Hirdetés

Pörög a munka a debreceni Nagysándor-telepen

Cívishír

2019.11.11. 20:17

Pörög a munka a debreceni Nagysándor-telepen
Fejlesztések a Nagysándor-telepen (Fotó: Debrecen.hu)

Utat építenek, csatornáznak a városrészben. 

Hirdetés

Hirdetés

Új útburkolatot kapott a Síp, a Lant és a Dob utca, megkezdődött az útépítés a Cimbalom és a Kadarcs utcákon; a munkálatok várhatóan december elején fejeződnek be. 

A Nagysándor-telepen tartott sajtótájékoztatón Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője bejelentette: elkészült a Síp, a Dob és a Lant utcák aszfaltozása. Az utcák összesen 517 méter hosszban, 4,75 méter szélességben kaptak szilárd burkolatot bruttó 75 millió forint költséggel. 

Az útépítések, fejlesztések folytatódnak mind a Nagysándor-telepen, mind a városban. Nem csak a kampányidőszakban pörögnek fel a munkálatok, a városvezetés hosszútávú fejlesztési stratégiával rendelkezik – hangsúlyozta. 

Az említett utcákban a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer építése egy projekt keretében már augusztusban befejeződött. A csapadékvíz elvezetése folytatódik a Nagysándor-telepen – tette hozzá Széles Diána –, a következő időszakban a Császár Péter és a Tegez utcák vízelvezetését oldjuk meg. Arról is beszélt, hogy a Kadarcs utcán jelenleg aszfaltoznak, a beruházás költsége bruttó 35 millió forint. A munkálatok várhatóan december elején fejeződnek be. Ezen felül a Nádsíp utca esetében már kivitelezői szerződést kötött a város, a munka az időjárás tekintettel 2020 tavaszán kezdődik.

Új KRESZ-szabályok a Cimbalom utcán

A Cimbalom utca a Kishegyesi út felől egy hosszabb, a Torockó utca felől pedig egy rövidebb – a Gyulai utcáig tartó – szakaszon aszfaltozott. A két említett szakasz közötti rész a Kishegyesi út felől jelenleg már meglévő burkolattól a Torockó utcáig összesen 197 méter hosszban, 5,5 méter szélességben kap aszfaltburkolatot. Az út jobb oldalán a lakók igényeit szem előtt tartva járda épül. A beruházás keretében az útépítéshez kapcsolódóan a közvilágítás átépítésével együtt az ivóvízvezeték átépítése is megtörtént. A munkálatok november 5-én kezdődtek és – az időjárástól függően – várhatóan december első felében fejeződnek be. A beruházás költsége bruttó 52,4 millió forint, amit az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

A Cimbalom utca az aszfaltozás befejezése után lakó-pihenő övezeti besorolást kap, kétirányú forgalmi rend lesz érvényben.
DebrecenútépítésSzéles DiánaNagysándor-telepcsatornázás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.