Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Példaértékű, amit a Beregszászi nevelőtestülete véghez visz

| 2020. 06. 17. | 15:05:00
Díjazták a Debreceni Szakképzési Centrum munkatársait.
Példaértékű, amit a Beregszászi nevelőtestülete véghez visz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Szakképzési Centrum a 2019/2020-as tanév zárásához közeledve, pedagógusnap alkalmából díjakat adományozott a kiemelkedő munkát végző munkatársainak. Az ünnepségen az elismeréseket átadta és köszöntőt mondott Tirpák Zsolt kancellár és Hámori Éva főigazgató.

A Debreceni Szakképzési Centrum munkatársai az alábbi kategóriákban vehették át az elismerést:

  • A Debreceni Szakképzési Centrum kiváló pedagógusa
  • A Debreceni Szakképzési Centrum kiváló dolgozója
  • A szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett
  • A 2019/2020-as tanévben kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkát végzett nevelőtestület.

Kiváló pedagógusok

Rácz Ildikó informatika, történelem szakos tanár. Egyetemi tanulmányai befejezését követően 2001-től a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium tanára lett. Elkötelezett bethlenes – hiszen az iskola tanulója volt – minden tevékenységét áthatja az iskola iránt érzett szeretet és felelősségvállalás. Fiatalon csöppent bele az oktatás digitalizációjának folyamatába. 2008 óta az elektronikus naplók és tanulmányi rendszerek helyi megvalósítását tervezi, irányítja és koordinálja. Alapképzettsége révén szakmai tudásával és rendkívüli kreativitásával az iskola közösségi megnyilvánulásaiban, programszervezésében, egyéni és közösségi kezdeményezéseiben is megmutatkozik elhivatottsága. Az iskola beiskolázásáért felelős team tagjaként korszerű tudásával, ötleteivel segíti intézménye sikerességét. Alkotói tevékenységét az iskola életének megörökítésében, kreatív fotózásban és filmkészítésben is bizonyította. Egy pillanatra sem hagyott fel az ön- és továbbképzés folytatásával: angol nyelvi kompetenciáját kétszeri Erasmus+ részvétellel, pályázatírói képességeit számos webfejlesztői képzéssel, az oktatás modernizálásában betöltött húzó szerepét a Microsoft egy éves oktatásával fejlesztette. Pontossága, precizitása az iskolai statisztikák és adatszolgáltatások alapköve. Tudását szívesen osztja meg kollégáival is az iskolán belül és azon kívül is. A Samsung Smart School implementációjában vezető szerepet vállalt. 2012-től az iskola általános igazgatóhelyetteseként a vezetői feladatok ráeső részét lelkiismeretesen végzi, a Centrum keretei között pedig kezdeményező szerepet vállal. A kollégái, diákjai, a centrum vezetői mindig számíthatnak munkájára. Lendületes, kiválóan felkészült vezető, innovatív, iskolaformáló személyiség.

Németh István, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziuma igazgatóhelyettese, matematika-fizika, informatika szakos tanára, közoktatási vezető. 1989 óta az intézmény dolgozója. Szaktárgyai nagyon fontos alapozó tantárgyak az iskolában oktatott valamennyi ágazatban. A diákokkal, a szülőkkel, vezetőtársaival és a tantestület minden tagjával jó kapcsolatot ápol, igazgatóhelyettesként, osztályfőnökként, tanárként mindig számíthatnak munkájára. Megbízható tudással rendelkezik a vezetői ismeretek terén is. 2015-től szakértő mesterpedagógus, így az intézményen kívül szerzett tapasztalatait továbbadja, beépíti mindennapi tevékenységébe. A digitális oktatást, okos eszközök használatát kiemelten fontosnak tartja a munkájában. Az intézményben az érettségi vizsga szervezése elsősorban az ő feladata, kormányhivatali megbízottként évek óta szerepet vállal az emelt szintű érettségi szervezésében. Az intézményben ő koordinálja a beiskolázáshoz kötődő adminisztratív tevékenységet, a KRÉTA rendszer használatát, a központi méréseket, részt vesz a pályakezdő szakmai tanárok mentorálásában. Segítője a pályaorientációs tevékenységnek, a szakképzés népszerűsítéséért végzett munkának, irányítója az iskolai ünnepségek szervezésének, a gyakorlati oktatás tárgyi feltételeit fejlesztő feladatoknak. Kollégái, diákjai elismerését nemcsak tudásával, segítőkészségével, hanem példamutató jellemével vívta ki. Vezetői, tanári magatartása nyugalmat, biztonságot sugároz, kiegyensúlyozottságát a diákok és felnőttek egyaránt érzékelik. 32 éves pedagógus tevékenysége, munkája példamutató, követendő lehet kollégái, diákjai számára is.

