Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen polgármestere megóvna egy épületet a bontástól

| 2022. 07. 10. | 16:00:00
Annak ellenére, hogy az engedélyt már korábban kiadták rá.
Debrecen polgármestere megóvna egy épületet a bontástól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen városa védi, megőrzi és megújítja értékeit. Debrecen Megyei Jogú Város célja a város történelme, identitása szempontjából meghatározó épített értékek védelme, a város építészeti örökségének, arculatának a jövő nemzedékek számára való megtartása, és minőségi formálása az általános építészeti környezet és kultúra, építészeti kultúra szemléletformáló elemeire figyelemmel - áll a városháza Cívishírhez is eljuttatott közleményében.

A város arculatának védelme

Debrecen közgyűlése 2017. december 14-én a településkép védelméről szóló rendeletével újabb 279 ingatlant helyezett helyi védelem alá. A rendelet célja a város történeti hagyományainak, építészeti értékeinek, idegenforgalmi nevezetességeinek, valamint a város arculati értékeinek megőrzése.

Az önkormányzat feladatkörében folyamatosan, kiemelkedő szakmai alapossággal folytatja további ingatlanok építészeti értékvizsgálatát, felmérését. A rendelet elfogadása óta - a városvezetés kezdeményezésére - megtörtént az érintett ingatlanok részletes – közel 8000 oldalas – értékvizsgálata is. Az állami főépítész véleményezési eljárását követően, várhatóan még idén a város közgyűlése bővítheti a védelemre érdemes ingatlanok listáját. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, amennyiben önkormányzati tulajdonú, de védett épület értékesítéséről van szó, úgy azt kizárólag felújítási kötelezettséggel terhelten lehet eladni. A folyamatban lévő építészeti értékvizsgálati eljárás lezárása és a védett épületek körének kibővítése után Debrecen önkormányzatának célja, hogy a 2023-as önkormányzati költségvetésben, olyan felújítási alapot hozzon létre, mellyel támogathatja a cívisházak, védendő építészeti értékek megóvását, felújítását.

Ne bontsák le!

A Hatvan utca 42. szám alatt található ház idén május 23-án kapott bontási engedélyt. Bár az ingatlan nem áll helyi védelem alatt, Papp László polgármester kezdeményezte a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatójánál, hogy ne végezzenek az ingatlanon bontási munkálatokat. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ezzel párhuzamosan kezdeményezi az ingatlan felújítási kötelezettséggel terhelt nyilvános árverés keretében történő értékesítését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.