Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogy bringázik a második legnagyobb magyar város?

| 2021. 10. 11. | 11:31:00
Munkába, suliba, boltba, gyerekért, ügyet intézni vagy csak kikapcsolódásképp.
Hogy bringázik a második legnagyobb magyar város?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debrecenben közlekedők és az ott működő cégek mutathatják be október 15-31 között , hogy mennyire bringabarátok. A mindennapi közlekedőknek Inkább bringázz, Debrecen! címmel nyereményjátékot, a helyi cégeknek workshopot szervez a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! idei, más-más városra fókuszáló kampányának záró felvonásában, ahol utolsó esély nyílik a legbringásabb városok idei élvonalába kerülni. Vajon hány bringás út vezet a kálvinista Rómába?

Hasznos tippekkel szolgál a cégek számára a kerékpáros munkába járás elősegítéséhez, és nyereményjátékot kínál Magyar Kerékpárosklub a bringás közlekedőknek október 15-31. között Debrecenben  idei rendhagyó kampányának utolsó állomásán. Az ország második legnagyobb városa immár a hetedik és egyben utolsó idei állomása a hétköznapi bringázást népszerűsítő kampánynak, amely áprilisban Budapesten indult, májusban Székesfehérváron, júniusban Győrben, júliusban Kecskeméten szeptemberben elején Miskolcon a hónap végén pedig Szegeden folytatódott, vagyis havonta más-más nagyvárosra fókuszál. Debrecen került a sorozat végére, de semmiképp sem utolsó sorba.

Inkább bringázz, Debrecen!

Ezzel a címmel indul október 15-én a képmegosztós nyereményjáték, amiben értékes nyereményeket nyerhet az, aki #debrecenbenbringázom hashtaggel posztol nyilvános képet az Instagramra vagy Facebookra arról, amint a városban bringázik: munkába, suliba, boltba, gyerekért, ügyet intézni vagy csak kikapcsolódásképp.

Milyen bringás hangulatot áraszt vajon magából Debrecen? Jobb helyzetet találunk itt mint Budapesten, Székesfehérváron, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon vagy épp Szegeden?

Egy biztos: Debrecen ideális bringás város az Alföldön: sík terület, egyeteme nincs messze a központtól, ahol forgalomcsillapított szakasz is kedvez a kerékpározásnak, és ott van a Nagyerdő is. Meglepődnénk, ha lemaradna Szegedtől, ahol igencsak pezsgő bringás élettel találkoztunk. Az Inkább bringázz, Debrecen! játék október 31-ig tart, a résztvevők biciklis kiegészítőket és egy kerékpárt nyerhetnek. Reméljük, az ország második legnagyobb városa bebizonyítja, hogy bringázásban is ott van az élmezőnyben! Részletek a Facebook eseményben.

Workshop a cégeknek

Hogyan és milyen tényezők hatására alakult a hazai kerékpáros közlekedés helyzete az elmúlt időszakban? Hogyan reagál erre a piac és miként a cégek? Mi kell ahhoz, hogy még többen válasszák a hétköznapi közlekedés legfenntarthatóbb, legegészségesebb, és legvárosbarátabb módját? Mit tudnak a kerékpárosbarátságról a debreceni cégek?

Erről és sok másról is szó lesz azon az online workshopon, amit a Bringázz a munkába! idei kampánya keretein belül szervez a Magyar Kerékpárosklub október 19-én 10.00órára debreceni cégek számára . Az eseményre olyan cégek vezető munkatársait várjuk, akik nyitottak a kerékpáros közlekedésre, vagy már elkötelezettek mellette, de szeretnének megismerkedni az mások jó gyakorlataival, tapasztalataival.

Az október 19-én 10.00-kor kezdődő ingyenes, de regisztrációhoz kötött online műhelyfoglalkozás résztvevői a fentieken kívül megtudhatják, milyen előnyöket jelenthet egy vállalkozásnak és a dolgozóinak, ha inkább a kerékpárt választják munkába járásra, esettanulmányok révén megismerhetik a kerékpárosbarát helyi vállalkozások jó gyakorlatait, illetve hasznos tippeket kapnak arra is, hogyan tehetik néhány igen egyszerű lépéssel kerékpárosbaráttá cégüket.

A workshopon résztvevő cégeknek is lesz esélye nyereményhez jutni: egyikük egy kisebb kerékpárflottával lehet gazdagabb, ha véget ért a kampány.

A Magyar Kerékpárosklub nem titkolt célja, hogy a nagyvárosok speciális, helyi jellegzetességeire fókuszálva felkeltse az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdulnak meg többen, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a kerékpáros közlekedés elősegítésében? Debrecennel zárjuk az idei kampányt, izgatottan várjuk milyen benyomásokat szerzünk itt októberben.

Addig is inkább bringázzunk, és lássuk meg!
Magyar Kerékpárosklub
Kerekparosklub.hu
https://www.facebook.com/MagyarKerekparosklub
Bringázz a munkába!
Bringazzamunkaba.hu
https://www.facebook.com/bringazzamunkaba
https://www.instagram.com/bringazzamunkaba/

Debreceni események:

Nyereményjáték https://www.facebook.com/events/886026422018248/
Online workshop cégeknek https://www.facebook.com/events/218721700249723/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A debreceniek hajdúhadházi kiválósága történelmet írhat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.