Dr. Tóth Ágnes szakmai aktivitása kimagasló, példaként szolgál az iskola tanárai számára. Kiemelkedő tevékenységet végez a tanórán és a tanórán kívül egyaránt. Évtizedes rutinja mellett hatalmas munkabírás és lelkesedés jellemzi. Sok energiát fordít önképzésére, mestertanár, rendszeresen vesz részt továbbképzéseken, nemzetközi kurzusokon. Az intézményben végzett tevékenységei szerteágazóak. Kimagasló érdeme van abban, hogy a Vegyipari pályázati tevékenysége ma már példaértékű. Az angol nyelvű pályázatok vezetője és irányítója. Aktív részvétel jellemzi a pályázati lehetőségek feltérképezésében, a lehetséges partnerek felkutatásában, a pályázatok angol nyelven való megírásában, megvalósításában, koordinátori feladatok ellátásában. Aktív az angol munkaközösség munkájában, kiemelt szerepvállalás jellemzi az angol-magyar két tanítási nyelvű képzésben. Dr. Tóth Ágnes a Debreceni SZC Vegyipari Szakgimnáziuma kiváló pedagógusa, szakmája és iskolája iránt rendkívül elhivatott, amelyről a hosszú évek során tanúbizonyságot adott.

Rontó Sándor közel 30 évet töltött el a közalkalmazotti tanári pályán. 1983-ban a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola vasútgépész szakán okleveles üzemmérnök végzettséget szerzett. 2001-ben a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karán mérnöktanárnak nyilvánították. A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumában 1989-ben kezdte meg nevelő-oktató munkáját. Példamutató elhivatottsággal és töretlen lelkesedéssel vezeti be tanítványait a szállítmányozó szakma rejtelmeibe. Gyakorló osztályfőnökként nagy odafigyeléssel egyengeti diákjai pályáját. Szakmája és iskolája iránt rendkívül elhivatott. A hosszú évek során tanítványai számára számos terepgyakorlatot szervezett, ahol a tanulók szakmai tudását bővítette, fejlesztette személyiségüket, emellett kiváló kapcsolatokat épített ki országosan elismert cégekkel. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér működése óta a kollégái számára rendszeresen szervez szakmai kirándulásokat Európa szerte. Lendületes, kiválóan felkészült oktató, az iskola valamennyi pedagógusa és diákja számíthat munkájára. Fáradhatatlanul dolgozik, hogy az új kihívásokkal teli világban tanítványainak jól hasznosítható, szakmai tudást adjon át.  Munkáját igazi hivatástudattal, lelkiismeretesen és nagy odaadással végzi. A diákokkal való kapcsolata barátságos, a szülőkkel mindig segítőkész. Tudása, terhelhetősége, szakmai munkája példaértékű.  Tevékenységét a folytonos megújulás, rugalmasság, szakmai alázat, nyitottság és empátia jellemzi.

Kiváló dolgozók

Danyi Beáta 2010 augusztusa óta dolgozik a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájában iskolatitkárként. Nagy tapasztalattal rendelkező kolléga, aki szervezőmérnök diplomáját a Bánki Donát Műszaki Főiskolán szerezte. Pályáját egy nagy mobilszolgáltató cég üzletág vezetőjeként kezdte, épp ezért pontosan ismeri a versenyszféra világát is, ami érzékelhető az iskolatitkári feladatotokhoz való hozzáállásában is. Tökéletes szakértő munkaerő. Precízen, nagy hozzáértéssel, alázattal, kizárólag a feladatára koncentrálva végzi munkáját. Kollégáival megértő, segítő, támogató, jó munkakapcsolatot ápol. A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer szakértője, tudása és tapasztalata nélkül elképzelhetetlen lenne az iskola elvárható működése. Beiskolázás, tantárgyfelosztás készítése, iskolai létszámjelentések, kapcsolattartás az általános iskolákkal, felnőttoktatás adminisztrációja, szakmai vizsga jegyzői feladatok csak egy része szerteágazó munkájának. Kompetenciái, tudása és példamutató személyisége indokolja a Debreceni Szakképzési Centrum Kiváló Dolgozója Díj odaítélését.

Kovács Attila szinte a kezdetektől, 2016. február 3-tól dolgozik a Debreceni Szakképzési Centrumban. Nagy tapasztalattal rendelkező szakembert nyertünk meg, aki nemcsak a versenyszférában hanem az  önkormányzati és a központi költségvetési területen is bizonyított már. Közgazdászként a gazdálkodás területén a gazdasági vezető munkáját segítette és folyamatosan segíti. Munkáját az alaposság, a pontosság és a megbízhatóság jellemzi. Gazdálkodási osztályvezető kinevezése óta is megőrizte nagy tudású, emberi mivoltát. Munkáját továbbra is a szorgalom, a határidők betartásának fegyelme, a pontosság, az igényesség, szakszerűség jellemzi. Mind szakmailag, mind emberileg meghatározó egyéniség. Osztályvezetőként összehangolja és koordinálja az általa vezetett osztály munkáját. Feladatait kiemelkedő szorgalommal, lelkiismeretességgel és kötelességtudattal végzi.

A szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett

Jenei György több mint 40 évet töltött el a közalkalmazotti pályán. 1988-ban kitüntetéssel végzett a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Műszaki Szakoktatói Karán. A Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumában 1982 augusztusában kezdte meg nevelő-oktató munkáját, s vett részt kezdetektől az iskolában folyó szakmai munkában. Nappali és esti képzés keretében az alapozó tantárgyak tanítása mellett, éveken át sikeresen vett részt a szakmai gyakorlati tárgyak tanításában és a vizsgáztatásban. Szaktanárként, osztályfőnökként, a gépjárműtechnikai munkaközösség vezetőjeként, illetve gyakorlati oktatásvezetőként szerzett kimagasló érdemeket a hosszú évek alatt. Példamutató szorgalommal és elhivatottsággal tanította és tanítja tanítványait. Nagyon jó kapcsolatokat ápol a szakmai cégekkel, a duális partnerekkel. Külföldi tanulmányi úton megszerzett tudását intézményében kamatoztatja, ismereteit belső tudásmegosztás keretében a diákok, és a kollégák számára is átadja. Minden évben részt vesz versenyfelkészítésben, diákjai mindig dobogós helyen végeznek. Példamutató életpályája méltóvá teszi a „Szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett” díjra

Harasztosi Sándor a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának oktatója, nagy szakmai felkészültséggel rendelkezik. Diplomáinak megszerzése után épületgépészként helyezkedett el, ahol lehetősége volt megismerkedni a szakma gyakorlati alkalmazásával. Éveken keresztül egy épületgépész berendezések forgalmazásával foglalkozó kereskedelmi cégben dolgozott, tervezőként is fejlesztette tudását. A Péchy nevelőtestületének 4 éve tagja. Pedagógiai munkáját színvonalas tudás jellemzi, folyamatos megújulásra törekszik. Meghatározó érettségi és szakmai vizsgatárgyat tanít. Tanítványai az első pillanattól kezdve nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, szigorú, következetes tanárnak ismerték meg. Az épületgépész munkaközösség munkájában nagy szerepet vállal. Részt vesz a szakmai munka tervezésében, a vizsgáztatásban, a felzárkóztatásban és tehetséggondozásban is. Szívügyének tekinti a tanműhelyek felszereltségének növelését, ebben felhasználja a céges kapcsolatait is. Jelenleg az Innovációs munkaközösség vezetője. Ötleteire az iskolai munka minden területén számíthatnak munkatársai. Jelentős szerepe volt a Bosch tanterem tervezésében és megvalósításában. Példamutató tevékenysége méltóvá teszi a „Szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett” díjra.

Nagyné Kricsfalussy Anna 17 évvel ezelőtt kezdte meg szakmai pályáját, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumában. Kezdetben mérnöktanárként, később munkaközösségvezetőként, majd a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájának gyakorlatioktatás vezetőjeként folytatta széleskörű szakmai tevékenységét. 2019 tavaszától a Debreceni Szakképzési Centrum szakképzési referense. Elhivatott és lelkiismeretes pedagógiai munkájának eredményeként, a diákjaival számos tanulmányi versenyen értek el szakmai sikereket. Pályafutását a folyamatos önképzés és a szakképzés iránti odaadás jellemzi. Építészmérnöki és mérnöktanári diplomája mellett kimagasló eredménnyel szerezte meg a fejlesztő-differenciáló szakpedagógiai- valamint a közoktatási vezető szakvizsgáját is. A mérnökpedagógia iránti széleskörű érdeklődése, valamint a szakképzés fejlesztése iránti elkötelezettségéből adódóan, a pedagógiai munkája mellett folyamatos szakértői és interdiszciplináris publikációs tevékenységet is folytat, valamint konferenciákon osztja meg tapasztalatait. A Debreceni Szakképzési Centrum szakképzési referenseként munkáját magas színvonalon, fáradhatatlanul, lelkiismeretesen és rendkívül motiváltan végzi. Dinamikus és lendületes személyiségével a szakképzési osztály egyik meghatározó embere. Törekszik a probléma és konfliktusmentes megoldásokra, valamint a szakmai eredményesség maximalizálására. Elkötelezetten és szolgálatkészen képviseli a szakképzés ügyét. Példamutató szakmai-, pedagógiai- és problémamegoldó képessége indokolja a díj adományozását.

Kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkát végzett nevelőtestület 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.