Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végzősökkel és családtagjaikkal telt meg a Nagyerdei Stadion

| 2021. 07. 05. | 16:37:00
Tanévzárót tartott a Debreceni Egyetem.
Végzősökkel és családtagjaikkal telt meg a Nagyerdei Stadion
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idei második tanévzáró ünnepségét tartotta a Debreceni Egyetem. Július 3-án, szombaton az Általános Orvostudományi-, a Bölcsészettudományi-, a Természettudományi és Technológiai-, illetve a Zeneművészeti Kar végzőseit búcsúztatták a Nagyerdei Stadionban. – Egyetemünk közel félezer éve folyamatosan működik. Voltak háborúk, válságok, járványok, de egyetlen év sem maradt ki. Hallgatóink, tanáraink mindig kivették a részüket a nemzeti kihívások megoldásából. Most orvosaink, egészségügyi szakembereink, hallgatóink a járvány elleni védekezést segítették, és nyugodtan mondhatjuk, hősies helytállással – emelte ki köszöntőjében a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese az intézmény szombati tanévzáró ünnepi szenátusi ülésén. Bartha Elek hozzátette,

a most végzett hallgatóknak a koronavírus-járvány miatt számos előre nem látható nehézséggel kellett szembenézniük tanulmányaik során, mégis minden esélyük megvan arra, hogy kellő hittel, és önbizalommal sikeresen kezdhessék el pályájukat.

– Őszintén hiszem, hogy a Debreceni Egyetemen végzett hallgatók megfelelnek az életükben rájuk váró kihívásoknak, szakterületükön és magánéletükben is másoknak példát mutató polgárok lesznek – hangsúlyozta a rektorhelyettes. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi-, Bölcsészettudományi-, Természettudományi és Technológiai-, valamint Zeneművészeti Karán BSc képzésben 511, MSc képzésben 437, osztatlan képzésben 177, levelező tagozaton pedagógus szakvizsga és szakirányú továbbképzésben pedig 120 jelölt tett sikeres záróvizsgát. 

A végzősök fogadalomtétele után karonként két hallgató vette át diplomáját, jelképesen diáktársaik nevében is.

– A Debreceni Egyetem az életre és a munkaerőpiaci sikerességre készíti fel hallgatóit. A koronavírus-járvány miatt az idei tanév nagy részét távolléti oktatásban kellett teljesíteni, amihez minden feltételt megteremtett az intézmény, de személyes kapcsolat nélkül így is nehéz volt – mondta az ünnepségen a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Csont István hozzátette: bízik benne, hogy a hatékony oltási kampánynak köszönhetően a következő tanév már jelenléti formában kezdődhet el. A DEHÖK elnök ismertette, hogy júliusban megtartják a tavasszal, a járvány miatt elmaradt hagyományos nagyrendezvényeket, a GTK-MÉK felezést és sárgulást, illetve elkezdődött a gólyatábor szervezése is.

Az angol nyelvű képzéseken végzettek nevében Sayed Ahmad Mohamed, a hallgatói önkormányzat alelnöke köszöntötte a friss diplomásokat.

A tanévzárón átadták a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elismerését, a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetést (Szuszik Csanád, TTK fizikus mesterszakos, Szabó Máté, ÁOK általános orvos szakos, Ozsváth Eszter Judit, BTK angol mester szakos hallgatója).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.