Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdúszoboszlónak is felépül a Főnix Csarnoka

| 2020. 12. 09. | 12:45:00
Nyolcmilliárdért épül multifunkcionális rendezvénycsarnok Debrecen vonzáskörzetében.
Hajdúszoboszlónak is felépül a Főnix Csarnoka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Kormányzati támogatásból multifunkcionális rendezvénycsarnok épül Hajdúszoboszlón, a tervek szerint 2022-re a beruházás előkészítői munkálatai elkészülnek, majd ezt követően kezdődhet a fizikai megvalósítás fázisa – jelentették be a szerdai online sajtótájékoztatón."

– jelentették be a szerdai online sajtótájékoztatón. Bodó Sándor államtitkár, a térség parlamenti képviselője szerint ha a helyi és az országos akarat egy irányba mozdul, akkor abból ilyen eredmények születnek.

Ez nem átlagos hír, hiszen olyan jelentőségű létesítménnyel gazdagodik a város, amely alapvetően változtatja meg az életét. Bár Hajdúszoboszlóról mindenkinek van sok jó emléke, mindig is éreztük, hogy valami hiányzik. Nagy rendezvények, koncertek, konferenciák megrendezésére jelenleg ugyanis nincs lehetőség

- mondta Bodó Sándor, hozzátéve, hogy otthona lesz a rendezvényközpont a kultúra, a sport és egyéb társadalmi eseményeknek. Mind az itt élők, mind az ide látogató turistákért épül, jegyezte meg az államtitkár.

Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló az ország harmadik legjelentősebb turisztikai települése, egészségturizmusban pedig a legszélesebb kínálatot tudja nyújtani. A városban jelenleg több mint 16 ezer szálláshely várja a turistákat

– érvelt amellett Czeglédi Gyula, hogy ez a nyolcmilliárdos beruházásra igenis nagy szükség van.  A rendezvényközpont új távlatokat nyit meg Hajdúszoboszlón, tette hozzá a polgármester, aki elmondta, hogy neki személyesen is szívügye ez a program, ami a polgármesteri kampányában is szerepelt. Czeglédi Gyula beszámolt arról is, hogy egy előzetes tervpályázatot már idén kiírtak, amire közel harminc pályázat érkezett, ezek közül tizenegyet díjaztak is. Ezek adhatják az alapján az új rendezvényközpontnak, amelynek ikonikusnak kell lennie a küllemében is, jegyezte meg a város első embere.

Hajdúszoboszló a konferencia- és sportturizmussal is felkerül a térképre. Belföld az új külföld, ebben tartalom is van, Hajdúszoboszló ékes példája ennek, ezért áll oda a turizmus mellé a magyar kormány, idén 700 milliárd forint jut turizmusfejlesztésre, ami nemzetközi összehasonlításban, euróban számolva is jelentős. Hajdúszoboszlón a szálláshelyek több mint 90 százaléka magánszállás, ezek felújítását is támogatja az állam, de szállodafejlesztések is zajlanak a városban, illetve helyben egy komolyan átgondolt fejlesztési stratégia szerint történik minden, s ha ezek egyszer összeérnek, akkor még jelentősebb turisztikai desztinációvá válik bel és külföldön egyaránt

- mondta el a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Könnyid László, aki végül megjegyezte: a turizmusban lépésváltásra van szükség, amire Hajdúszoboszló mindig képes.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.