Hirdetés

Rugós késsel bókolt egy nőnek a debreceni vonaton

birosag.hu

2019.11.30. 14:08

Rugós késsel bókolt egy nőnek a debreceni vonaton
A kép illusztráció

Kezdődik a per.

Hirdetés

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Püspökladányi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint április 18-án a vádlott a Budapest-Záhony vonalon közlekedő személyvonaton utazott. A vonatra 10.41-kor Karcagon felszállt a sértett, majd a szerelvény Debrecen felé indult tovább. A fülkében a sértett egyedül utazott, amikor Püspökladány előtt a 41 éves férfi bement a nőhöz és szóba elegyedett vele. A vádlott egyre közelebb ült a nőhöz, akinek egyszer a térdére tette a tenyerét, majd folyamatosan bókolt neki. A megrémült nő közölte, hogy nem akar a férfival beszélgetni és megkérte, hogy hagyja őt békén. A vádlott ekkor elhagyta a fülkét, azonban később visszament és szexuális tartalmú kijelentéseket tett, majd megfogta a nő combját. A félelemtől remegő nő hirtelen felállt és távozni akart a fülkéből, ekkor a férfi elővett egy 8,5 centiméter pengehosszúságú rugós kést, amit kinyitott és közölte a nővel, hogy nem megy sehova. A vonat ekkor Kabán állt, azonban a nőt nem engedte ki a fülkéből és ismét szexuális aktusra utaló kijelentést tett.

A sértett ijedtében segítségért kiáltott, amelynek hatására a férfi megijedt és elhagyta a fülkét.

A vádlott Debrecenben leszállt, majd bement egy vendéglátóhelyre, ahol a sértett és a jegyvizsgáló bejelentése alapján a helyszínre érkező rendőrök elfogták. A sértett a sérelmére elkövetett szeméremsértés vétsége magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

Az ügyészség a vádlottal szemben indítványozza, hogy letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn, halmazati büntetésül börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.
bicska

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.