Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szolnokiak felmosták a pályát a debreceniekkel

| 2021. 05. 07. | 21:29:00
Csúnya és fájó vereség.
A szolnokiak felmosták a pályát a debreceniekkel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Esélye sem volt a DEAC-nak a Szolnok elleni elődöntő harmadik mérkőzésén, az első perceket leszámítva végig a hazaiak akarata érvényesült, s végül kiütéses, 94-57 arányú győzelmet arattak.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc harmadik találkozóját 1-1-es állásról várhatták a felek, így a mérkőzés győztese egy lépésre kerülhetett a jövőhét szombaton kezdődő bajnoki fináléhoz. A Debreceni Egyetem keretébe visszakerült az első derbi előtti utolsó edzésen orrtörést szenvedő csapatkapitány, Polyák László, így Kovács Adrián valamivel bővebb rotációval dolgozhatott.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a DEAC pontjait a meccs kezdetén szokásos módon Tóth Ádám szállította. A negyed derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor a Szolnok ritmust tudott váltani, sorozatban három kosarukra nem érkezett válasz, így Kovács Adrián időt is kért (16-9). A folytatásban Drenovac duplájával és Moody hármasával zárkóztak a vendégek, ám a védekezés továbbra is hagyott némi kívánni valót maga után, így a játékrész végéig öt pontot megtartott előnyéből az Olajbányász.

A második tíz perc kezdetén gyors kosárváltások után mindkét oldalon pontatlanná váltak a támadások, ám ezt követően Hines harcolt ki sportszerűtlen hibát, a bedobott büntetők utáni extra támadást pedig Tóth fejezte be eredményesen, így egyre zárkózott a DEAC (25-24). Nem hagyta lendületbe jönni a debrecenieket a vendéglátó, Warner és Pongó révén egy 8-2-s futással újra megléptek, sőt Cakarun büntetői után három perccel a nagyszünet előtt kétszámjegyűre hízott a differencia.

A félidő hajrájában is a Szolnok akarata érvényesült, ráadásul az utolsó másodpercben Badzim egy dudaszós hármast is értékesített, így 46-29-el zárult a játékrész.

Ami a fordulás után következett maga volt a rémálom, rögtön két hárompontossal indított az Olajbányász, mely után húsz felé kúszott a különbség. A Szolnok agresszív védekezése ellen nem volt ellenszer, ráadásul a dobásaik is rendre beestek, a DEAC játéka pedig teljesen szétesett. A győztes kiléte hamar eldőlt, de a vendéglátók biztos vezetésük tudatában sem kegyelmeztek, s a negyed utolsó percében már negyven ponttal is vezettek, melyre Moore hármasa csak szépségtapasz volt (75-38). Az utolsó negyed már csak formalitás volt, a játék intenzitása érezhetően lelassult, a vezetőedzők pedig gondolva a negyedik mérkőzésre az addig kevesebbet játszókat szerepeltették. Az utolsó etapot a Debreceni egyetem legalább becsületből döntetlenre hozta, ám az már borítékolható, hogy ha bármi célja van még Polyákéknak az elődöntőben, akkor gyökeres változásokra lesz szükség, elsősorban hozzáállásban.

Mesterszemmel

Kovács Adrián: Fásultan kosárlabdáztunk, nem hittünk azokban a dolgokban, amikből az előző mérkőzéseken sikeresek tudtunk lenni, semmit sem mutattunk azokból az előre megbeszélt játékelemekből, amik korábban működtek. A hozzáállásunk ma nem volt elfogadható, elnézést kérek a szurkolóinktól, a következőn találkozón biztosan nem lesz ilyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés