Hirdetés

A hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar özvegye Debrecenben járt

civishir.hu

2019.12.07. 12:50

A hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar özvegye Debrecenben járt
Victoria Eugenia Henao Vallejo, Pablo Escobar özvegye (Fotók: Fogarasi Renáta)

Hatalmas érdeklődés közepette dedikálta könyvét. +Fotók

Hirdetés

Huszonöt év után törte meg a csendet Victoria Eugenia Henao Vallejo, vagy ahogyan a többség ismeri, Pablo Escobar felesége.

Mrs. Escobar – Életem Pablóval című önéletrajzi könyvében számol be arról a Tata becenéven ismert, 58 éves nő, milyen volt a mindenkori történelem legkegyetlenebb és leghíresebb drogbárójának a házastársa lenni, őszintén ír az Escobarral töltött évekről, a borzalmakról és férje halála utáni rettegésről.

A könyv hatalmas érdeklődést váltott ki az emberekből, a Libri könyvesbolt megtelt a Csapó utcai bevásárlóközpontban december 7-én, délelőtt. A dedikálásra nemcsak a cívisvárosban élők látogattak el, hanem a környező településekről is rengetegen érkeztek.

Tata a Narcosból mindent elmesél

A könyvből megtudhatjuk, milyen volt a fiatal nő élete, akinek naponta magánrepülővel hozták a friss virágot Bogotából, aki a világ egyik legértékesebb műkincsgyűjteményét mondhatta magáénak, akinek európai sztárséf főzött a konyhájában, és szolgák hada leste a szavát, aki a világ egyik leggazdagabb asszonya volt, aki túlélt egy bombamerényletet, és aki hosszú évekig a saját, a férje és gyermekei életéért szorongott.

Maria Victoria Henao tizenhárom évesen ismerte meg a nála több mint tíz évvel idősebb Pablo Escobart, tizenöt volt, amikor elszökött vele, és a felesége lett. Közismert hűtlenkedése, és kegyetlensége dacára a következő tizenhat esztendőben, egészen a férfi haláláig mellette maradt.

Arra próbálta ösztönözni a férjét, hogy kössön békét az ellenségeivel, és adja fel magát. Pablo halála után elképesztő bátorsággal küzdve a túlélésért, sikerült megváltania a saját és a gyermekei életét és szabadságát, a Cali kartell vezetőivel megegyezést kötve.

Galéria

DebrecendedikálásPablo EscobarVictoria Eugenia Henao Vallejo

Szóljon hozzá!

Hirdetés