Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bevásárolt a Campus Fesztivál az idősek otthonának

| 2020. 03. 02. | 14:24:00
A debreceni nagyrendezvény társadalmi felelősségvállalása példaértékű.
Bevásárolt a Campus Fesztivál az idősek otthonának
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Campus Fesztivál a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló, mindenre kiterjedő szolgáltatások megteremtése mellett évről évre fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is. A 2019-es szezonban a szervezők a Campus nyitófogadásán, több mint 7 millió forint támogatást gyűjtöttek össze. Ebből az összegből a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. multimédiás eszközöket vásárolt a DMJV Városi Szociális Szolgálat (közismert nevén a Pallagi úti Idősek Otthona) és a Debreceni Humán Szolgáltató Otthon, azaz a Pallagi úti Csökkentlátók Otthona részére.

A Campus Fesztivál programkínálatával és látogatószámával már évek óta a legnagyobb hazai nyári fesztiválok között foglal helyet. Debrecen legnagyobb kulturális eseményére 2019-ben 114 ezren látogattak el, összesen 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A Campus kísérőrendezvénye a Campus Sportfesztivál, a gyereklátogatókat vonzó Campus Kid, valamint a művészetek és az ipaművészet kedvelőit tömörítő Campus Art elnevezésű helyszín. A fesztivál programjának éppúgy része a környezetvédelem valamint a társadalmi felelősségvállalás is. 2018-ban közel 4 millió forint gyűlt össze a nyitófogadáson, ebből több száz állami gondozott gyermek tölthetett el egy élményekben gazdag felejthetetlen napot a vidámparkban. A támogatás fontosságát idén minden lehetséges fórumon hangsúlyozták a Campus szervezői, így sikerült a 2018-as számot túlszárnyalni,

a 12. Campus Fesztivál nyitófogadásán ezúttal több mint 7 millió forint gyűlt össze.

– Minden évben fontosnak tartjuk, hogy valami fontos ügy vagy szervezet mellé álljunk – mondta Miklósvölgyi Péter, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. – Ehhez jó apropó a Campus Fesztivál hivatalos megnyitója, az ott megjelent vendégeink segítségével közös összefogás és megfelelő támogatás jöhet létre. A fesztivál évek óta jó kapcsolatot ápol a Pallagi úti szociális és szolgáltató intézményekkel, éppen ezért gondoltunk most rájuk, a 7 millió forintos támogatási összegből hasznos és fontos eszközök kerülhettek a birtokukba.

A támogatást a DMJV Városi Szociális Szolgálat (közismert nevén a Pallagi úti Idősek Otthona) és a Debreceni Humán Szolgáltató Otthon, azaz a Pallagi úti Csökkentlátók Otthona kapta meg. A kezdeményezés célja volt, hogy jobbá, szórakoztatóbbá tegyék az intézményi mindennapokat.

A befolyt összeg több mint száz eszköz beszerzését tette lehetővé, például az ebédlőben kialakítottak egy-egy klimatizált közösségi teret, ahová filmnézésre, rendezvények megtartására alkalmas hangtechnikai és vetítéstechnikai eszközöket telepítettek.

Szintén mindkét intézményben internetsarkot hoztak létre, ami a lakók kapcsolattartását is segíti a távol élő rokonaikkal. Az Idősek Otthonában a demens részlegen egy új, speciális hangrendszerrel lehetővé tették a zeneterápiás foglalkozások megtartását.

További infók:
www.campusfesztival.hu
https://www.facebook.com/campusfesztival/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kiválóan teljesítettek a Debreceni Egyetem sportolói
Kiválóan teljesítettek a Debreceni Egyetem sportolói
A hagyományokat követve, díjakkal is elismerték a sportemberek teljesítményét.
Hirdetés
Hirdetés
„Csipogó-ügy": a kormány szerint  nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot
„Csipogó-ügy": a kormány szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot
Az érintett cégnek nincs magyarországi gyártó- és telephelye - írják.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés