Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöld szigetet alakítanak ki a debreceni belvárosban

| 2021. 09. 17. | 09:48:00
Szimulátor és amerikai iskolabusz is lesz.
Zöld szigetet alakítanak ki a debreceni belvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és a Nemzetközi Autómentes Nap felhíváshoz. Debrecen, az idén új helyszínen, a Piac utca Kossuth és Szent Anna utca közötti szakaszán szervezi meg az eseményt. 

Ezt az utat szeptember 18-án, a rendezvény idejére lezárják.

[Beillesztett cikk: Autómentes: kitiltják a járműveket a debreceni belváros egy részéről]

A szervezők színes programokkal várják az érdeklődőket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság kerékpáros ügyességi pályával, KRESZ-teszttel, a Készenléti Rendőrség elektromos közlekedési eszközök és lézerlövészet és fegyvertechnikai eszközök bemutatásával, a Készenléti Rendőrség Debreceni Határvadász Bevetési Osztály csapatszolgálati bemutatójával, a Katasztrófavédelem tűzoltóautó bemutatóval, tálcatűzzel és füstsátorral, a Debreceni Szakképzési Centrum Baross, Beregszászi, Brassai és Mechwart tagintézményei közlekedési puzzle-el, LEGO robot pályán, alkalmazás segítségével LEGO autóvezetéssel, LEGO önvezető jármű bemutatóval várják az Autómentes Napra látogatókat. Az DMJV Önkormányzata a LIFE HungAIRy projektcsapatával várja az érdeklődőket, a levegő és a közlekedés kapcsolatára épülő Kahoot! kvízjátékkal, nyereményekkel és sok-sok érdekes információval Debrecen levegőminőségéről. Az EDC Debrecen Nonprofit Kft. által megvalósított URBACT III. THRIVING STREETS projekt keretében várostörténeti időutazásra invitálja a stand látogatóit. Régi, belvárosról készült képekből készült puzzle-lel várja az érdeklődőket. Egyúttal betekintést nyújt egy lehetséges jövőbe: zöld oázisként, piknikező helyként elképzelve a Piac utcát társasjátékokkal várja a családokat. A DKV Zrt. az „Útrakelő verseny” mellett nosztalgia villamos és trolibusz különjáratokat indít az 1-es villamos, valamint a 4-es trolibusz vonalán. Valamint a Nemzetközi Trolinap alkalmából zöld szigetet alakít ki a társaság a Csonkatemplom előtti buszmegállóban. A Piac utcai sétálóövezetbe az rendezvényre kilátogatókat autóbuszkiállítás várja. Az INTER TAN-KER Zrt. jóvoltából vezetésszimulátorral kipróbálhatják az érdeklődök, hogy milyen egy autóbuszt vezetni, valamint a Simonffy utca sarkán a jövő egyik közösségi közlekedési eszközét, az elektromos autóbuszt is megcsodálhatják a látogatók. 

A DERKE szervezésében igazi, amerikai iskolabuszon lehet utazni.

A ZSUZSI Erdei Vasút madársulival, interaktív mozdonyvezetéssel, SANSZ Alapítvány kutyaterápiás bemutatójával, Cívis Consort Vonósnégyessel, Réti Tibor zenés előadásával, Kiss Gergely Máté, gólyalábas interaktív produkciójával és kézműves foglalkozással várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Az Autómentes Napon járműbemutatók és az ügyességi feladatok mellett 11:30-tól színpadi előadásokkal, zenei programokkal is kedveskedünk az érdeklődőknek. A fellépők között láthatjuk többek között a Készenléti Rendőrség Debreceni Határvadász Bevetési Osztályának csapatszolgálati bemutatóját, a Kuckó Művésztanya zenei előadását, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tonfa Csoportjának bemutatóját, a Kiváncsi Katica interaktív zenés előadását, a Valcer táncbemutatóját, a Rhytm and Shoes sztepptánc bemutatóját, a Mustang Country Club táncos produkcióját, a Yulius25, a Diri-Dongó előadását. A rendezvényt a Madarak együttes koncertje és utcabál zárja.

Az Autómentes Nap részletes programja megtalálható a DKV Zrt. hivatalos Facebook oldalán és honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Havi 180 ezer forint albérleti támogatást kaphatnak a fiatalok
Havi 180 ezer forint albérleti támogatást kaphatnak a fiatalok
Az állam útjára indítja az Ifjúsági Garancia Plusz programot.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés