Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Forma-1-es világot és a „csúcsragadozókat” is elhozzák Debrecenbe

| 2022. 05. 26. | 15:08:00
A Nagyerdei Stadionban most foci helyett mást kapunk.
A Forma-1-es világot és a „csúcsragadozókat” is elhozzák Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 50 ezer négyzetméteren ötszáz különböző jármű és számtalan program várja a nagyérdeműt a gyereknapi hétvégén. Katonai járművek, egyedi kamionok, leopárd tank, erő- és munkagépek, valamint repülőmodell kiállítás és látványos showelemek színesítik majd az országban is egyedülálló autós eseményt a debreceni Nagyerdőn.

A gyereknapra is gondoltak

A második Debrecen Drive mozgásba hozza az érdeklődőket az egész régióban, a szervezők gondosan ügyeltek a család minden tagjának szórakoztatására.  Idén a gyermekeknek is kedveznek, így nem csak azoknak érdemes kilátogatni a Nagyerdőre, akik imádják az autókat, hanem azoknak is, akik egy kellemes hétvégi programot szeretnének eltölteni családjukkal. A gyerekprogramok helyszíne a Nagyerdei Ködszínház és az Unifit közötti területen található majd, ahol a színpadon vasárnap 10 órától Tompeti és barátai, valamint a Ládafia Bábszínház is fellép.

„A Debrecen Drive nem egy klasszikus autós kiállítás vagy autós találkozó, számtalan programeleme van a rendezvénynek. Nagyon jó az időpontválasztás a gyermeknapi hétvége kapcsán is, gyermekeknek szóló programokkal gazdagon készülünk.  Ami biztos Május 27-én Night Drive Show-val indul a három napos rendezvény”­­

- említette Macskin László, aki a Drive Show-ért felel. Elmondta, hogy a Night Drive, a Drive Show egyik tovább gondolt verziója, amiben fényekkel, tűzzel, táncoslányokkal és élőzenével teszik látványosabbá az autós, motoros kaszkadőrök és akrobaták által bemutatott hajmeresztő és látványos mutatványokat.

„Ha azt mondjuk, hogy az elmúlt 15-20 évben Magyarországon ilyen jellegű esemény biztosan nem volt, nem nagyot lövünk mellé”- tette hozzá Macskin László.

Természetesen kísérőprogramokkal is színesítik a kínálatot, szombaton 16 órától a Pódium színpadon Alee lép fel, vasárnap négy órakor pedig Gáspár Laci szórakoztatja a közönséget. A meghívott vendégek között továbbá megemlíthetünk olyan nagy neveket is, mint Győrfi Pál, Ganxsta Zolee, az autós berkekben jól ismert Kroneraff „Becsületesnepper” István, Vályi István (Speedzone), Szujó Zoltán vagy az esemény házigazdája, Winkler Róbert.

„A DKV elektromos autóbusza is debütálni fog a Debrecen Drive-on, de ezen kívül a Magyar Honvédség, az Országos Mentőszolgálat, a NAV, a Tűzoltóság és a Rendőrség is bemutatják legújabb és legmodernebb járműveiket”

- ezt már Miklósvölgyi Péter, a rendezvényt szervező Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta el. A járműveken kívül színes gasztronómiai kínálattal is készülnek, több mint 20 vendéglátó, főként food truck várja majd a helyszínen az érdeklődőket, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

A Forma-1-es világot hozza Debrecenbe a Schaeffler Mini Drive, a gyerekeknek szóló autóverseny. Hamvas László a gyermekprogramokért felelős szervező elmondta, hogy a futam ötletét az amerikai filmekben található „ládaderbik” népszerűsége adta, ennek az alapjait készítették el és adták át a csapatoknak. A versenyre részben kiállítók és iskolai csapatok építették meg saját autójukat, mellyel különböző ügyességi feladatokon kell majd részt venniük.

Játékok kicsiknek, nagyoknak

A játszótéri részen is sok újdonsággal készülnek, olyanokkal melyek Debrecenben egyáltalán nem fordultak eddig elő. Ilyen lesz a 16x12 méteres felfújható nerf csataaréna, amiben interaktív, érzékelős mellényben szivacs golyókkal és fegyverekkel tudnak összecsapni a versenyzők. Újdonság lesz továbbá egy nosztalgia vurstli, ahol célbadobó és ügyességi játékokkal a békebeli időket megidézve maguk az animátorok is a korszaknak megfelelő öltözékben várják a játékosokat.

„A szokásos helyszín  a Nagyerdei Stadion és környéke, ami megegyezik a Campus fesztivál helyszínével is. A stadionon belül a focisták helyét most „átveszik” a top teljesítménnyel rendelkező csúcskategóriás autók. Fontos, hogy a pálya köré helyezik el az autókat, ha valaki aggódna a fű miatt ”

– tette hozzá Antal Arnold, a Debrecen Drive projektmenedzsere.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Fülöp-szigetekről érkezett férfiakat szállásoltak el az ingatlanban.
Hirdetés
Hirdetés
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Az 56 éves férfit letartóztatták.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!