Hirdetés

Újra a debreceni KDNP-politikus az ügynökség élén

Cívishír

2019.12.13. 13:25

Újra a debreceni KDNP-politikus az ügynökség élén
A régi-új ügyvezető a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának is tagja (Fotó: Korbeák György / Facebook)

Korbeák György a Jobbik támogatását is elnyerte a szavazás során.

Hirdetés

Újabb ötéves ciklusra kapott megbízást a megyei önkormányzat közgyűlésétől december 13-én Korbeák György, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ez a szervezet fogja össze és koordinálja a hajdú-bihari települések projektjeit a pályázatkészítéstől a fejlesztési koncepciók kidolgozásán át a menedzselésig. Az ügynökség a 2015-2019 közötti időszakról készített beszámoló szerint 920 pályázatírási és projektmenedzsment szerződést kötött (a legtöbbet 2017-ben). Az anyagban olvasható az is, hogy ebben a periódusban 702 pályázat benyújtásában vettek részt 58,4 milliárd forint igényelt támogatással. Jelenleg 260 projektet menedzselnek. A cég tavalyi adózás előtti eredménye 4,5 millió forint volt.

Korbeák György a KDNP megyei elnöke és a debreceni önkormányzat képviselője, a Fidesz-KDNP frakció tagja.

A közgyűlésen hozzászólásában Ménes Andrea frakcióvezető (Fidesz-KDNP) köszönetét fejezte ki Korbeák Györgynek és az ügynökség csapatának.

Kulcsár Gergely (Jobbik) arról beszélt, hogy bár nem értenek egyet az elvvel, mely szerint pártpolitikus vezeti a céget, a Korbeák Györggyel kapcsolatban korábban megfogalmazódott fenntartásaik eloszlottak, az ügyvezető megítélésük alapján jó munkát végzett.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) szintén eredményesnek nevezte a fejlesztési ügynökség tevékenységét, a legfőbb érték szerinte a kft. 22 munkatársa. – Úgy tekintünk az ügynökségre, mint kvázi főosztályra, elvárjuk tőlük a tájékoztatást, a problémák felszínre hozását. A 2014-2020-as európai uniós ciklushoz kötődő projektek megvalósítása során is találkoztunk problémákkal, legyenek azok pénzügyi, műszaki, közbeszerzési vagy az intézményrendszerrel összefüggő kérdések. A rendszert folyamatosan tökéletesíteni kell, azt szeretném, ha a megyei településvezetők még nagyobb bizalommal állnának szakmai kihívások elé – tette hozzá.

Korbeák Györgyöt 19 igen és 2 tartózkodás mellett választották újra.

RaL

közgyűlésDebrecenHajdú-BiharKorbeák György

Szóljon hozzá!

Hirdetés