Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyárra elkészül Debrecen legújabb irodaháza

| 2022. 03. 29. | 17:43:00
Az Office Bay elérte legmagasabb pontját. 
Nyárra elkészül Debrecen legújabb irodaháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját, és nyár elejére elkészül az az irodaház, amelyet a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Debreceni Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó Debreceni Port Business Kft. beruházásában valósul meg – jelentette be a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója az épület március 29-i bokrétaavató ünnepségén. 

Herdon István közölte: a repülőtér melletti Multimodális Logisztikai Központban felépített mintegy 4 ezer négyzetméteres, modern irodaház 3 milliárd forintba kerül, és a reptérre betelepülő szolgáltatásoknak nyújt inkubátorhátteret. Az Office Bay Irodaház több száz dolgozó munkahelye lesz az átadást követően. Az épület terveit a Bord Stúdió készítette, a kivitelezést pedig a Hunép Zrt. végzi.

Herdon István emlékeztetett: a logisztikai központ fejlesztése 2010-ben kezdődött, és eddig 12 olyan projektet valósítottak meg a területen, amelyek kapcsolódnak a repülőtér szolgáltatásaihoz. A beruházásokkal infrastrukturális hátteret biztosítanak az utasforgalom mellett új tevékenységek beindításához. Példaként említette a cargologisztikát, a vasúti átrakót, a reptéri tűzoltóképző-bázist, az emelőhangárt, továbbá irodákat és a vámáru-raktározás feltételeinek kialakítását.  
A Xanga cégcsoport üzleti modellje 20 éve változatlan. Kulcsrakész gyártó-, logisztikai- és szolgáltatóinfrastruktúrát fejleszt, amelyekbe a bérlőként beköltöző, magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik betelepítését követően kezdhetik meg a működésüket – ismertette az elnök-vezérigazgató. 

Ahhoz, hogy a jövőbeni befektetésekhez biztosítani tudják a szükséges pénzügyi forrásokat, 2019-ben a Xanga-csoport stratégiai megállapodást kötött az MFB Invest Zrt-vel, és közösen életre hívták a Debreceni Iparfejlesztési Alapot, amelynek kezelését a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. végzi. 

Az alap tőkéjével és a banki finanszírozással biztosítja a forrásokat a kulcsrakész fejlesztések megvalósításához Debrecen kiemelt gazdaságfejlesztési helyszínein, így a Debreceni Regionális Innovációs és Tudományos Technológiai Parkban, a nemzetközi reptér melletti Multimodális Logisztikai Központban és a déli gazdasági övezetben. A cégcsoport jelenleg 10-12 jelentős beruházást végez Debrecenben - fűzte hozzá.

[Beillesztett cikk: Xanga-csarnok ad újabb lökést a debreceni reptér fejlődésének ]

A Xanga beruházásai során kiemelt hangsúlyt fektet a zöld technológiákra, a környezettudatosságra és az energiahatékonyságra. A nyárra elkészülő Office Bay Irodaház kapcsán megjegyezte: a megújuló energiaforrások alkalmazásán túl az épület megszerzi majd az egyik legismertebb nemzetközi környezeti minősítő rendszer, az angol BREEAM minősítését is. 

A távlatokat is méltatták

Kósa Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg két olyan repülőtér van, amelyik a nemzetközi piacon is versenyképes. Az egyik a budapesti, a másik pedig a debreceni. Utóbbit az ország kiemelten fontos stratégiai helyének nevezte, amely szerinte a fejlesztéseket tekintve jelenleg hazánk legperspektivikusabb repülőtere és reptér környéki ipari fejlesztési övezete. 

Pósán László, aki 1998 óta a körzet országgyűlési képviselő a többi között arról beszélt, hogy az elmúlt 24 évben milyen jelentős változás, fejlődés következett be az oroszok által hátrahagyott, elhanyagolt reptéren és környékén. 

Papp László polgármester hangsúlyozta: az elmúlt években a város főleg az iparterületek, a nagy ipari övezetek fejlesztésére koncentrált, így az elmúlt hét évben tízszeresére növelték a Debrecenben rendelkezésre álló, megfelelő ipari infrastruktúrával rendelkező területek nagyságát. A következő időszakban viszont a polgármester szerint a szolgáltatóiparra kell fókuszálnia a városnak, ezért egyre nagyobb szerepük lesz az irodaház-fejlesztéseknek. A Xanga cégcsoportól szólva kiemelte: a cég nagy jelentőségű beruházásokkal járul hozzá Debrecen gazdaságának sikeréhez. 

TT 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!