Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autómentes nap a zöld Debrecenért

| 2022. 09. 14. | 10:39:00
A Piac utca Kossuth és Szent Anna utca közötti szakaszán szervezik meg.
Autómentes nap a zöld Debrecenért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen 2022-ben is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és a Nemzetközi Autómentes Nap felhíváshoz. Debrecen, a 2021-es évhez hasonlóan idén is a Piac utca Kossuth és Szent Anna utca közötti szakaszán szervezi meg az eseményt. Ezt az utat szeptember 17-én, a rendezvény idejére lezárják. A rendezvény 2021-ben elnyerte a Marketing Diamond Awards gyémánt díját!

Zöldítsük ki együtt a Facebookot!

Az Autómentes Nap felhívása egy Facebook kampánnyal kezdődik. A szervezők arra hívják fel a Zöld Debrecen iránt elkötelezett embereket, hogy cseréljék le a facebook oldalukon a borítóképet a program hivatalos borítóképére.

A szervezők idén is színes programokkal várják az érdeklődőket.

A Készenléti Rendőrség elektromos közlekedési eszközök és lézerlövészet és fegyvertechnikai eszközök bemutatásával, a Katasztrófavédelem és a Hajdú Speciális Kutató-mentő Egyesület közös jármű és felszerelésbemutatóval, a Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület kerékpáros kiállítással, a Debreceni Mentőalapítvány előadásokkal és a Nysa típusú nosztalgia mentőautóval várja a látógatókat. A tavalyi évhez hasonlóan a Debrecen Megyei Jogú Város Zöldterületi Osztálya a „Future of Debrecen” elektromos autóját állítja ki. A Zsuzsi Erdei Vasút alkotó kuckóval és mozdonyvezetéssel, a Rolling Kids pedig pedálos gokartokkal várja a kicsiket és a nagyokat. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. egy különleges PET palack automatával is készül, amennyiben a rendezvényre kilátogatók hoznak egy műanyag palackot és belehelyezik az automatába ajándékot kapnak.

A 2021-es év sikerei után idén a Debreceni Szakképzési Centrum külön Diák Szigettel várja az érdeklődőket. A Baross Gábor Technikum autó szimulátorral, forgalmi szituációs játék szoftverrel és hegesztő szimulátorral, a Brassai telefonos applikációval vezérelt modellautóval, 3D kirakóval, a Beregszászi programmal vezérelt terepasztallal, program által vezérelt kő-papír-olló játékkal, a Mechwart Lego robotokkal és 3D nyomtatással készült ajándékokkal várja az Autómentes Napra látogatókat. A Diák Szigeten ki lehet próbálni a DSZC Ferrari kisautóját és a DKV eCitaro kisbuszát melyekkel a legkisebbek a Mini Drive-on versenyeztek és a Flintstones család lábbal hajtható fa autóját.

A DKV Zrt. az „Útrakelő verseny” mellett nosztalgia villamos és trolibusz különjáratokat indít az 1-es villamos, valamint a 3-as és 4-es trolibuszok vonalán. A Piac utcára kilátogatók megismerkedhetnek Debrecen legújabb és az egyik legzöldebb közlekedési eszközével az elektromos autóbusszal.

Az Autómentes Napon járműbemutatók és az ügyességi feladatok mellett 11:00 órától a Csonkatemplom előtti rendezvénytéren bemutatókkal és zenei programokkal is kedveskedünk az érdeklődőknek.

 

A Piac utcán teherhordó kerékpárverseny, az Arany János utca és a Piac utca sarkán pedig extrém kerékpár show és bringasuli várja a rendezvényre kilátogatókat. 

A fellépők között láthatjuk többek között a Készenléti Rendőrség Debreceni Bevetési Osztályának csapatszolgálati bemutatóját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfa csoportjának tonfa bemutatóját, a Debreceni Dixieland Jazz Band koncertjét, a Valcer táncstudió majorette bemutatóját, a Piruett Táncstudió táncbemutatóját, koncertet ad a Készenléti Rendőrség zenekara és a Debreceni Kutyaiskola bemutatóját.

Szervezők: DMJV Önkormányzata, Debreceni Vagyonkezelő, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., a „ZSUZSI” Erdei Vasút, a Debreceni Szakképzési Centrum, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, Debrecen Városi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Hajdú Speciális Kutató-mentő Egyesület, a DKSI – Kerékpár Szakosztály, Debreceni Mentőalapítvány, a Vöröskereszt, Debrecen Airport, a Rolling Kids, Nemzeti Mobilfizetési Zrt., és a DERKE.

Köszönjük a Debreceni Közterület Felügyelet, a Cívis Ház Zrt., DMJV Városüzemeltetési osztály, DMJV Zöldterületi osztály, a DV Parking Kft., a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft., és a DEKERT Nonprofit Kft., hogy támogatásukkal hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez.

Az Autómentes Nap részletes programja megtalálható a DKV Zrt. hivatalos Facebook-oldalán és honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.