Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

94. születésnapját ünnepli II. Erzsébet

| 2020. 04. 21. | 13:42:00
A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a hagyományos események.
94. születésnapját ünnepli II. Erzsébet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az angolok királynőjét 68 évvel ezelőtt, február 6-án koronázták királynővé. A születésnapját idén nem ünneplik meg nyilvánosan a koronavírus-járvány miatt, amire eddig csak egyszer volt példa, a II. világháború alatt.

A Buckingham-palota, a királyi család első számú londoni rezidenciája már korábban bejelentette: II. Erzsébet királynő személyesen kérte, hogy „születésnapján semmiféle ceremoniális esemény ne legyen, mivel a jelenlegi helyzetben ez nem lenne helyénvaló”.

A királynő egy hónapja legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi kastélyában tartózkodik, és – amint udvari illetékesek többször is hangsúlyozták az elmúlt hetekben – ő is maradéktalanul tartja magát azokhoz a korlátozó intézkedésekhez, amelyeket kormánya márciusban hozott a járvány megfékezése végett. Így valószínűsíthető, hogy családtagjai is csak videókapcsolaton köszöntik születésnapján.

Elmaradnak az ilyenkor szokásos tüzérségi díszsortüzek is, amelyekkel a hadsereg tiszteleg minden évben a Buckingham-palota tőszomszédságában fekvő hatalmas Green Parkban, illetve a Temze partján, a Tower ősi épületegyüttese mellett. Az idén nem tartják meg a királynő hivatalos születésnapi ünnepségét, a Trooping the Colour néven közismert, hagyományosan júniusban esedékes színpompás katonai parádét sem. 

Az udvar közölte: a hagyományoktól eltérően ezúttal nem várja el azt sem, hogy a királynő születésnapján a kormányhivatalok épületeit fellobogózzák.

II. Erzsébet (eredeti nevén: Elizabeth Alexandra Mary Windsor) 1926. április 21-én született Londonban. 1952. február 6. óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságok királynője, a Nemzetközösség és az anglikán egyház feje, a hit védelmezője. A leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó. A leghosszabb ideig regnáló uralkodók listáján jelenleg a 13. helyet foglalja el, ahol a nők közül az első helyen szerepel, a jelenleg is élők közül pedig második a jelenlegi dalai láma után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Szeptember közepére fejeződhet be a teljes korszerűsítés.
Hirdetés
Hirdetés
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Egyelőre kölcsönben van Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Hirdetés
Hirdetés