Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyveres rablás Debrecenben: csak a csalást ismerte be a felbujtó

| 2021. 06. 30. | 11:36:00
A Zelemér utcában több lövés is dördült 2020 februárjában.
Fegyveres rablás Debrecenben: csak a csalást ismerte be a felbujtó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség Cs. Tamás ellen a 2020 februári, Zelemér utcai rablással összefüggésben. A június 30-i előkészítő ülésen az ügyész 7 év fegyházbüntetést és 7 év közügyektől eliltást indítványozott.

Cs. Tamás tagadta a rablást, ám a csalást elismerte, korábbi vallomását fenntartotta.

A vádirat lényege szerint az anyagi gondokkal küszködő sértett elhatározta, anyagi problémáit illegális módon fogja megoldani. Az egyik edzőtermi ismerősét megkereste, aki már korábban is „könnyű pénzszerzési lehetőségeket” kínált. A vádlott úgy akarta megforgatni a sértett 5-7 millió forintját, hogy abból zárjegy nélküli cigarettát vásárol, majd azt értékesíti, és így nagy haszonra fog szert tenni. A vádlott elhitette a sértettel, hogy segíteni fog neki, valójában azonban azt tervezte, hogy a férfi pénzét megszerzi anélkül, hogy zárjegy nélküli cigarettát venne. A vádlott a tervének megvalósításába bevont egy ukrán férfit is, aki vállalta, hogy eljátssza az illegális cigarettakereskedő szerepét.

Cs. Tamás a színjátékot úgy építette fel, hogy ő egy látszatközvetítő szerepét játszotta el a sértett és az ukrán férfi között, amely során összeismertette a feleket.

[Beillesztett cikk: Emberölés kísérlete miatt is keresik a Zelemér utcai lövöldözőt]

A személyes találkozó során, 2020. február 4-én a sértettnek meg kellett mutatnia a cigaretta vásárlásra szánt 6 millió forintot az ukrán kapcsolatnak. A következő találkozóra három nappal később, kora este került sor Debrecenben, a Zelemér utcában. A helyszínt a vádlott adta meg, a sértett pedig oda abban a tudatban érkezett meg, hogy a pénzéért cserébe megkapja az ukrán férfitól a nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát. A vádlott a látszat fenntartása érdekében még egy kisbuszt is kibérelt, ami alkalmasnak tűnhetett a cigaretta szállítására, ezzel a járművel érkezett a helyszínre az ukrán férfi. Egy másik gépkocsival a közelben várakozott Cs. Tamás is.

A vádlott és társa célja kizárólag a sértett pénzének a megszerzése volt, el is határozták, hogy ha kell, akkor ezért erőszakot, fenyegetést is fognak alkalmazni, akár az ukrán férfi tűz- és lőfegyvernek minősülő gumilövedékes lőfegyverét is felhasználják.

[Beillesztett cikk: Több lövés dördült Debrecenben, súlyos sérültje van az incidensnek]

Az ukrán férfi a találkozó során beült a sértett gépkocsijába, ahol megkapta azt a sporttáskát, amiben az előzetesen kialkudott 6 millió forint volt. A pénz megszámolását követően a férfi a táskát hátra tette, majd kiszállt, és úgy tett, mintha menne a járművéhez a cigarettáért. Ekkor az ukrán férfi megfordult, és a magával hozott lőfegyverrel gumilövedékkel a sértettre lőtt, ami el is találta a férfi csuklóját. A támadó ezután a pénzt akarata megszerezni a gépkocsiból, amit észrevett a sértett, aki a gépkocsi utasterébe lökte az ukrán férfit, és a fegyvert is el akarta venni tőle. A két férfi dulakodott, amely során az ukrán vádlott ismét meglőtte a sértettet. Az újabb lövéstől a férfi megszédült, ezt kihasználta az ukrán férfi, aki kiszállt az autóból, és tovább tüzelt a sértettre, akit harmadszor is eltalált. A sértett felmérte, hogy a fegyveres támadóval szemben esélye sincs, a helyszínről gyorsan távozni akart gépkocsijával. Az ukrán férfi eközben a sértett autójának ajtaját feltépte, a pénzt tartalmazó táskát magához vette, majd gyalog elmenekült. A sértett megpróbálta támadóját követni, azonban a lőtt sebei miatt a tempót nem tudta tartani. A környéken lakók a sértetthez mentőt hívtak, majd a rendőrség megkülönböztető hangjelzését hallva a közelben várakozó felbujtó, Cs. Tamás is elmenekült.

[Beillesztett cikk: Vigyázat, ő lehet a debreceni fegyveres rablás tettese!]

A vád szerint a sértett az eset során nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az ukrán férfi a sértett fejét célozta, a sértett védekező mozdulata miatt azonban a csuklóját érte a lövés. Ezen mozdulat hiányában a fejet érő találat esetén fennállt volna az életveszélyes, esetleges halálos eredmény bekövetkezésének reális lehetősége.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés