Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debrecenieknek tetszik az online fizetés

| 2019. 01. 11 | 14:01:00
Sokan nem csak a parkolás, a bérletvásárlás során élnek a digitális technológia lehetőségeivel.
A debrecenieknek tetszik az online fizetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen nyitott a MasterCarddal való együttműködés folytatására a készpénzkímélő digitális megoldások népszerűsítése érdekében, s erre a multinacionális cég is fogékony – derül ki az önkormányzat sajtóközleményéből.

A városi tulajdonú társaságok a MasterCard Europe magyarországi képviseletével karöltve 2018 októberétől három területen ösztönözték az elektronikus fizetési módok elterjedését, így a sorban állások elkerülését. 

  • A DKV Zrt. a 2017 őszén bevezetett elektronikus jegy- és bérletrendszer kapcsán az új típusú, chipes személy- és diákigazolvánnyal rendelkező utasoknak biztosít papírmentes utazást, a jegyek és bérletek 2017 decemberétől online is megvásárolhatóak. Eddig több mint 20 ezer darabot értékesítettek elektronikusan, melyek háromnegyedét online bankkártyás fizetéssel vásárolták meg.
  • A DV Parking Kft. 2018 júniusában Magyarországon először vezette be a Rollet alkalmazást. Az applikáció révén okostelefonnal egyetlen érintés nélkül fizethethetünk a parkolásért valamennyi városi mélygarázsban és Városközpont-parkolókban. Az átadást követően több száz felhasználó regisztrált, rendkívül kedvezők az eddigi tapasztalatok. 2018 utolsó 3 hónapjában több mint 5 ezer parkolás – fizetős és bérletes – zajlott az alkalmazáson keresztül.
  • A Debreceni Intézmény Működtető Központ 2018 decemberében indult online felülete lehetővé teszi a szülőknek, hogy otthonról gyorsan, kényelmesen intézhessék a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos ügyeket. A 12 ezer befizetőből már elsőre 500-an éltek a lehetőséggel, s januárban tovább nőtt a számuk.

Az együttműködés eredményeiről szóló január 10-i sajtótájékoztatón

A MasterCard Europe magyarországi képviseletében Boris Martinovic közölte: a lehetséges smart city („okosváros”) fejlesztési irányok közül olyan projektek kimunkálásában vállalnak szerepet, amelyek az adott szolgáltatást nem egyszerűen korszerűsítik, hanem a modernizáción túl megkönnyítik az igénybe vevők mindennapjait és illeszkednek a kormány Digitális jólét programjába és a készpénzhasználat visszaszorítását célzó gazdaságfehérítő és versenyképességjavító, élénkítő törekvéseibe.

Kapcsolódó hírek
Ronda pulcsiban jótékonykodtak a debreceni futók
Ronda pulcsiban jótékonykodtak a debreceni futók
Rászoruló családok kapják az adományokat.
Alig van változás az új vasúti menetrendben
Alig van változás az új vasúti menetrendben
2024. december 14-ig marad érvényben, de év közben többször lesz módosítás.
Független lesz a debreceni figyelőrendszer, de nem ingyen
Független lesz a debreceni figyelőrendszer, de nem ingyen
Az akkumulátoripar körüli hitvita lecsillapodásában bíznak, remélve, hogy a nyíltan hozzáférhető adatok nyugtatóan hatnak majd a kedélyekre.
Újabb debreceni klinikán tilos a látogatás
Újabb debreceni klinikán tilos a látogatás
A szigorítás visszavonásig érvényes.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés