Hirdetés

Beteg gyerekeknek segít a debreceni vállalkozás

civishir.hu

2020.01.21. 13:11

Beteg gyerekeknek segít a debreceni vállalkozás
Szepesi Kriszta, Szepesi Zsolt, Kiss Csongor, Szegedi István és Zsupos Sándor az adomány átadásán. (Fotók: Fogarasi Renáta)

Másokat is erre biztatnak.

Hirdetés

A Szepesi Kertészet tulajdonosai évek óta csendben, anonim módon támogatják a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt. Most szeretnének példát mutatni és felhívni a vállalkozások figyelmét az adományozás lehetőségére. Január 21-én a gyermekgyógyászati klinika hematológia-onkológia osztályán 40 csontvelőaspirációs-tűt adtak át.

A kertészetüknél kihelyezett perselybe összegyűlt 82 ezer forintot a cég kiegészítette, így 200 ezer forint értékben tudtak eszközöket vásárolni.

Kiss Csongor

Kiss Csongor, a Gyermekhematológiai és Onkológiai Intézet vezetője elmondta, az alapítvány évek óta eredményesen és elkötelezetten támogatja a gyermekhematológiai és onkológiai tanszéket. Emellett országos hatáskörben is igyekeznek a leukémiás gyermekek gyógyulását támogatni, gondjaikat enyhíteni. – Szegedi István osztályvezető jelezte, szükségük van csontvelőbiopsziás és aspirációs tűkre, mert sokat használnak ezekből. Nehéz kigazdálkodni, hogy mindig annyi legyen, amennyi kell, ezért kértük az alapítványt, segítsenek a beszerzésben – közölte az intézetvezető. Hozzátette: vannak olyan járulékos tényezők, melyek barátságossá, kényelmessé, szerethetővé tesznek egy egészségügyi intézményt, ám ezekre kevés pénz jut a finanszírozás során.

A megfelelő körülmények kialakításához jelentős segítséget adnak az alapítványok.

Szepesi Kriszta és testvére, Szepesi Zsolt

Szepesi Zsolt, a kertészet tulajdonosa rámutatott, hosszú évek óta a maguk szerény módján, nevüket elhallgatva támogatták az alapítványt. A mostani felkérés kapcsán azért vállalták a nyilvánosságot, hogy példát mutassanak a debreceni kisvállalkozásoknak: keressék az alapítványt, mert annak működése átlátható, megbízható, a pénz oda megy, ahol szükség van rá. – A vásárlóink segítségével sikerült az eszközöket beszerezni, sok kicsi sokra megy. Egy kisvállalkozás 10, 20, 50 forintokból össze tud gyűjteni százezreket, amiből hasznos eszközök vásárolhatók. Szeretnének mindenkit arra biztatni, keressék az alapítványt és helyezzenek ki perselyt – emelte ki.

Zsupos Sándor, a Remény a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetét fejezte ki. – A kertészet környezetbarát reklámtáskákat vásárolt, az ezek értékesítéséből befolyt összeget ajánlották fel az alapítvány részére. Így vigyázzák a környezetet és adakoznak is – fűzte hozzá.

Szegedi István
Csontvelői mintavétel akkor történik, ha a vérképzőszervi betegségekkel foglalkozó hematológus a tünetek és a vérkép eltérések alapján valamilyen csontvelő eredetű betegség fennállására gondol. A szegycsontból vagy a medencecsontból lehet úgynevezett aspirációval sejteket fecskendővel kiszívni, szükség esetén csontvelői-biopsziát is végeznek, amikor csonthengert vesznek ki a medencecsontból – tette hozzá Szegedi István.

Galéria

adományDebrecenRemény a Gyermekekért Alapítvány

Szóljon hozzá!

Hirdetés