Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Osztályozós csomópont épült Debrecenben

| 2019. 11. 21. | 16:19:00
A Déli Gazdasági Övezetnél, a 47-esen.
Osztályozós csomópont épült Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött az osztályozós csomópont építése a 47-es főúton, a KRONES gyár bejáratánál. A beruházással biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés a környéken – mondta Papp László polgármester és Szoták Zoltán, a Magyar Közút NZrt megyei igazgatója a csomópont átadásakor.

A debreceni Déli Gazdasági Övezet területének megközelíthetőségének javítása és a forgalombiztonság növelése érdekében a 47-es számú főút 6+872 kilométerszelvényében található csomópont átépült.

A Magyar Közút Zrt. beruházásában egy háromágú, úgynevezett osztályozós csomópont jött létre.

Debrecen felől egy külön jobbra kanyarodó sáv, Mikepércs felől pedig egy külön balra kanyarodó sáv épült, 150-150 méter hosszúságban. A 47-es főút keleti oldalán haladó kerékpárút a csomópontban átvezetését is megoildották. A kivitelezési munkák során a Kondoros-hidat nyugati irányban, az ipari park felé szélesítették. A beruházás külterületre esik, ezért az osztályozós csomópont területén közvilágítási hálózat épült ki.

A kivitelezési költségeket – Debrecen önkormányzata és a Magyar Közút Zrt. között létrejött megállapodás alapján – az önkormányzat finanszírozta több mint bruttó 430 millió forint értékben. A munkálatokat a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari és Bányászati Kft. végezte el.

A DKV Debreceni közlekedési Zrt. 2019. szeptember 2-án üzemkezdettel beindította buszjáratát is. A 49-es autóbusz a Krones Hungary Kft. dolgozóinak utazását biztosítja a Segner tér és a gyár között, a menetrend pedig a műszakrendhez igazodik.

Fontos tudni, hogy a csomópontépítés miatt ideiglenesen a 4+970 kilométerszelvényben (autókereskedés) lehetőség nyílt Mikepércs felől balra, nagy ívben bekanyarodni és onnan szintén balra, a város irányába fordulni. Ebben a kereszteződésben – az osztályozós csomópont átadásával - visszaáll az eredeti forgalmi rend, tehát Debrecen irányából kizárólag jobbra kis ívben lehet be-, illetve Mikepércs irányába kihajtani.

Folytatódik a fejlesztés

A déli városrész közlekedési fejlesztése folytatódik, a következő beruházás a 47-es főút és a hosszúpályi út kereszteződését érinti, ahol egy spirális körforgalom épül. A Mikepércsi út és a Hosszúpályi út kereszteződésébe tervezett spirális körforgalmi csomópont beruházója a debreceni önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. között létrejött együttműködési megállapodás alapján a Magyar Közút.

A körforgalom fogja biztosítani az ipari park egyik legfontosabb útcsatlakozását mindamellett, hogy biztonságosabbá is válik a csomópont. A körforgalom építésének előzetes becsült bruttó költsége 980 millió forint, finanszírozása pályázati és állami forrásból történik, az építési munkák befejezése 2020. november második felében várható.

Ezzel a fejlesztéssel párhuzamosan folytatódik a Déli Gazdasági Övezet belső úthálózatának bővítése is.

A távlati tervek között szerepel a belső úthálózat összekötése a 481-es főúttal, amely közvetlen kijutást tesz lehetővé az autópálya irányába.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés