Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5. Debrecziner Gourmet Fesztivál: íme, a menü

| 2021. 09. 01. | 14:08:00
A legjobb éttermek és cukrászdák egy helyen a debreceni Nagyerdőn.
5. Debrecziner Gourmet Fesztivál: íme, a menü
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelynek tematikája a mangalica, a chili és a szilva lesz, szeptember 3-5. között rendezi meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Több mint harminc kiállító – köztük az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám, illetve a gasztroszcéna kiemelkedő tagja, Barna Ádám séf – ételeivel is találkozhat a közönség a Nagyerdőben, a Békás-tó partján.

Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről. Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai szövetség kiemelten támogat.

Az első rendezvényen, 2016-ban a debreceni páros kolbászt állítottuk a fesztivál középpontjába, 2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltunk, 2018-ban pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létai torma volt az ételek kötelező alapanyaga, 2019-ben pedig az adott kiállító által képviselt helyi érték jelent meg.

Kitől kóstolhatunk?

Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Babka Budapest, Big Fish (Budapest), Bistro42 Étterem (Esztergom), BOTANIQ Turai Kastély, Ikon Restaurant (Debrecen), Leves Gasztroműhely (Miskolc), Kis Padlizsán (Debrecen), Laurel Budapest, Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen) Pálma Étterem (Debrecen), Séf Asztala Étterem (Budapest) a SVÉT éttermi pont (többek között a Macok Bisztró részvételével), a Végállomás Bistro & Wine (Miskolc), Wok To Box (Debrecen).

A minőségi street food jegyében itt lesz a Grillakadémia (Debrecen), a Duck You (Gléda Vendéglő Budapest). Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Jardin (Debrecen) a Mákvirág Cukrászda (Debrecen) csodás süteményeit, a Panificio Il Basilico és Szabi, a Pék (Budapest) különleges pékáruit.  
Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Szender Kert, de lesz termelői piac is.

Italok

Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Gulácsi Pálinkák, a Szentkirályi Ásványvíz, a MONYO Brewing, a Champagne Taittinger magyarországi forgalmazója a Bor és Más Kft. nyújtja.
Az egyedi ízvilágú koktélokat Boutiq'Bár (Budapest), a Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen) és a Maszek Debrecen kínálja. A kávécsodákról a Black Sheep Kávéház & Konyha gondoskodik.

A fesztivál műsorvezetője Liptai Claudia lesz, aki mellett a legjobb szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon.  Többek között fellép és főzni fog Mede Ádám (Laurel Budapest), Mészáros Ádám (Botaniq Turai Kastély), Thür Ádám (Ikon Étterem), Ruprecht László (SVÉT).

Újdonság, hogy Dj. Németi igényes lounge és chill out zenéje mellett pénteken a legendás lemezlovas Bárány Attila fokozza a remek hangulatot. Szombaton este pedig fellép Pribojszki Mátyás (Jumping Matt & His Combo) az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, aki szólóban, valamint különböző formációival keresztül-kasul bejárta Európát, sőt turnézott az USA-ban. Szombaton és vasárnap a francia divat által inspirált divatbemutató lesz a Fórum Bevásárlóközpont jóvoltából.

A gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, ezért számukra ismét megnyílik a Zsebséf terasz. A hajdúböszörményi Zöld Kör egész napos programokkal várja a kisebbekkel érkező családokat, a nagyobbak pedig a legújabb játékokkal játszhatnak X-box konzolon a Media Markt támogatásának köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.