Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húszéves fennállását ünnepli az NI Debrecenben

| 2021. 11. 18. | 17:45:00
A cég elkötelezett a mérnökutánpótlás sokszínűségének elősegítése mellett.
Húszéves fennállását ünnepli az NI Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 225 millió forint (700 000 dollár) összegű támogatást jelentett be az NI azon a debreceni ünnepségen, ahol az amerikai cég első tengerentúli gyártóegységének 20. évfordulójáról, az NI Hungary Kft. születésnapjáról emlékeztek meg. Az adomány a sokszínű mérnökutánpótlás megteremtését segíti elő tudományos partnerségekkel, civil szervezetekkel való stratégiai együttműködések, munkavállalói önkéntesség és a STEM oktatásba történő befektetések révén.

A sajtónyilvános eseményen - amelyet a munkavállalók online követhettek nyomon -  felszólalt Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Papp László, Debrecen polgármestere, Eric Starkloff, az NI elnök-vezérigazgatója, és Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. Kiemelték, hogy az NI továbbra is elkötelezett marad a mérnökutánpótlás sokszínűségének elősegítése mellett a jövő generációjának támogatásával Magyarországon és Debrecenben is. A felszólalók hozzátették, hogy az NI a jövőben is megbízható partnere lesz Debrecen városának és a Magyar Kormánynak.

Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az NI olyan munkahelyet álmodott meg, ahová a munkatársak szívesen járnak be dolgozni és jól érzik magukat. Úgy érzi, hogy ezt a debreceni leányvállalatnál sikerült is elérni. Hozzátette, hogy az NI Hungary sikere sok tényező mellett a kiváló vállalatvezetésnek, egyedi vállalati kultúrának és a tehetséges munkatársaknak is köszönhető. Az ügyvezető bejelentette, hogy a vállalat társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseivel összhangban 225 millió forint (700 000 USD) támogatást ad magyarországi oktatási és civil szervezeteknek, amelyek a STEM-oktatás és a sokrétű mérnöki tehetséggondozás előmozdítására koncentrálnak a társadalmi és gazdasági méltányossági kezdeményezéseket is támogatva. Az első sikeres kezdeményezés már el is indult idén októberben az Agóra Tudományos Élményközponttal való stratégiai partnerségben a Women at Tech programmal - mondta Hosszu Róbert.

Nagyon büszke vagyok a magyarországi jelenlétünk 20. évfordulójára, amely az egész NI növekedése és jóléte szempontjából fontos régió – emelte ki köszöntőjében Eric Starkloff, az NI elnök-vezérigazgatója. A szakember elmondta, hogy az NI első tengerentúli gyártóüzeme igazi otthonra lelt Debrecenben. A város és az ország által kínált kedvező üzleti együttműködésnek köszönhetően folyamatos a debreceni vállalat fejlődése, jelenleg több mint 1400 munkavállalót foglalkoztatnak, és igazi tudásközponttá nőtte ki magát a cég.

Kiemelte, hogy a vállalat minden idők bevételi rekordját éri el idén, kétszámjegyű növekedéssel, és 2022-ben is erős évre számítanak. Köszönetét fejezte ki a tehetséges munkavállalók felé, és

hangsúlyozta, hogy a vállalat által nyújtott technológia egyre inkább kulcsfontosságú a mai legfontosabb alkalmazásokban is. A cég ügyfelei az évszázad legambiciózusabb munkájával próbálnak választ találni a jövő kihívásaira.  A vállalat megoldásaival lehetővé teszi például a kereskedelmi űrutazáshoz kapcsolódó alkalmazások innovációját, sőt magát az űrutazást is azáltal, hogy segítenek a mérnököknek a műholdak tervezésében és tesztelésében. Zárásként elhangzott, hogy az NI továbbra is megbízható partnere lesz Debrecennek és Magyarország Kormányának a jövőbe vezető úton, az innovációt és növekedést elősegítve a régióban is.

Az első az mindig emlékezetes marad, és nekünk, debrecenieknek az NI az új évezred első, jövőbe mutató külföldi nagyvállalata volt, amely ráébresztett bennünket arra, hogy az oktatáson keresztül a tudást, a képzettséget hogyan lehet a gazdaság fejlesztésének szolgálatába állítani. Ezt a felismerést használjuk ma is, ez adja az egyik legerősebb támaszát a debreceni gazdaságfejlesztési sikereknek – mutatott rá Papp László, Debrecen polgármestere az ünnepségen.

"A nagy nemzetközi vállalatokkal való jó együttműködés nélkül Magyarország nem tudott volna győztesként kikerülni az elmúlt másfél esztendő rendkívüli gazdasági megpróbáltatásaiból. Az egyik ilyen nagy nemzetközi vállalat, amely feltétlen lojalitásról tett tanúbizonyságot ebben az időszakban is, az az NI." - hangsúlyozta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető kiemelte, hogy az NI is hozzájárult ahhoz, hogy az amerikai cégek jelentik a második legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, a közvetlen külföldi beruházások (FDI) 10 százaléka az Egyesült Államokból érkezett. Elmondta, hogy mintegy 1700 amerikai tulajdonosi hátterű vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően soha nem látott magasságokban van a kétoldalú kereskedelmi forgalom. Mára az Egyesült Államok Magyarország első számú exportpiaca az Európai Unión kívül, a két ország között a kereskedelmi forgalom az idei év első nyolc hónapjában 24 százalékkal emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.