Hirdetés

Alufóliával trükköztek a román tolvajok Debrecenben

civishir.hu

2020.01.28. 08:27

Alufóliával trükköztek a román tolvajok Debrecenben

Mobiltelefonokoat, laptopokat loptak.

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség folytatólagosan, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két vádlott ellen, akik alufóliával kibélelt táskában vitték ki a lopott műszaki cikkeket az áruházból

A vádlottak élettársak, romániai lakóhelyükről vásárlási szándékkal személygépkocsival érkeztek Debrecenbe 2020. január 4-én. A délelőtti órákban bementek az egyik műszaki áruházba, ahol a mobiltelefonokat nézegették, azonban azokat drágának találták. A vádlottak ezt követően alufóliát vásároltak, majd azzal több rétegben kibélelték a nőnél lévő táskát.

Ezután visszamentek a műszaki áruházba, ahol a férfi a bolti bevásárlókosárba tett 8 darab, két különféle márkájú mobiltelefont, majd a nagyméretű tárgyak takarását kihasználva a nő azokat áttette a nála lévő táskába. A vádlottak a biztonsági kapun áthaladtak, majd gépkocsijukkal Romániába hazamentek.

A vádlottak 2020. január 9-én a délelőtti órákban már lopási szándékkal érkeztek Romániából és ugyanebből a műszaki áruházból az általuk már korábban kipróbált módszerrel két laptopot loptak el.

A biztonsági szolgálat azonban észrevette a lopást, visszavitték őket az áruház területére, ahol a táskából előkerült a két lopott műszaki cikk.

A vádlottak által a sértettnek okozott kár több mint 700 ezer forint amely a két laptop és egy mobiltelefon lefoglalásával és visszaadásával részben megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottak ellen társtettesként, folytatólagosan, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és meghatározott időre utasítsa ki őket Magyarország területéről.
alufóliatrükkös

Szóljon hozzá!

Hirdetés