Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbánhoz küldte Debrecen polgármesterét a DK

| 2020. 08. 25. | 16:00:00
A debreceni ellenzéki párt nem akar újabb hitelt.
Orbánhoz küldte Debrecen polgármesterét a DK
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemmel szavaz a DK az augusztus 27-i közgyűlésen Debrecen újabb, 1,4 milliárd forintos hitelfelvételére – közölte Jánki József és Vaszkó Imre. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői szerint mára kiderült, hogy a kormány „bezzegvárosa” – ahol van pénz a DVSC „megmentésére” – csak egyike a fideszes kormány által megsarcolt 3200 magyarországi településnek. S amelyik város most az elsők között venne fel hiteleket a Fidesz-KDNP által megszavazott gépjárműadó-elvonás, az iparűzési adóbevétel csúsztatása és a járványhelyzetben ingyenessé tett parkolás miatt – közölték augusztus 25-i sajtótájékoztatójukon. 

A képviselők emlékeztettek, Papp László, Debrecen polgármestere kiállt az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonások mellett. Most a DK képviselői azt várják tőle, hogy „ne statisztáljon az Orbán-kurzus ámokfutásához”. Helyette saját korrupt kormányát szorítsa rá arra, hogy a fideszes oligarchákra költött milliárdokat adják vissza a tönk szélén álló önkormányzatoknak – közölték.

Frissítés: Varga Zoltán, a helyi ellenzék megmondóembere azt kifogásolja, hogy az önkormányzat az eredetileg tervezett mellett 1,4 milliárd forint hitel felvételét tervezi. Varga Zoltán az a politikus, akinek még soha nem adatott meg, hogy mondatainak legyen súlya és következménye, így nem kell, hogy a valóság és a kimondott gondolatok között ok-okozati összefüggés legyen. Ezért van az, hogy ellenzéki politikus érvel úgy a költségvetési rendelet vitájában, hogy szerinte túl sok a fejlesztés, ami hiba. Vagy azt követeli ellenzéki politikus a veszélyhelyzet idején, hogy a város vegyen fel hitelt és támogatásként ossza szét a rászoruló emberek és vállalkozások között, mert jobb, ha a város adósodik el, mintha az emberek. Ezeket a mondatokat felelősség nélkül el lehet mondani, egy ellenzéki politikustól egyéb nem is várható – reagált a debreceni Fidesz-KDNP frakció.

Emlékeztettek, a kieső bevételek mellett az önkormányzat rendszeréhez tartozó több mint 4000 munkahelyet megőrizték, a járványveszély miatt senkit nem küldtek el, még azoktól az önkormányzati vállalatoktól sem, amelyek hónapokig bevétel nélkül maradtak vagy elvesztették annak nagy részét. 
– A város gazdasági erejét mutatja, hogy az 5,5 milliárd forint bevételkiesésből 4,1 milliárdot éven belül saját magunk tudunk finanszírozni, mindösszesen 1,4 milliárd forint külső forrás bevonása szükséges – írták.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés