Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC gyenge focija nem ért pontot a Diósgyőr ellen

| 2024. 08. 17. | 18:51:09
A miskolciak először nyertek a Nagyerdei Stadionban.
A DVSC gyenge focija nem ért pontot a Diósgyőr ellen
Elvitték a piros mezes diósgyőriek a három pontot Debrecenből (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC a DVTK csapatát fogadta labdarúgó NB I. 4. fordulójában, az idény első hazai mérkőzésén, a Nagyerdei Stadionban augusztus 17-én délután. Az esélyek egyértelműen a hazai csapat mellett szóltak, és nemcsak a hazai pálya előnye, hanem a tabellán elfoglalt helyük miatt is. A diósgyőri csapat az eddigi három fordulóban egy döntetlen és két vereséget könyvelhetett el, míg a debrecenieknek egy győzelmük és egy döntetlenjük volt a mérkőzés megkezdése előtt. Ismert, az első fordulóbeli, Ferencváros elleni hazai találkozót december 4-re halasztották.

Lendületesen indított a Loki, ellenfelét a térfelén már letámadta, és a Kecskemét elleni találkozón jó játékkal bemutatkozott csatár, Silue játékára alapozva kereste a gólhelyzet kialakításának lehetőégét. Térfelére is szorította ellenfelét, de nem találta a rést az elöl három, mögötte öttagú védősoron. A DVTK a gyors kontrákban bízhatott, a 10. percben Edomwonyi jutott el lövésig 14 méterről, a nem túl erős próbálkozást Megyeri könnyen fogta. 

Ezt követően lassult a játék, és bár továbbra is a Lokinál volt többet a labda, de az előrébb tolt vendégvédelem miatt a tizenhatosig is alig-alig tudott eljutni. A 31. percben aztán meghűlt a vér a hazai drukkerekben: vezetnek a vendégek! A jobbról, 35 méterről Holdampf szabadrúgásából a kapu elé ívelt labdát Bozsidar Chorbadzhiyski az ötösről a jobb felsőbe lőtte úgy, hogy három védő is lemaradt a kapu elé berobbanó játékosról (0–1).

A gól persze nem a semmiből jött, hiszen hiába támadott a Loki, gólhelyzete sem volt, míg a DVTK a kontráiból eljutott Megyeri kapujáig. A gól után nagyobb sebességre kapcsolt a DVSC, a hazai játékdominancia gyorsabb játékkal párosult, de továbbra sem adtak esélyt a diósgyőri védők. A félidő hajrájára kiegyenlített játék folyt a pályán, és megint a DVTK volt a veszélyesebb – lábbal, fejjel is veszélyeztették a borsodiak Megyeri kapuját.

A 45. percben újabb csapás érte a debrecenieket: Pellumbi megkapta a második sárgalapját és elhagyta a pályát.

A második félidőt a Loki nagy igyekezettel, lendületesen kezdte, ellenfelét a térfelén letámadta, jobbára nála volt a labda, emberhátránya egyáltalán nem látszott. Helyzet azonban továbbra is a diósgyőri oldalon volt: Edomwonyi jobb oldali támadásából az ötösről visszapasszolt Feluilassiernek, aki 13 méterről a bal kapufát találta el. Egy perccel később Silue jegyezhetett egy felsőlécet a közeli kapuraemelésből. Pörgős, lüktető játék folyt a pályán, már csak a gól hiányzott. A debreceniek szempontjából ennek lehetősége azonban a percek múlásával egyre távolabbra került, mert továbbra is remekül védekezett a vendégcsapat.

A DVSC a saját maga által diktált iramot nem sokáig bírta, a félidő közepétől ponttalan passzok, elveszített párharcok jelezték a fáradtságot. A találkozó hajrájában ismét a Debrecen kerekedett felül, a beadásokra azonban nem volt pontos érkező, a távoli lövéseket pedig vagy blokkolták a védők, vagy Sentic védte. Erdős játékvezető 8 percet hosszabbított. Ebben a DVTK fel tehette volna az i-re a pontot, ha játékosai jobban összpontosítanak a debreceni kapu előtt. Végül a teljesen elfáradó hazaiaknak már nem volt esélyük kicsikarni a döntetlent. A Diósgyőr összességében megérdemelt győzelmet aratott.

OTP Bank Liga, 4. forduló.
DVSC-Diósgyőr 0-1 (0-1).
Nagyerdei Stadion, 7077 néző. Vezette: Erdős J.
DVSC: Megyeri – Stojkovic, Dreskovic, Lagator, Pellumbi – Szuhodovszki (Szécsi, 67.), Szűcs T. – Kocsis (Victor Braga, 46.), Dzsudzsák (Shaghoyan, 84.), Domingues (Vajda, 89.) – Silue. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.
Diósgyőr: Sentic – Gera D., Lund, Szatmári (Acolatse, 90.), Chorbadzhiyski, Sanicanin – Holdamf – Klimovich, Feuillassier (Varga, 69.), Pozeg Vancas (Mohammed, 69.) – Edomwonyi (Rakonjac, 60.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Gól: Chorbadzhiyski (30.).
Sárga lap: Silue (24.), Szuhodovszki (28.), Pellumbi (43., 45+1.), Lagator (74.), illetve Edomwonyi (51.), Chorbadzhiyski (60.), Lund (62.), Sentic (93.).
Kiállítva: Pellumbi (45+1.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben minden megvan, ami a BMW-nek kell
A bajor cég nagy embere beszélt erről.
Több száz millió forintot költ a Debreceni Egyetem a klímák karbantartására
Két céggel kötöttek szerződést a következő három évre vonatkozóan.
Egyszerű oka van a Berettyóújfaluban terjengő bűznek
Az időjárás rá is erősít a szagra.
Jön a légi irtás Debrecenben
Több teendőre figyelmeztet az önkormányzat.
Polgármesterré lép előre Győri Viktor Dávid Folyáson
A falu nemcsak alvótelepülés lenne, hanem munkahelyeket jelentő beruházást is szívesen látnának.