MTI
2020.02.07. 13:18
A Keriben tanulta a szakma alapjait.
Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or budapesti döntőjében, valamint két különdíjat is kapott, így ő vehet részt a ljubljanai European Food Summiton tavasszal. Kelemen Roland a S.Pellegrino fenntarthatósági különdíját, illetve a legjobb halételnek járó díjat is elnyerte.
Az idén első ízben felajánlott fenntarthatósági díjjal a takarékos alapanyag-felhasználást és a szelektív hulladékgyűjtést, valamint a nem újrahasznosítható műanyagok használatának minimalizálást jutalmazták. Kelemen Roland az elismerés birtokában elutazhat a március 28-30. között Ljubljanában zajló European Food Summitra, amelyen a világhírű szlovén séf, Ana Ros is részt vesz. A rendezvény a fenntartható élelmiszerhasználatról szóló diskurzus egyik legfontosabb platformja.
Kelemen Roland a debreceni Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola után 2010-től 2013-ig hajdúszoboszlói szállodában töltötte tanulóéveit, 2013 óta dolgozik az Aqua-Solban szakácsként. 2016-ban részt vett az erfurti Szakács Olimpián, két évvel később a luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságon - mindkét eseményen második lett.
A mostani versenyen munkáját Fenyő Nándor (szakácstanuló, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Debrecen) segítette, felkészülését Vomberg Frigyes séf, Németh László (Hunguest Hotel Aqua-Sol executive séf), valamint Dinnyés Csaba (Hunguest Hotels Központ) koordinálta.
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.30)