Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Figyelem, figyelem! Itt a Debreceni Online Szomszédfesztivál

| 2021. 04. 09. | 10:49:00
Ismerd meg a környéken lakókat, és szórakozz!
Figyelem, figyelem! Itt a Debreceni Online Szomszédfesztivál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavaszi napéjegyenlőség ünnepén különleges programsorozat vette kezdetét Debrecenben. A Miutcánk.hu közösségépítő platform városi játékokkal és kihívásokkal, beszélgetésekkel és online workshopokkal, családi és gyerekprogramokkal vár mindenkit, akinek hiányoznak a közösségi élmények, aki szeretné feldobni a város életét és felfedezni a szomszédságban és az otthonlétben rejlő lehetőségeket.

Interaktív Kiállítás

A Szomszédfesztivál keretében online Interaktív Kiállítás épül a debreceniek városhoz kapcsolódó gondolataiból és alkotásaiból. Játékokkal, kihívásokkal és nyereményekkel várják a lakosokat, a fesztivál Facebook-oldalán pedig rövid, játékos kérdőívekkel térképezik fel a debreceniek gondolatait a szomszédsági viszonyokról, a város jelenéről és jövőjéről. Az Interaktív Kiállítás négy alkotójátéka remek és tartalmas szórakozásnak ígérkezik. Örkény István Leltár című egyperces novellájának mintájára debreceni leltárakat készülnek a helyi lakosok által, ki-ki számba veheti azt a 20 dolgot, jelenséget, történést, hangot és érzetet, amik Debrecenben fontosak számára.

„Folytasd a videót!”  - A Csokonai Színházzal közös felhívás révén egy közösségi film készül a beküldött rövid videóüzenetekből, melyekben egy-egy befejezetlen mondatot egészítenek ki a vállalkozó kedvűek a gondolataikkal. A Csokonai Színház színészei kezdik az asszociációs láncot a „Debrecen nekem… Debrecen álmaimban… Debrecen 10 év múlva…” szófordulatokkal. Izgalmas kutatás. Vajon mit jelent a város a Debrecenben lakóknak?     

A MODEM-mel együttműködésben a város és az ember kapcsolatát megragadó fotópályázat került kihirdetésre. Egyperces köztéri szobrok megalkotására hívják a debrecenieket, ahol a város egy inspiráló téreleméhez, épületrészletéhez vagy utcabútorához kapcsolódva az alkotó is mozdulatlan részese az egy percig tartó alkotásnak. A játék ihletője Erwin Wurm kortárs, osztrák képzőművész munkássága, akinek egyperces szobrai alapjaiban forgatták fel a szobrászatról való gondolkodást.

Gyerekeknek és szüleiknek szól a negyedik játék, mellyel a következő kérdések nyomába eredünk: Mit szeretnek a gyerekek Debrecenben? Hogyan látják a várost? A Vojtina Bábszínházzal közös akció keretében, arra kérik a debreceni gyerekeket, hogy egy tavaszi séta alkalmával készítsenek egy fotót a kedvenc játékukról vagy babájukról azon a helyen, ahol a legjobban szeretnek játszani a szabadban. A kiállításon a gyerekek által fogalmazott képaláírásokból kirajzolódik majd, hogy mitől lesz a városi tér élhető és vonzó a számukra.

Zoomprogramok

Ha valaki biztonságos közösségi élményre vágyik, akkor ráadásként a Szomszédfesztivál Zoomprogramjai közül választhat, ahol játékmesterek és moderátorok gondoskodnak a hangulatról és a tapasztalatszerzés lehetőségéről. Aktív szerepvállalásra, közösségi gondolkodásra inspirál a meghirdetett négy workshop: Az én ügyem című városi fórum, a Hét hírei című médiatudatosságra fókuszáló foglalkozás és a Demokratikus Játszótér, ahol egy civilparlament képviselőiként felelősségteljes, fiktív helyzetbe csöppenhetünk. A Miutcánk Szomszédtréningen pedig felfedezhetjük a Debrecenben is egyre népszerűbb lokális közösségi oldal által kínált lehetőségeket. Megéri regisztrálni az oldalon, így megismerhetjük a 10 percnyi sétatávolságban lakó szomszédainkat, akik idegenekből barátokká válhatnak. Kölcsönadással, megosztással, összefogással és közös programok szervezésével járulhatunk hozzá a debreceni bizalmi lakóközösségek épüléséhez. Adj, kérj, szervezz! Így szól a Miutcánk mottója.

www.miutcank.hu

A Debreceni Szomszédfesztivál részletes programja és az alkotó játékokhoz kapcsolódó további nyeremények ITT érhetők el: https://miutcank.hu/szomszedfesztival/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés