Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra a debreceni KDNP-politikus az ügynökség élén

| 2019. 12. 13. | 14:25:00
Korbeák György a Jobbik támogatását is elnyerte a szavazás során.
Újra a debreceni KDNP-politikus az ügynökség élén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb ötéves ciklusra kapott megbízást a megyei önkormányzat közgyűlésétől december 13-én Korbeák György, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ez a szervezet fogja össze és koordinálja a hajdú-bihari települések projektjeit a pályázatkészítéstől a fejlesztési koncepciók kidolgozásán át a menedzselésig. Az ügynökség a 2015-2019 közötti időszakról készített beszámoló szerint 920 pályázatírási és projektmenedzsment szerződést kötött (a legtöbbet 2017-ben). Az anyagban olvasható az is, hogy ebben a periódusban 702 pályázat benyújtásában vettek részt 58,4 milliárd forint igényelt támogatással. Jelenleg 260 projektet menedzselnek. A cég tavalyi adózás előtti eredménye 4,5 millió forint volt.

A közgyűlésen hozzászólásában Ménes Andrea frakcióvezető (Fidesz-KDNP) köszönetét fejezte ki Korbeák Györgynek és az ügynökség csapatának.

Kulcsár Gergely (Jobbik) arról beszélt, hogy bár nem értenek egyet az elvvel, mely szerint pártpolitikus vezeti a céget, a Korbeák Györggyel kapcsolatban korábban megfogalmazódott fenntartásaik eloszlottak, az ügyvezető megítélésük alapján jó munkát végzett.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) szintén eredményesnek nevezte a fejlesztési ügynökség tevékenységét, a legfőbb érték szerinte a kft. 22 munkatársa. – Úgy tekintünk az ügynökségre, mint kvázi főosztályra, elvárjuk tőlük a tájékoztatást, a problémák felszínre hozását. A 2014-2020-as európai uniós ciklushoz kötődő projektek megvalósítása során is találkoztunk problémákkal, legyenek azok pénzügyi, műszaki, közbeszerzési vagy az intézményrendszerrel összefüggő kérdések. A rendszert folyamatosan tökéletesíteni kell, azt szeretném, ha a megyei településvezetők még nagyobb bizalommal állnának szakmai kihívások elé – tette hozzá.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.