lukoil-szállítások ügyét
Az Európai Bizottság vizsgálja a Lukoil-szállítások ügyét
Figyelemmel követik a helyzetet - írják.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A reálbér-növekedés dinamikus – jelentette ki a pénzügyminiszter
Varga Mihály közölte, továbbra is bővül a magyar gazdaság.
Aszálytérkép: súlyos a helyzet hazánkban
A földek 80 százalékát sújtja kritikus szárazság.
A debreceni önkormányzat milliárdokat költ a zöldterületek fenntartására
A város öt területére 6,79 milliárd forint keretösszeg jut.
2025-ben megduplázzák a gyerekek után járó adókedvezményt
Gyógyír lehet a demográfiai hanyatlásra?
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.