Ízlelőbimbókat felkészíteni! Jön a debreceni gourmet fesztivál
Idén is megrendezik a Nagyerdőn a Debrecziner Gourmet Fesztivált, amely immár hatodik alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit. Az esemény június 20-i, hétfői sajtótájékoztatóján Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta: a fesztivál az elmúlt években egyre inkább beépült a város nyári kínálatába, és mára az egyre fejlődő debreceni és magyar gasztronómia találkozási pontjává vált.
Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit kft. ügyvezetője közölte: a rendezvény ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával jött létre. A fesztivál szakmai stábjának tagjai, Ruprecht László, a SVÉT elnöke, Mészáros Ádám, két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastély éttermének, a Clarisse konyhájának vezetője, továbbá Thür Ádám, az IKON Debrecen séfje a többi között azért is felelnek, hogy a lehető legjobb kínálattal lepjék meg a kulináris élvezetekre vágyó vendégeket.
Mészáros Réka a gazdag programkínálatból kiemelte a tonhalbontó show-t, amelynek során egy 200 kilogrammos, másfél millió forint értékű tonhal kerül a séfasztalra. A finom ételek kóstolása mellett a belépőt váltók Ruprecht László, Mészáros Ádám és Thür Ádám főzőműsorait is megtekinthetik, de hasznos tippeket kaphatnak az érdeklődők a nyáron népszerű grillezéshez, kerti sütögetéshez is.
A kóstolók zenei aláfestéséről DJ. Németi vezetésével lemezlovasok gondoskodnak majd.
A szervezők gondoltak azokra is, akik családdal látogatnak ki a rendezvényre. A gyereksarokban pedagógusok erdei játékokkal, könyvekkel, foglalkozásokkal várják a kisebbeket.
Idén először kertmozival is készülnek. A Békás-tó mellett, a fák lombjai alatt a vendégek babzsákokból nézhetnek filmeket, így például a Bor, mámor, Provance és az Ízek, imák, szerelmek című alkotásokat.
Thür Ádám, az IKON Debrecen séfje a sajtótájékoztatón elmondta: a vidéki, így a debreceni gasztronómia is rohamosan fejlődik, a fesztiválon erről is meggyőződhetnek majd a vendégek. Hozzátette: az idei fesztivál központi témája az erdő és a fenntarthatóság. Ennek jegyében az ételekben jó néhány izgalmas, kevésbé ismert alapanyaggal is találkozhatnak a minőségi gasztronómia iránt elkötelezettek.