Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatpontos vereséget szenvedett a DEAC Szombathelyen

| 2020. 12. 12. | 21:21:00
A debreceni csapatból négyen is hiányoztak.
Hatpontos vereséget szenvedett a DEAC Szombathelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Falco KC otthonába látogatott a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 13. fordulójában december 12-én. A tartalékosan felálló debrecenieknek ugyan több bíztató szakasza is volt az összecsapás során, de a címvédő végig kézben tartva, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Molnár Dániel és Asszú Ádám ugyan visszatérhetett a keretbe, Kovács Adrián együtteséből még így is négyen hiányoztak. Drenovac közelijével indult a találkozó, mégis a hazaiak kezdték jobban az összecsapást, hiszen a szerb kosarára egy 8-1-es futással válaszoltak. Ezt követően Tóth Ádám vezetésével sikerült egy pontra zárkózni, de a Falco pontos távoli dobásainak köszönhetően tartotta minimális előnyét. A negyed második felében Lake zsákolása után ritmust váltottak a szombathelyiek, Doktor és a Debrecenben is megforduló Milosevics triplájával pedig sikerült kétszámjegyűre növelni a különbséget.

Bár Hines büntetői zárták a negyedet, így is 25-16-ot mutatott az eredményjelző az első tíz perc után.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Falco agilis mezőnyembereinek köszönhetően nagyszerűen bontotta a debreceni védelmet, a DEAC-nak pedig az egyik legnagyobb fegyverével, a hárompontosokkal gyűlt meg leginkább a baja. Guytonnak köszönhetően ugyan a 14. percben megszületett az első hajdúsági távoli, de nem volt meg az igazi átütőerő a játékban, Kovács Adrián egy percen belül két időkéréssel jelezte nemtetszését (37-23). A vezetőedző gyakori cserékkel is igyekezett felpörgetni övéit, mind a tizenegy hadra fogható játékosát harcba küldte az első félidőben. A nagyszünetig sikerült is stabilizálni a védekezést, így tízre zárkóztak a cívisvárosiak.

A fordulás után Perl duplájára Tóth válaszolt egy kettő plusz egyes akcióval, Somogyi ziccerével pedig már csak hét volt közte (43-36). Nem hagyta nagyon belelendülni a debrecenieket a vendéglátó, Perl és Anderson pontjai után hamar visszaállt a kétszámjegyű differencia. A Falco nagyszerűen szűkítette a területet védekezésben, s mivel a DEAC hármasai továbbra sem ültek, minden kosárért keményen meg kellett dolgozni. A nagy kedvvel játszó Perl vezetésével már 16 is volt közte, de nem adta fel a Kovács-csapat, Drenovac kettő plusz sikerült újra tízen belülre zárkózni (58-49).

A negyed zárása azonban a Falconak sikerült jobban, Váradi kitekert helyzetből szerzett hárompontosávol újra megnyugtató előnyhöz juttatta övéit.

A záró felvonás kezdetén az elsőosztályban debütáló Balázsi Soma szerezte meg élete első kosarát egy szép befutás után, ezzel újabb debreceni akadémista tette le a névjegyét az A-csoportban. A folytatásban állandósult a tíz pont körüli különbség, mely értelemszerűen a házigazdáknak kedvezett. Meg volt a lehetősége Tóthéknak a felzárkózásra, de kulcsszituációkban mindig becsúszott egy-egy bosszantó hiba, melyet a címvédő könyörtelenül megbüntetett. Bár mindent megtett a felzárkózás érdekében a DEAC, látótávolságon belülre már nem sikerült kerülni, így végül megérdemelt szombathelyi győzelem született.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Sok csapadék esett, így feloldhatták a korlátozást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.