Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendkívüli nőnap Debrecenben

| 2020. 09. 29. | 18:12:00
Az egyetem mutatja a karrierhez vezető utat.
Rendkívüli nőnap Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara ebben az évben is csatlakozik a közép- és általános iskolás lányokat célzó nemzetközi kezdeményezéshez. A fiatalok szórakoztató és érdekes online foglalkozásokon keresztül ismerhetik meg az informatikusok világát, a terület karrierlehetőségeit.

Programozással, 3D-s digitális képfeldolgozással, gazdasági informatikával, virtuális valósággal, az adatok és információk, valamint az internetes biztonság világával ismerkedhetnek meg azok a lányok, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának programján.

A járványveszély miatt idén rendhagyó módon, online formában tartja meg az IK az informatika iránt érdeklődő lányokat célzó toborzó, ismeretterjesztő és kedvcsináló rendezvényét, a Lányok Napját.

- A Debreceni Egyetem Informatikai Kara fontos küldetésének tekinti, hogy minél több általános és középiskolás lány ismerje meg az informatika világát, az érdekes kutatási témákat és a szakmában rejlő karrierlehetőséget. Éppen emiatt gondoltuk úgy, hogy a járványveszély ellenére is megtartjuk a rendezvényt, de a helyzetre tekintettel – online formában – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Pintér-Huszti Andrea, az Informatikai Kar gazdasági és külkapcsolati dékánhelyettese.

Az Európai Unió országaiban, köztük Magyarországon is összevonják a Lányok Napja (Girls' Day) és a Lányok az Informatikában (Girls in ITC) rendezvényeit, a hazai eseményeket a Nők a Tudományban Egyesület koordinálja. A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2013 óta minden évben csatlakozik a rendezvénysorozathoz.

- Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy a lányok is megismerjék az informatikai szektor nyújtotta karrier- és elhelyezkedési lehetőségeket, és a továbbtanuláskor bátrabban válasszák ezt a területet. A rendezvényen kolléganők és kollégák – az informatika területén dolgozó oktatók, programozók, mérnökinformatikusok – részvételével mutatjuk be, hogy milyen is az élet informatikusként, informatikusnőként – tájékoztatott Bujdosó Gyöngyi, az Informatikai Kar adjunktusa, a rendezvény főszervezője.

A 10 órakor kezdődő webinárium résztvevőit Hajdu András dékán köszönti, majd 20 perces bemutatók lesznek az informatika különböző területeiről, az 5 perces szünetekben pedig videók és beszélgetések az egyetemi életről, az Informatikai Kar nyújtotta lehetőségekről.A rendezvény regisztrációköteles, jelentkezni a Lányok Napja központi weboldalának regisztárciós felületén lehet. További információk a programról: az Informatikai Kar és Lányok Napja központi weboldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.