Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Virágkarnevál is más lesz idén

| 2020. 07. 03. | 19:32:00
Elmarad a stadion-show, de sok más rendezvény kárpótolja a nézőket.
A Debreceni Virágkarnevál is más lesz idén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A  debreceni Nagyerdő is újra élénk helyszíne lesz a kultúrának, lesznek szabadtéri színházi előadások, dzsesszkoncertek és a virágkocsikat is ott állítják ki  - közölte Puskás István kulturális alpolgármester pénteken, a Kölcsey központban tartott programismertető sajtótájékoztatón.
A sajtóesemény elején a Lautitia gyermekkórus 83 tagja adta elő az Ave Mariát, felidézve a Bartók Béla nemzetközi kórusversenyek hangulatát, amelynek idei programja éppen most lenne, de a vírusjárvány miatt elmaradt.

Karneváli hét

Puskás István azt mondta, új elemekkel, új formációkkal készülnek az idei virágkarneválra és az azt megelőző karneváli hétre, amikor "összefűződnek" a korábbi nagyerdei nyarak programjai.

Kiemelte ezek közül a Nagyerdei Szabadtéri Játékokat: húsz előadással, a Csokonai Színház, a Győri Balett, a Játékszín, a L'art pour l'art Társulat, a Madách Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Nemzeti Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Pannon Várszínház, a Vojtina Bábszínház és az idén először a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház bemutatóival várják a közönséget július 19. és szeptember 14. között a Nagyerdőbe.

Bódor Edit főszervező az augusztus 15. és 23. közötti virágkarneváli hét programjaiból kiemelte a Táncol a város rendezvényt, amikor helyi művészeti együttesek a helyi lakosok bevonásával táncbemutatókkal, tánctanítással csempészik be a karneváli hangulatot a város több pontján. Lesz klasszikusok éjszakája koncert a Kossuth téren, ahol a Kodály Filharmónia előadásában Beethoven IX. szimfóniája hangzik el, de fényfestéssel és kiállításokkal is várják a látogatókat.

Bor, dzsessz, piknik

A nagyerdei parkban sorra kerülő bor és dzsessznapokon 36 formációban 151 magyar dzsesszmuzsikus koncertezik majd, miközben a Békás-tó partján 15 borvidék 32 borászatának több mint 250 bora közül válogathatnak a borbarátok - hangzott el a tájékoztatón. Elmondták azt is, hogy az idén a járvány miatt elmaradt Debrecziner Gourmet Fesztivál mintájára pikniket szerveznek a Nagyerdőben, ahol neves hazai és helyi éttermek ételeit kóstolhatják meg a vendégek.
Bódor Edit a virágkarneválra térve utalt rá, hogy az idén nem lesznek külföldi vendégfellépői a rendezvénynek, és elmarad a népszerű stadion-show is. Természetesen virágkocsik ezúttal is lesznek, csak nem vonulnak végig a városon, hanem a nagyerdei Szent II. János Pál pápa téren tekinthetik majd meg a kompozíciókat az érdeklődők.
A nemzeti összetartozás évében a virágkocsik tematikájának középpontjába olyan híres magyar alkotók, előadók, feltalálók, művészek, tudósok, történelmi alakok kerülnek, akik a saját területükön maradandót hoztak létre - magyarázta a főszervező.

Galiba

Hozzátette: a gyerekeknek ezúttal is megrendezik a népszerű Galiba fesztivált, és lesz kerékpáros felvonulás is, miközben augusztus 20-án este felelevenítenek egy régi karneváli hagyományt, és a művészeti csoportok ismét felvonulnak a belvárostól a Nagyerdőig. Az esti karneváli felvonulást évtizedekig megrendezték Debrecenben, akkor maradt el, amikor az esti programok egy nagy show keretében átkerültek a Nagyerdei Stadionba - jelezte Bódor Edit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés