Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a Deufol debreceni gyárát

| 2020. 09. 16. | 14:53:00
Eddig több mint 20 millió euró értékű beruházás a cívisvérosban.
Átadták a Deufol debreceni gyárát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kicsit kevesebb, mint 11 hónappal a 2019 október elején történt első kapavágás után, az ellátási lánc megoldások és ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető DEUFOL 2020. szeptember 1-én megkezdte működését új magyarországi létesítményében, Debrecenben. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér közelségében, a Wallau utcán található új logisztikai park mintegy 60 000 néhyzetméternyi terület beépítésével készült el a Deufol Hungary tulajdonában álló, a debreceni Déli Ipari Parkban található 15 hektárnyi területen.

A logisztikai park két, egyenként 4 000 négyzetméter nagyságú logisztikai célokra épült csarnokból, valamint egy közel 47 000 m2-es, részben védőtetővel fedett külső tároló és logisztikai területből áll. Mindezek mellett egy irodaépület is átadásra került. A csarnokokban a DEUFOL egyrészt a legújabb automatizált technológiával készülő csomagolási alapanyagokat gyárt (faládákat, egyéb fából készült csomagolási alapanyagokat, szállítókonténerekhez készült raklapokat, alumínium bélelőzsákokat), másrészt számos különböző típusú és méretű ipari termék csomagolását végzi automatikus feldolgozási módszerrel, részben nagy teherbírású daruk segítségével. A csomagolás többek között egy világviszonylatban is egyedinek számító, hozzávetőlegesen 50 m hosszúságú csomagolósor segítségével történik, amelyet kifejezetten a DEUFOL igényeire terveztek és gyártottak a debreceni létesítmény számára. Mindezeken túl, a csarnokok további logisztikai tevékenységeknek is helyet adnak.

A DEUFOL 2019 áprilisában kezdte meg tevékenységét Debrecenben, a magyarországi csapat pedig mára már 40 fő körüli létszámmal működik. 2021 végéig várhatóan 120 főre növekszik a munkavállalói létszám.

Az Elek Gergő regionális operatív igazgató által vezetett helyi csapatot szorosan támogatják a DEUFOL csoport más lokációin működő egységek, a legszorosabb kapcsolatok a csehországi, szlovákiai, osztrák és német helyszínekhez kötődnek. Ilyen módon a gyártási kapacitások határokon átívelően is optimalizálhatók, és az ügyfelek logisztikai igényeinek kiszolgálására nemcsak helyben, hanem a teljes ellátási lánc mentén lehetőség nyílik, beleérte a Hamburgban, Bremerhavenben és Antwerpenben található tengeri kikötőkben végzett logisztikai tevékenységeket, valamint, amennyiben arra igény van, az egyes áruk célországában ellátandó szolgáltatásokat. 

Az új létesítmény működésének kezdetén a DEUFOL Hungary két ügyvezető igazgatója, Jürgen Hillen és Jürgen Schmid kiemelték az új logisztikai park stratégiai jelentőségét, a cégcsoport délkelet-európai növekedésének központjaként. Debrecentől nemcsak azt várják, hogy a teljes ellátási láncot lefedő, széles körű logisztikai szolgáltatásokat nyújtson a meglévő nemzetközi ügyfelek, valamint az új magyarországi kliensek részére, hanem további növekedésre is számítanak mind a magyarországi területek, mind a szomszédos országok felé. A jövőben mobil csomagolócsapatokkal és kis szatellit-helyszínekkel kiegészülve biztosítja a cég, hogy bárhol, ahol szükséges, kiszolgálják a ügyfelek igényeit. Az új debreceni helyszínen működő logisztikai park jelenleg is biztosítja már szolgáltatásait egy meglévő, nagy ügyfél számára, hosszú távú együttműködés keretében. Mindemellett a DEUFOL Hungary készen áll számos további ügyféligény teljesítésére.

A DEUFOL eddig több mint 20 millió euró értékű beruházást hajtott végre az új debreceni helyszínén. A jövőbeli növekedés kiszolgálására további 90 000 négyzetméternyi terület áll rendelkezésre. 

Szeptember 16-án a Wallau utca 2. alatt található új logisztikai parkot hivatalosan is átadták zárt sajtóesemény keretében. Az utca a Rajna-Majna vidékén található Hofheim-Wallau településről kapta a nevét, ahol a DEUFOL SE, a DEUFOL Hungary anyacégének székhelye található. A névadással Debrecen város önkormányzata folytatja azt a hagyományt, amely szerint a Déli Ipari Park utcáit az oda elsőként betelepült cégekhez kötődő utcanevekkel adja át.

A DEUFOL-csoportról

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés