Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő konyháját nyitották meg Tégláson

| 2020. 07. 17. | 10:47:00
Tízezer adag ebéd, 50 munkahely - mindez egy helyen.
A jövő konyháját nyitották meg Tégláson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy kapacitású, modern konyhaüzemet avattak Tégláson, ahol az Itt és Most Egyesület jóvoltából tízezer adag meleg étel készül majd naponta, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szociális étkeztetésének minőségét még magasabb szintre emelve.

A 800 négyzetméteres konyhaüzem 25 hátrányos helyzetű, valamint 5, jövőre pedig még további 20 nem hátrányos helyzetű személy számára biztosít majd megélhetést.

 Az itt elkészült ételek 75 százalékát a BTESZ, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szociális étkeztetés formájában juttatja el idősek és rászorulók otthonába. 

Mile Ferenc, az Itt és Most Egyesület elnökségi tagja, Szabó Csaba, Téglás polgármestere és Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke

A megnyitót az egyesület elnökségi tagja, Mile Ferenc vezette fel, aki az elmúlt 17 évre tekintett vissza. Ekkor született meg az a gondolata, hogy társadalmunk legkitettebb tagjai, a gyermekek és idősek számára fog támaszt nyújtani, segíteni pedig gyorsan kell: itt és most. Az egyesület 12 éve működik: ez idő alatt több mint 12 ezer ember életén segített 700 elhivatott szakember bevonásával. A konyhában készült ételek legnagyobb része is hasonló célok megvalósítását szolgálja – jelenleg a szervezet szociális étkeztetés útján 4 300 időset lát el naponta, a cél pedig a jövő évre a közel 7 000-es szám elérése. Az elnök kitért a jövőre is, amiben komoly szerepet játszanak a logisztikai fejlesztések, az ipari robotok bevonása a csomagolásba és alapanyag-ellátásba, mindamellett a szervezet további munkahelyeket létesít hátrányos helyzetű emberek számára.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke büszkeségét fejezte ki, amiért a megyében ilyen szintű fejlesztések valósulnak meg. Elmondta, örömmel tölti el, hogy Téglásra esett a választás. Ezt a gondolatot Téglás polgármestere is megerősítette, sőt, azzal is kiegészítette, hogy a rendszerváltás óta nem történt ekkora mértékű beruházás a településen. Különös öröm számára, hogy 50 család megélhetését biztosíthatja majd az új konyha.

Mészáros Kornél, a Baptista Egyház főtitkára egy kétezer éves, de ma is aktuális bibliai történetet elevenített fel, amikor Jézus tanítványai az 5 000 ember megvendégelése kapcsán fejezték ki aggodalmukat. Ők lehetetlennek tekintették a feladatot, inkább hazaküldték volna a tömeget, Jézus azonban a kevésből is nagyot alkotott: az öt kenyeret és két halat bőségesen megszaporította. A legtöbb program ilyen kevéssel indul, a közösség pedig várja az eredményét, majd a kosár elindul, és nem ürül ki, ahogy az említett történetben sem.

A szociális étkeztetés olyan segítségnyújtás, mely által áldássá válhatunk az idősek és rászorulók számára, egy finom ebédet követően jól érezhetik magukat, szebb lesz a napjuk. A szociális étkeztetés nem csupán egy fogalom, hanem egy komplex gondoskodás úgy testről, mint lélekről. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
A szoboszlói teniszezőnek most nem volt szerencséje.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés