Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni járműipari nyílt nap: fókuszban a BMW

| 2022. 11. 16. | 15:28:00
Gyerekeket és szüleiket is várják.
Debreceni járműipari nyílt nap: fókuszban a BMW
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Járműipar nyílt napra várták, várják az érdeklődő fiatalokat november 16-án, szerdán a debreceni Kölcsey Központban. A Debreceni Szakképzési Centrum és a BMW Group Gyár Debrecen által szervezett tájékoztató napon a DSZC két intézménye, a Brassai Sámuel Műszaki Technikum, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum és a BMW mutatja be közös képzési programját, továbbá az együttműködés nyújtotta karrierlehetőségeket.

A nyílt nap célja, hogy a járműipar iránt érdeklődő általános iskolás diákok megismerjék az intézmények képzési kínálatát, a vállalat 2023-ban induló duális képzési programját és a jelentkezés menetét.

A nyílt nap megnyitóján Papp László polgármester hangsúlyozta: büszke arra, hogy a világ egyik leginnovatívabb vállalata, BMW Debrecenben építi fel új gyárát, ami nagy lehetőség a városnak, és nagy lehetőség a debreceni szakképzésben tanuló diákoknak is. Hozzátette, nyolc évvel ezelőtt a város elindította azt a gazdaságfejlesztési programot, amelynek eredményeként mára számos nagyvállalat költözött Debrecenbe. A BMW-t egy olyan ékkőnek nevezte ebben a sorban, amely munkahelyek sokaságát kínálja a fiataloknak.

A polgármester szerint a város az elektromobilitás európai központja lesz, hiszen a német óriásvállalat nemcsak egy új gyárat épít itt, hanem a legújabb elektromos platformját is a városban gyártja majd. Mint fogalmazott, a teljesen új technológia jelentette kihívásokra a debreceni oktatásnak, szakképzésnek is fel kell készülnie. Megjegyezte: jövőre elkészül a BMW oktatási központja, ahol elkezdődhet a duális képzés, amelynek végén a legjobbak bekapcsolódhatnak a cég gyártási folyamatába. Papp László arra biztatta a fiatalokat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

Pósán László, országgyűlési képviselő a debreceni szakképzési rendszert méltatva kijelentette: akik a DSZC égisze alatt szereznek szakmát, olyan karrierlehetőség előtt állnak, amilyen sehol máshol nincs az országban.

Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója (képünkön) kiemelte: a szakképzés működésének értelmét a vállalatokkal kialakított kapcsolatok adják. a DSZC-nek szoros együttműködést kell megvalósítania a gazdasági élet szereplőivel, egyúttal ki kell elégítenie a cégektől érkező igényeket. Debrecent pezsgő gazdasági környezet jellemzi, mondta, és ennek már most fontos szereplője a BMW, amellyel egyre szorosabb, gyümölcsözőbb kapcsolat kialakítása a cél.

A nyílt nap jó lehetőség arra, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik feltegyék kérdéseiket a szakképzési centrum dolgozóinak és a BMW szakembereinek, megsimerhetik a cég toborzási és kiválasztási folyamatát, továbbá tájékoztatást kapjanak a DSZC teljes kínálatáról is – fűzte hozzá Szilágyi Sándor.

Barabás Botond, a BMW debreceni gyárának képzési vezetője elmondta: az autóipari óriás debreceni képzési központját a tervek szerint 2023 szeptemberében adják át. A mintegy 2000 négyzetmétere épületet teljes egészében az oktatás igényeire szabják. Helyet kap benne a többi között a gépjárműmechatronikai, az elektronikai, a fémmegmunkálási és az informatikai szakemberek képzése.

Hozzátette: a kiválasztási folyamatról szólva közölte: a fő szempont a diákok szakmai képessége, és az, hogy miként illeszkednek a fiatalok abba a vállalati kultúrába, amelyet a BMW képvisel. Kifejtette: a BMW a DSZC két intézményével, a Brassai Sámuel Műszaki Technikummal és a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikummal áll partneri kapcsolatban, a duális képzés során ebből a két iskolából kerülnek majd hozzájuk a diákok, évente 100 tanuló.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés