Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni 21-es: Tóth Csaba Zsolt, a DVSC sajtófőnöke, akinek a szíve ultra

| 2020. 08. 02. | 08:27:00
Vissza lehet szerezni a Tankcsapda-indulót? Ki a legjobb fej Debrecenben? Van az a pénz?
Debreceni 21-es: Tóth Csaba Zsolt, a DVSC sajtófőnöke, akinek a szíve ultra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceniek, akik nagy utat jártak be, mire ide- és odaértek, ahol most vannak. Sorozatunkban a helyi közélet megkerülhetetlen alakjait mutatjuk be olyan címszavakban, amit maguk választanak. Mi csak kérdezünk. Huszonegyet. Ezúttal Tóth Csaba Zsolt újságírótól, a DVSC új sajtófőnökétől.

Cívishír: Ha egy sportújságíró a rajongásig szeretett csapata sajtófőnöke lesz, akkor mondhatjuk, hogy beteljesedett az álma, a vágya?
Tóth Csaba Zsolt: Ha van egy debreceni ember, jelesül én, aki 40 éve jár Loki-meccsre, 25 éve meg (sport)újságíró, mondhatjuk, hogy ebben a pozícióban a lehető legjobb helyen van.

Cívishír: Mi, debreceni olvasók ugyanakkor elvesztettünk egy újságírót, hiszen a vitriolos tollú publikációidnak aligha lehet a Loki-honlap a terepe. Majd influenszerkedsz a Facebookon?
Tóth Csaba Zsolt: Nem hinném, van elég dolgom a DVSC-nél. A Loki mint brand egyébként is önnön magában influenszer.

Cívishír: Csak egy kis provokáció: tíz éve egy Bajnokok Ligája-csapat sajtófőnöke lehettél volna, most azonban csak az NB II. jut. A hely jó, az idő rossz?
Tóth Csaba Zsolt: Dehogy, minden jó így, ahogy van. Legalább senki nem mondhatja, hogy a készbe ültem bele.

Balról: Tőzsér Dániel, Szabó Péter és Tóth Csaba Zsolt        (Fotó. Cívishír)

Cívishír: Más szellemiséget hirdetett Szabó Péter, az új Loki-főnök. Mit fog ebből érzékelni a szurkolóhad a stadionban?
Tóth Csaba Zsolt: Sok mindent. Meg fog lepődni, aki vasárnap délután kijön a Nagyerdőre. DJ, ugrálóvár, sült kolbász, csapolt sör, limonádé, csocsó, és megannyi más várja majd a szurkolókat a Red and White-nál már órákkal a meccs előtt, neves Loki-játékosokkal is lehet majd fotózkodni, beszélgetni. És hogy tovább hűtsem a kedélyeket, a stadionban mindenki az eddigieknél sokkal gyorsabban jut majd sörhöz….

Cívishír: A legutóbbi idényben a DVSC-nek a játékánál csak a kommunikációja volt rosszabb, azaz nincs magasan a léc. No de milyen szintre kell emelni, mi az elvárás? Egyáltalán milyen a jó sajtófőnök?
Tóth Csaba Zsolt: Semmilyen körülmények között nem foglalkoznék a múlttal, senkit és semmit nem szeretnék minősíteni. A jó sajtófőnök figyelmes és törődő típus, és én ilyen szeretnék lenni. Az újságírók munkáját nemcsak azért kell segíteni, hogy nekik jobb legyen, hanem azért is, mert általuk jutunk el a szurkolóinkhoz.

Cívishír: Dolgoztál sportrovatvezetőként és lapszerkesztőként a megyei napilapnál, szerkesztettél online hírportálokat, vezettél tévéműsort. Egyáltalán új kihívás elé tud állítani a sajtófőnöki munka?
Tóth Csaba Zsolt: Persze, ez kissé másfajta szerep. Egyedfejlődésem a nyomtatott sajtós újságírásnál kezdődött, az online munkával folytatódott, aztán átcsapott televíziós műsorvezetésbe-szerkesztésbe, most pedig remélhetőleg kicsúcsosodik a sajtófőnöki munkával.

Lendületben az Alföld TV-ben...     (Fotó: Alföld TV)

Cívishír: Általános szurkolói vélemény: a DVSC honlapja száraz, mint egy vasüzemi kiadvány a szocializmusban. Az új sajtófőnök színes egyénisége hatással lehet majd a tartalomra?
Tóth Csaba Zsolt: Egy klub hivatalos oldala nyilván nem a Dumaszínház online kiadása, tényeket közlünk. Persze azért némi szín és érzelem megjelenhet a felületen. Egyébiránt az a több mint 70 ezer ember, aki a közösségi médiában követ minket, nem nélkülözi az ötletes videók és az érdekes hírek sokaságát.

