Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eldobta a Petőfi téren a táskát, benne 3 millió forinttal

| 2021. 02. 17. | 09:34:00
Ítélet Debrecenben: 7 év fegyház a rablónak.
Eldobta a Petőfi téren a táskát, benne 3 millió forinttal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távmeghallgatás útján a Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság február 16-án tartott nyilvános ülést annak a 27 éves vádlottnak az ügyében, aki kirabolt egy 81 éves asszonyt Debrecenben, a Petőfi téren. A bíróság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Debreceni Járásbíróság 2020. október 15-én meghozott ítéletét kisebb módosításokkal helybenhagyta. A törvényszék a vádlottat, mint különös visszaesőt

jogerősen 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A berekböszörményi férfi legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi 2020. augusztus 21-én a Petőfi téri aluljáróban először csak elhaladt az idős nő mellet, azonban amikor meglátta a sértett táskáját visszafordult, hogy megszerezze azt. A vádlott hátulról megragadta a nő kezében lévő táskát és azt többször erősen megrántotta. A sértett nem engedte el a táska fülét, ezért a férfi azt ismét megrántotta, ekkor azonban a nő a földre esett. A vádlott a földön húzta az idős nőt, aki tovább kapaszkodott a táskába, de mivel az eséstől fájlalta a vállát, így azt elengedte. A férfi a táskával, benne közel 3 millió forint készpénzzel és a sértett egyéb értéktárgyaival együtt elmenekült a helyszínről. Menekülés közben a férfi belenézett a táskába, azonban a nagy sietség közben abban nem észlelt semmit, ezért azt a helyszíntől körülbelül 10 méterre eldobta, majd tovább szaladt az Iparkamara utca irányába. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A bűncselekménnyel okozott több mint 3 millió forintos kár megtérült, mert a helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a készpénz összege hiánytalanul a táskában maradt, amit a gyanúsított azért nem vehetett észre, mivel a pénzt a sértett újságpapírba csomagolta be. A rendőrök a férfit rövid időn belül azonosították, másnap hajnalban pedig a Petőfi téren elfogták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Azonnal riasztották a debreceni tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.