Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több társasház pénzével léphetett le egy debreceni közös képviselő

| 2021. 08. 23. | 09:48:00
Hiába keresik, nem érik el.
Több társasház pénzével léphetett le egy debreceni közös képviselő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb simlis közös képviselő ügye borzolja a kedélyeket Debrecenben. Értesüléseink szerint tavasz óta több – többek között nagyerdei – lakóközösség szembesült azzal, hogy közös képviselőjük egyszerűen „felszívódott”, és vele együtt eltűnt az a pénz is, amit a társasházak számláján tartottak. A lakóktól megtudtuk azt is, többen is feljelentést tettek a rendőrségen, és mint kiderült, valamennyien ugyanazzal a képviselővel szemben.

Az eset nem egyedi, az elmúlt évek híreit fellapozva jó néhány hasonló történetről lehet olvasni. Legutóbb például augusztus elején közölte a Debreceni Járási Ügyészség, hogy nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy általa képviselt társasház közös költségéből több mint hárommillió forintot lopott el.

Az újabb debreceni ügyre nem sokat kellett várni, bár az ügyészség vádemelése itt még valószínűleg várat magára, hiszen egyelőre az sem lehet tudni, hol tart a rendőrségi nyomozás, miként arról sincs információnk, hogy egyáltalán nyomára akadtak-e az elkövetőnek. Az egyik debreceni társasház nevük elhallgatását kérő lakói elmondták: a közös képviselő mintegy tíz éve intézte már a ház ügyeit, és sokáig minden rendben is ment, semmi sem utalt arra, hogy meg akarná károsítani őket. Az utóbbi időben azonban gyanús jelekre lettek figyelmesek. Például arra, hogy több, a társasház különböző felújításaira korábban felvett hitel törlesztőrészleteit még akkor is kérte a tulajdonosoktól, amikor a hitel futamideje már lejárt, a tartozást pedig már teljes egészében visszafizette a közösség. Amikor ezzel kapcsolatban kérdőre vonták, rendre kitérő válaszokat adott, akárcsak akkor, amikor a közüzemi számlákon lévő tartozások okáról szerettek volna tájékozódni. Gyanújukat tovább erősítette, hogy híre ment a környéken;

ugyanez a közös képviselő más társasházak ügyeit is hasonlóan intézte, és valószínűleg a befizetett közös költség a saját számláját gyarapította.

A történetben az is közös, hogy társasházak lakói személyesen valamikor a tavasz elején találkoztak utoljára a képviselővel, azóta viszont hiába próbálják elérni, se a telefonhívásokra, se a levelekre nem válaszol. A vélhetően saját zsebre dolgozó, megnyerő modorú közös képviselő egyébként úgy tudjuk, minden esetben olyan megállapodást kötött a lakóközösségekkel, amelynek értelmében a társasház számláját kizárólag ő kezeli, abba rajta kívül senkinek nincs joga betekinteni. A tulajdonosok így aztán jelenleg azt sem tudják, hogy vajon pontosan mennyi pénz tűnt el a társasház bankszámlájáról, azaz mennyivel is károsították meg őket. Az anyagi kárt legfeljebb saccolni tudják, van, ahol 4-500 ezer, másutt több millió forint eltűnéséről beszélnek.

T.T.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.