Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendbontás a Nagyerdei Stadionban: negyvenhat szurkolót ítéltek el

| 2022. 10. 19. | 19:48:00
2020 júniusában a DVSC kiesett az NBI-ből. Többen berohantak a pályára, a debreceni labdarúgókról levették a mezt.
Rendbontás a Nagyerdei Stadionban: negyvenhat szurkolót ítéltek el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság büntetőeljárást folytatott az ellen a 46 férfi ellen, akik egy futballmérkőzést követően jogosulatlanul a pályára mentek. Az ügyészség még 2022 áprilisában emelt vádat a vádlottakkal szemben rendbontás bűntette miatt. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottakkal szemben az iratok tartalma alapján három esetben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, míg a többiek esetében pénzbüntetést szabjon ki tárgyalás lefolytatása nélkül. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a vádlottakat a bíróság tiltsa el különböző időtartamokra a Magyar Labdarúgó Szövetség által labdarúgás sportág keretében rendezendő sportrendezvények látogatásától.

A többnyire büntetlen előéletű vádlottakkal szemben a bíróság április 25-én – tárgyalás mellőzésével - meghozta a büntetővégzést.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2020. június 27-én Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban, a mindösszesen 9177 néző előtt megrendezett futballmérkőzés döntetlen eredménnyel zárult, amelynek következtében a DVSC a másodosztályba került. A futballmérkőzés lefújását követően közvetlenül, de még a játékosok öltözőbe történő levonulását megelőzően a vádlottak – három főt jelentősen meghaladó, pontosan nem meghatározható számban – az eredmény miatt csalódott és feldühödött szurkolókkal együtt a „B” lelátón tartózkodtak. A lelátóhoz tartozó egyik menekülőkapu biztonsági mágneszára ismeretlen módon kinyílt. Ezt követően a másod-, a hatod-, a huszonkilenced- , valamint a harmincnyolcad rendű vádlottak a kerítésen keresztül a stadion nézőktől elzárt területére jogosulatlanul beléptek. A tizenhatod-, a huszonnegyed- és a negyvenegyedrendű vádlottak szintén beléptek a nézőktől elzárt játéktérre, ahol jogosulatlanul ott is tartózkodtak. A többi vádlott az ismeretlen módon kinyílt biztonsági kapun keresztül lépett be jogosulatlanul a stadion nézőktől elzárt gyepére. A rendőrség az eseményekre azonnal reagált, a közreműködésük következtében a stadionban a rend helyreállt – tudatta közleményében a törvényszék.

A büntetővégzés kézhezvételét követően a törvényes határidőn belül az ügyészség három vádlott vonatkozásában, valamint további egy vádlott és védője tárgyalás tartása iránti kérelmet nyújtottak be.

A büntetővégzés így akkor négy vádlott vonatkozásában nem emelkedett jogerőre, negyvenkét vádlottra azonban igen. A bíróság az ügyben kitűzte az előkészítő ülés időpontját, amely október 19-én volt. A vádlottak a bíróságon beismerő nyilatkozatot tettek, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak.

[Beillesztett cikk: Kiesett a DVSC! A Szima-éra katasztrófába torkollott]

A Debreceni Járásbíróság a tizenketted- és a tizenhatod rendű vádlottakat 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, a huszonharmadrendű vádlottat 7 hónap fogházbüntetéssel sújtott, amit 1 év próbaidőre felfüggesztett, míg a huszonnegyedrendű vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélt. Ezen felül a bíróság a vádlottakat 1 évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség által labdarúgás sportág keretében rendezendő sportrendezvények látogatásától.

[Beillesztett cikk: Botrány a VIP-ben a Loki kiesése után]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.