Hirdetés

2022-re fontos útfejlesztést fejeznének be Debrecen-Józsán

Cívishír

2020.01.23. 12:26

2022-re fontos útfejlesztést fejeznének be Debrecen-Józsán
Elkerülhetővé tennék Józsát a 35-ős főúton Hajdúböszörmény felől érkezők számára (Forrás: Google)

A településrész elkerülhetősége is szóba került a városi közgyűlésen.

Hirdetés

2021-ben megkezdődik az M35-ös autópálya józsai le- és felhajtó csomópontjának kialakítása, a 35-ös főút Debrecen és Józsa közötti szakaszának kétszer két sávra bővítése viszont még nem több, mint szándék.

A január 23-i debreceni közgyűlésen Papp László polgármester beszélt a Debrecen-Józsát érintő nagy közúti fejlesztési tervekről Mándi László (Momentum) kérdésére. Az ellenzéki képviselő felvetése arra is vonatkozott, hogy a jövőre nézve milyen elképzelések vannak a 14 ezres településrész közúti elkerüléséről.
Mint válaszában Papp László rámutatott, az M35-ös sztráda és az ahhoz délen csatlakozó 481-es főút révén Debrecent nyugat felől már ma is meg lehet kerülni, s ebből az irányból a centrum több úton is elérhető (35-ös, 33-as, 47-es főutak, Kishegyesi út).

A józsaiak közlekedését segítheti majd annak a sztráda le- és felhajtónak a kialakítása, amely jövőre kezdődne és 2022-ben fejeződne be Józsa északanyugati részén. Továbbá tehermentesítő utat is építenek az M35-ös és a 35-ös főút között. Ez a kettő azt a célt szolgálná, hogy a 35-ösön Hajdúböszörmény felől – tehát északi irányból – érkezők elkerülhessék a kisvárosiassá vált debreceni településrészt a sztrádán.

A 35-ös főút Debrecen és Józsa közötti bővítése már nem ennyire sima. Debrecen tízéves programja tartalmazza ugyan – hallhattuk a polgármestertől –, de a főút kezelője a Magyar Közút, egy ilyen beruházás pedig a Nemzeti-infrastruktúra-fejlesztő Zrt. hatásköre lenne jelen állás szerint. Ez a projekt egyelőre a város szándékaiban, elképzeléseiben van jelen, de még a jövő zenéje, főleg, hogy a már említett autópálya le- és felhajtót mindenképp megcsinálják előtte.

RaL

közlekedésJózsaDebrecenközútfejlesztésPapp LászlóMándi László

Szóljon hozzá!

Hirdetés