Debrecenben az „ízlelőbimbók fogságában”

A Debrecziner Gourmet Fesztivál immár 6. alkalommal várja látogatóit Debrecen zöld szívében, ez alkalommal július 1-3. között – tudatta június 3-i közleményében a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.
A fesztivál szakmai iránymutatásért olyan sztárséfek felelnek, mint Ruprecht László alias „Rupi séf”, a SVÉT elnöke és alapítója, továbbá Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf és a BOTANIQ Turai Kastély ötcsillagos éttermének, a Clarisse konyhájának vezetője, és a debreceni fine dining fenegyereke, Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje – írják.
Fontosnak tartjuk, hogy Debrecenben is megmutassuk az egész régiónak azokat a gasztronómiai különlegességeket, melyeket országunk nyújtani tud, hiszen ezen a hétvégén Balatontól Egerig, Palkonyától Budapestig kalandozhatnak a gasztro-térképen az ide látogatók
– közölte Mészáros Réka a rendezvény főszervezője, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
A közleményben hozzáteszik, a hazai gasztro szcéna kiemelkedő szakmai képviselőinek bemutatása mellett, az erdő ihlette menük nyűgözhetik le a különleges fogások kedvelőit, akik pedig érdeklődnek a sütés és főzés praktikái iránt, azok élményfőzéseken tanulhatnak a legjobb séfektől. A hatalmas szabadtéri kóstolón nemzetközi ízek, vegán és mindenmentes finomságok is a kulináris palettára kerülnek.
Magyarország első természetvédelmi területén, a csodálatos Nagyerdőn és a Békás-tó partján ismét egy szórakoztató, izgalmas és magas színvonalú rendezvény részesei lehetnek a vendégek.
A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről a rendezvény hivatalos weboldalán és a Facebookon értesülhetnek az érdeklődők.






