Cívishír: Siralmasan kevés a néző a Nagyerdei Stadionban. Toborozzunk szurkolótábort! Hogy és hol kezdjünk hozzá?
Tóth Csaba Zsolt: Biztos vagyok benne, hogy a most kezdődő idényben nőni fog a DVSC átlagnézőszáma. Mi kell hozzá? Jó foci és jó kísérőprogramok. Ez utóbbiakról mindenki meggyőződhet a jövőben, ha nem 3,5 másodperccel a kezdő sípszó előtt érkezik a stadionhoz. Mint utaltam rá, ezentúl nem lesz hiány kísérőprogramokból, érdemes a mindenkori meccs előtt akár órákkal is megjelenni a stadion környékén. Jó lesz!

Cívishír: Idézz fel három rövid sztorit! Mi a legelső, a legszebb és a legrosszabb élményed a Lokival?
Tóth Csaba Zsolt: A legelső az, amikor körülbelül 10-12 éves koromban a régi Nagyerdei Stadion lelátóján elküldtem a búsba néhány Vasas-szurkolót, akik valamiért nem a vendégszektorban foglaltak helyet, ráadásul még okoskodtak is. A meccset egyébként a Loki nyerte. A legszebb az, amikor Splitben gurítottunk egy ötöst a Hajduknak. Az autónkat ugyan porrá zúzta a Torcida, de nem tudták elrontani a kedvünket. A legrosszabb? 1984-ben az őszi idény végén a második helyen álltunk, amikor elhunyt az edzőnk, Nagy György, s végül csak a középmezőnyben végeztünk.

Tömény izgalom  a Nagyerdei Stadionban     (Fotó: Magánarchívum)

Cívishír: Vissza lehet kérni a Tankcsapdától a Loki-indulót egyszer s mindenkorra? A Nagyerdei Stadionhoz idegen, sérti az ember fülét a Liverpool himnusza, és minden más, ami nem a miénk!
Tóth Csaba Zsolt: Úgy tudom, ez már megtörtént, autentikusan fogalmazva: sínen van a dolog. Bár Debrecenben rengeteg érték van, egy átlagos, mondjuk délsomogyi ember kábé három dologról ismeri a várost: Nagytemplom, DVSC, Tankcsapda. A Nagytemplom  Istennek hála adott, a DVSC és a Tankcsapda pedig kéz a kézben kell hogy járjanak.

Cívishír: Megosztottak a debreceni sportrajongók abban a tekintetben, hogy milyen legyen az élsport a városi sportpalettán. Tegyünk fel mindent a Lokira! – mondják sokan. Mások a DEAC növekedését is rosszallóan nézik, mintha az a DVSC kárára történne. Mennyi élsportot bír el a város?
Tóth Csaba Zsolt: Debrecen folyamatosan fejlődésben lévő city, magyarországi szinten nagyváros. Ha valakinek van mondjuk 4-5 gyermeke, nemcsak az egyiket szereti, hanem mindet. A cívisvárosban jut hely és szeretet mindenkinek.

Cívishír: Van az a pénz, amiért elhagynád Debrecent?
Tóth Csaba Zsolt: Biztos van, csak azt sok nullát a végén nem tudnám értelmezni. Akkor meg minek?

Cívishír: Mi a legjobb Debrecenben?
Tóth Csaba Zsolt: Nem túl nagy, nem túl kicsi. A méret a lényeg.

Cívishír: Mi a legrosszabb Debrecenben?
Tóth Csaba Zsolt: Fekhetne kissé délebbre is. A fagy és a sötét nem az én világom, meccsre is többen járnak, ha jó idő van.

Családi szelfi: Csaba, Hajni és Zsófi    (Fotó: Magánarchívum)

Cívishír: Ki a legjobb fej Debrecenben?
Tóth Csaba Zsolt: Nyilván rengeteg jó fej van, a társadalmi közmegegyezés szerint Dombi Tibi.

Cívishír: Répasaláta vagy rántott cukkini?
Tóth Csaba Zsolt: Brrrrrrr. Jókai bableves.

Cívishír: Sör, bor vagy pálinka?
Tóth Csaba Zsolt: Sör. A pálinka csak rideg-hideg téli estéken segít.

Cívishír: Romantikus vígjáték vagy keserédes dráma?
Tóth Csaba Zsolt: Miután az élet maga is elég dramatikus, ne szakadjunk el a rögvalóságtól. Dráma.

Cívishír: Modern Talking vagy Bódi Guszti?
Tóth Csaba Zsolt: Brrrrrr. Inkább Tankcsapda, P. Mobil, Faith No More, Iron Maiden és társaik.

Cívishír: Könyvmolyoknak ajánlj három remeket!
Tóth Csaba Zsolt: Sándor Mihály: 25 év 25 Loki-labdarúgója. Martin Amis: Pénz. Martin Amis: Siker.

Melyik a tócsás DVSC-álomtizenegy?
Tóth Csaba Zsolt: Horváth B. - Bernáth, Goian, Takács B., Korhut - Dombi, Sándor T. Sándor Cs., Madar Cs. - Coulibaly, Gracsov.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!