Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élénken érdeklődik a DVSC iránt egy komolytalannak tűnő nemzetközi brigád

| 2022. 06. 14. | 12:35:00
A renoméjuk alapján nem lenne érdemes beengedni őket Debrecenbe.
Élénken érdeklődik a DVSC iránt egy komolytalannak tűnő nemzetközi brigád
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napok óta terjednek információk – vagyis inkább dezinformációk – városszerte arról, hogy vevője, befektetője akadt a folyamatosan likviditási gondokkal küzdő DVSC-nek, és ha nyélbe ütik az üzletet, akkor

„repül itt mindenki Carrillostul, Tőzsérestül, Ábrókostul, és új arcok jönnek minden posztra, és a Loki ismét nagy lesz”.

Információnk szerint a cég képviselői tárgyaltak már a DVSC Futball Zrt. legfőbb tulajdonosaival, az a hír tehát igaz, hogy egy nemzetközi, örmény hátterű társaság, nevezetesen a Noah Group élénk érdeklődést mutat az iránt, hogy többségi részesedést szerezzen a csapatot működtető és versenyeztető DVSC Futball Zrt-ben - ezt több forrásunk is megerősítette.

A hírt azonban óvatosabban, fenntartásokkal érdemes kezelni. Vagy még úgy sem. A korábbi esetek ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy a társaság nem mindenhol virágoztatta fel a futballcsapatot, hanem éppen ellenkezőleg, adósságot és romokat hagyott maga után. Bár a Noah Group a Bibliából kölcsönzött neve alapján megmentő lenne, az alábbi példák szerint egyáltalán nem az.

Paris FC

A Noah Group idén márciusban szerzett kisebbségi tulajdonrészt a francia másodosztályban szereplő Paris FC-ben, ahol a többségi tulajdonos azonban továbbra is Pierre Ferracci üzletember, politikus, korábbi francia miniszter. Az örményeket Roman Gevorkjan képviseli a Paris FC elnökségében. A csapat negyedik lett a francia II-ben, osztályozót vívhatott az élvonalért, de a Sochaux-val szemben alulmaradt már az első körben. Itt legalább fel lehet mutatni valamit.

Lokomotiv Daugavpils

Az örmények korábban Lettországban is próbálkoztak, ahol – a német Kicker – szerint „látványos kudarcot vállottak”. Bevásároltak magukat a Lokomotiv Daugavpilsbe, amely anyagi gondokkal küzdött, miután feljutott az élvonalba. A klub Jurmalába költözött, és FC Noah Jurmala néven akarták versenyeztetni, de még a lett élvonal első fordulója előtt a szövetség visszavonta a klub licenszét. Az örmények ezután távoztak, a klub pedig feloszlott.

KFC Uerdingen

Hasonló nagy bukást élt át az örmény társaság a németországi Krefeldben, ahol az ugyancsak anyagi gondokkal küzdő, a legnagyobb sikereit a nyolcvanas években arató KFC Uerdingenhez érkezett megmentőként, de dicstelen távozás lett belőle rövid idő után - írja szintén a Kicker. A NOAH Group 2021 januárjában szállt be a krefeldi fociba, méghozzá abban a reményben, hogy a csapat először is stabilizálja a helyét Bundeliga III-ban, majd megindul felfelé. A remények fél év alatt elszálltak, 2021 júniusában a KFC Uerdingent fizetésképtelensége miatt a Regionalligába sorolták vissza. A Noah kiszállt, a klub minden játékosát szélnek eresztette – olvasható a német sajtóban. Az Uerdingen ma az Oberligában játszik, ez a német foci ötödik osztálya.

Robur Siena

Olaszországban is babérokra tört a Noah csoport, amely a festői szépségű toszkán városban, Sienában vásárolta meg a csődbe jutott klubot, amely most a Serie C-ben szerepel, de az elnökét immár nem örmények adják. A klub hivatalos honlapján nemrég már a római mérnököt, Emilio Montanarit mutatták be, aki a Global Service képviseletében szerzett többségi tulajdont, azaz a két évig tartó örmény uralom Toszkánában sem hozott említésre méltó sikert, és most ott is új szelek fújnak.

Eladni a Lokit...

Ezek ismeretében igencsak felelőtlenség lenne a DVSC-t erre a társaságra bízni – gondolja az egyszeri Loki-drukker, aki azért aggódva tekint a jövőbe. A Loki eladni szerencsére nem olyan egyszerű. A többségi tulajdonos a DVSC egyesület, amely taggyűlési felhatalmazás nélkül aligha értékesítheti a mintegy 60 százalékos részesedését. A legnagyobb kisebbségi tulajdonos pedig az önkormányzat. A debreceni klub tehát köztulajdonban működik, a Kósa Lajos vezette elnökségben olyan befolyásos debreceniek is ülnek, mint Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, vagy Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, tehát bízzunk a józan ítélőképességben!

Cs. Bereczki Attila

[Beillesztett cikk: Kósa Lajos: több lehetőséget vizsgálunk a Loki erejének növelése érdekében]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.