Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdú-bihari strandkörkép: nem olcsó mulatság

| 2022. 06. 09. | 10:42:00
Vékony bukszával nem érdemes elindulni.
Hajdú-bihari strandkörkép: nem olcsó mulatság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Van, ahol már emeltek, van, ahol még csak készülnek rá, de az biztos, hogy az idei strandszezonban szinte mindenütt jóval mélyebben a pénztárcába kell nyúlniuk azoknak, akik a fürdőzés mellett döntenek. Egyelőre jellemzően azokon a strandokon emelkedtek az árak, amelyeket nem az önkormányzatok vagy önkormányzati többségi tulajdonban lévő cégek, társaságok működtetnek. A tisztán önkormányzati tulajdonú fürdők még kivárnak, de a növekvő költségek miatt az áremelés náluk is elkerülhetetlen lesz. Hajdú-bihari strandkörképünkben megnéztük, hol mennyibe kerül a belépő. És ehhez mindenki adja még hozzá nyugodtan a fürdőkben kapható sör, üdítő, hot dog, hamburger vagy a bécsi szelet árát…

Az Aquaticum Debrecen Strandot a tavalyihoz képest nagyjából 15 százalékkal drágábban látogathatják a fürdőzést kedvelők. A felnőttjegy 4600 forintba kerül, a gyermekek, a diákok és a nyugdíjasok 3900 forintért válthatnak belépőt. A családi jegyért két felnőtt és egy gyermek esetén 11 900 forintot kell fizetni, két felnőtt és két gyermek 14 500 forintért strandolhat a Nagyerdőn, ahol összesen 15 medence várja a vendégeket. A reggeli úszójegy 2000-ért, a délutáni belépő (16 óra 30 perc után) 3000 forintért vásárolható meg. Akinek pedig van városkártyája, az árakból további kedvezményre jogosult.

A kerekestelepi fürdő 11-12 százalékkal emeli az árakat június 15-től – derült ki a szerkesztőségünknek küldött tájékoztatóból. A felnőttek 2000, a diákok és a nyugdíjasok 1600 forintért strandolhatnak. A családi belépő (két felnőtt, két gyerek) 5200 forintba kerül, harmadik gyermektől fejenként további 1200 forintot kell fizetni. Ezért az összegért öt medencét használhatnak a vendégek.   

A SZUSZ Park a tervek szerint június 18-án nyit majd, és nagyjából 30 százalékkal magasabb áron, mint ami érvényes volt az előző évben. A felnőttek 2200 forintért, a gyerekek, a diákok és a nyugdíjasok 1800-ért. A családi jegy (két gyermek, két felnőtt) 7000 forintért váltható.

Aki a strandolás, a fürdőzés szerelmese, az Hajdúszoboszlón egészen biztosan megtalálja a számításait. A strand, az AquaPalace Fedett Élményfürdő, az Aquapark, az Árpád Uszoda és a Prémium Zóna kínálatáért sokan az ország másik végéből, sőt külföldről is eljönnek a városba. A strandfürdőben mintegy 30 százalékkal emelkedtek az árak. A felnőttek 3600, a diákok és a nyugdíjasok 3100 forintért vehetik igénybe a szolgáltatást. Az uszodába június 15-ig még a tavalyi árakon, 1800 forintért váltható felnőtt belépő, azt követően viszont 2000 forintot kell fizetni. A diákok jelenleg még 1400 forintért, június 15. után 1600 forintért sportolhatnak. A fedett élményfürdőben június 16-tól augusztus 31-ig 4700 forintot kérnek majd egy felnőtt jegyért (jelenleg hétköznap 3500, hétvégén 4100 forintba kerül), a diákoknak és a nyugdíjasoknak 3600 forintot kell fizetniük a főszezonban. A Prémium Zóna csak strandfürdő belépővel vehető igénybe, a kiegészítő díj egy napra 4900 forint. Az Aquapark látogatása szintén strandbelépőhöz kötött, egy egész napra szóló belépő 4200 forintba kerül.

A hajdúnánási strandon a gyógyfürdő honlapján található tájékoztató szerint egyelőre nem kell többet fizetni a belépőkért. Egy felnőtt jegyért, akárcsak tavaly, 2000 forintot kérnek, a diákok és a nyugdíjasok 1700, a gyerekek 1300 forintért hűsíthetik magukat a kánikulában, és városkártyával további kedvezmények is igénybe vehetők.

A püspökladányi Sárrét Kincse családias hangulatú környezetben várja a felfrissülésre vágyókat. Igaz, ezért a nyugalomért a tavalyihoz képest jóval drágábban, mintegy 30 százalékkal magasabb áron juthatnak hozzá a vendégek. A felnőttek 1350, a diákok és a nyugdíjasok 1100, a gyermekek pedig 750 forintért strandolhatnak. A helyiek 200 forint kedvezményt kapnak a belépő árából.

A hajdúböszörményi Bocskai Strand- és Gyógyfürdő gyógyvizes medencékkel, uszodával, nyáron pedig strandfürdővel várja a vendégeket. Jó hír, hogy egyelőre itt is a tavalyi árak érvényesek. A felnőtt jegy hétköznap 1690, hétvégén 1890 forintba kerül, a diák és nyugdíjas jegy hétfőtől péntekig 1390, hétvégén 1590 forint. Családi jegy (két felnőtt, egy gyermek) 3690 forintért váltható, további gyermekek esetén 900 forintot kell fizetni fejenként. A városkártyával rendelkezők még ebből az összegből is kapnak kedvezményt.

A Hajdúdorogi Strandfürdő négy medencével várja a látogatókat. Egyelőre itt is a tavalyi árak érvényesek, de úgy tudjuk, júliustól áremelés várható. Jelenleg felnőtt napijegy 800 forintért váltható, a nyugdíjas és diák jegyekért 700 forintot kell fizetni. A gyermekek 350 forintért pancsolhatnak. A délutáni kedvezményes belépő 600 forintba kerül, a családi jegy két felnőtt, egy gyermek esetén 1950 forintért váltható, két felnőtt és két gyermek pedig 2200 forintért strandolhat.

A Földesi Termálfürdő és Szabadidőközpont három éve ugyanazon az árakon várja a vendégeket. A felnőttek 1180 forintért, a diákok és a nyugdíjasok 700 forintért vehetik igénybe a strand szolgáltatásait. A családi jegy (két felnőtt, egy gyermek) 2560 forintba kerül.
A település központjában lévő Nádudvari Termál- és Strandfürdőben úszómedence, napozóterasz, szauna, valamint fürdő-, lazító- és gyermekmedence található. Árat egyelőre nem emeltek. A felnőttek 1250 forintért, a gyerekek 650-ért, diákok és a nyugdíjasok pedig 800 forintért vehetnek jegyet.

A berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand, Uszoda és Gyógyvizes Fürdő többféle strand- és gyógymedence, valamint szauna mellett egyaránt kínál sportolási és szórakozási lehetőséget a látogatók számára. A komplexumba a felnőtt jegy 1950, a gyermek, a diák és a nyugdíjas belépő pedig 1450 forint. Családi belépő (két felnőtt, két gyermek) 6000 forintért és 7000 ezerért (két felnőtt, három gyermek) váltható.

A Kabai Városi Strand és Gyógyfürdőben úszó- és gyermekmedence, valamint két különböző hőfokú termálmedence található. Áremelés egylőre itt sem volt. Egy felnőtt belépőért 1230 forintot kérnek, a gyermek 570, a diák és nyugdíjas jegy pedig 770 forintba kerül. Helyi lakosoknak kedvezményt biztosítanak.

A polgári strandfürdő a felújítási munkálatok elhúzódása miatt június 15. körül nyit majd – tájékoztatta szerkesztőségünket a fürdőt üzemeltető Béres-Aqua Kft. ügyvezetője. Béres László elmondta: tavaly 15 évre nyerték el a strand üzemeltetését, és idén mintegy 100 millió forintos beruházás keretében végeznek felújításokat. Az 500 négyzetméteres termálmedence például teljesen megújul. A többi között üvegmozaikcsempe-burkolatot kap és a vizesblokkokat is modernizálják. Elvégzik a gyermekmedencék burkolatcseréjét, továbbá a gépészet és a vízforgató berendezések cseréjére is sor kerül. A 25 méteres úszómedence gépészetét, szűrőit és hőcserélőjét szintén kicserélik. Teljes gépészeti felújításon esik át a 1000 méter mély, 42 fokos vizet adó termálkút, és a pénzből az épületek nyílászáróinak cseréje is megvalósul. Béres Lászlótól megtudtuk: a nyitás után egyelőre a tavalyi árakon várják a vendégeket. A felnőtt belépőjegy 1800 forintba kerül majd, a diák és a nyugdíjas 1500 forint, a gyermekjegy pedig 1000 forint lesz. Hozzátette: július elsejétől nagyjából 10 százalékos áremelést terveznek.

A tiszacsegei termálstrand négy medencével áll a pihenni vágyók rendelkezésére. Testületi döntés még nem született az áremelésről, így a jövő hétvégére tervezett nyitáskor a 2021-es árakon válthatnak belépőt a fürdőzők – tudtuk meg Katona Imrétől, a fürdőt üzemeltető Tiszacsegei Kommunális Szolgáltató Szervezet intézményvezetőjétől. Eszerint a felnőtteknek egyelőre 1300, a gyermekeknek, a diákoknak és a nyugdíjasoknak 1000 forintba kerül a jegy.

A Kamilla Gyógyfürdő Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a tanév végeztével, június 16-án nyit a strand Balmazújvároson. Árat két éve nem emeletek – a helyi lakcímkártyával rendelkezők idén is olcsóbban csobbanhatnak. A felnőttek teljes áron 2100 forintért válthatnak jegyet, a diákok, gyermekek, nyugdíjasok után 1500 forintot kell fizetni, a családok  (két felnőtt egy gyerekkel) 4500 forintért fürdőzhetnek. A belépőkkel a fedett és a szabadtéri rész is látogatható és van délutáni kedvezmény is 16 óra után.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Saját fiát szúrta hasba az alkoholista apa
Súlyosabb ítélet várhat rá Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.